رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: «با کمک 25 خیریه، 20 هزار اسکان اضطراری برای مددجویان ظرفیت‌سازی شد. 478 کودک از کودکان تحت نظارت بهزیستی در مراکز مراقبت شبانه‌روزی در مجاورت مناطق حساس به سایر مراکز بهزیستی در استان خود جابه‌جا شدند و 198 کودک نیز از استان‌های در معرض خطر یا در معرض حمله به استان‌های امن‌تر انتقال پیدا کردند.»

20 هزار اسکان اضطراری برای مددجویان

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایران، سیدجواد حسینی، معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور در نشست خبری به مناسبت چهل و پنجمین سالگرد تأسیس این سازمان و آغاز هفته بهزیستی با اشاره به خدمات این سازمان در جریان جنگ تحمیلی 12 روزه گفت: «6 هزار نفر از معلولان و مددجویان از جمله بیماران مزمن روان و همچنین کودکان مراکز بهزیستی در ایام جنگ به نقاط امن جابه‌جا شدند.»

حسینی با اشاره به اینکه در مجموع ۳۰ هزار معلول، مددجو و کودک به صورت شبانه‌روزی در مراکز بهزیستی، نگهداری می‌شوند، توضیح داد: «دقیقاً نیم ساعت بعد از جابه‌جایی کودکان از شیرخوارگاه آمنه، مراکز اطراف این مرکز مورد حمله قرار گرفتند که این مرکز هم مورد آسیب‌ قرار گرفت.»

او به استفاده از ظرفیت‌های قانونی مانند فرزندخواندگی و مرخصی معلولان در جابه جایی‌ها اشاره کرد و گفت: «با کمک 25 خیریه، 20 هزار اسکان اضطراری برای مددجویان ظرفیت‌سازی شد. 478 کودک از کودکان تحت نظارت بهزیستی در مراکز مراقبت شبانه‌روزی در مجاورت مناطق حساس به سایر مراکز بهزیستی در استان خود جابه‌جا شدند و 198 کودک نیز از استان‌های در معرض خطر یا در معرض حمله به استان‌های امن‌تر انتقال پیدا کردند.» حسینی با بیان اینکه بیشترین جابه‌جایی در استان تهران انجام شد، گفت: «1100 کودک نیز در دوران جنگ با تأیید کارگروه تخصصی استانی به مرخصی موقت نزد بستگان خود رفتند که اکنون بازگشته‌اند.

161 نفر از این کودکان به خانواده بازپیوند شده‌اند. بیشترین موارد بازپیوند به خانواده براساس حکم صادره از مراجع قضایی در استان‌های خراسان رضوی و تهران بود. در دوران جنگ 12 روزه 175 کودک در قالب طرح میزبان یا مراقبت موقت در ایام جنگ بعد از طی مقررات قانونی و گذراندن دوره‌های آموزشی وارد خانواده‌های میزبان شدند که بیشترین این واگذاری‌ها در استان تهران بود. همچنین 15 کودک به صورت میزبان موقت به خانواده‌های امین واگذار شدند و 82 نفر از این کودکان وارد خانواده‌های فرزندپذیر به عنوان فرزندخوانده شدند.»  


او با اشاره به بیش از 20 هزار تماس شبانه‌روزی با خط 1480 از طراحی طرحی به نام محله تاب آور خبر داد و در مورد آن گفت: «بر اساس این طرح قصد داریم امدادگران مبتنی بر محله را رشد دهیم تا عوارض بحران کاهش پیدا کند.»

رشد ۵۶ درصدی بودجه بهزیستی


حسینی در ادامه از افزایش هزینه کمک هزینه لوازم بهداشتی و کمک معیشتی افراد دارای معلولیت خبر داد و گفت: «این هزینه حدود ۹۰۰ هزار تومان بود که روز دوشنبه واریز شد، اما خبر خوش این است که از ماه آینده مبلغ کمک هزینه لوازم بهداشتی به یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان می‌رسد.»


رئیس سازمان بهزیستی کشور تأکید کرد: «صف مستمری‌بگیران پایه به صفر رسیده و حدود ۸۰ هزار نفر از پشت نوبتی‌ها تعیین تکلیف شده‌اند. همچنین صف پشت نوبتی خدمات توانبخشی نیز تقریباً از بین رفته است. هیچ فرد معلول یا بیمار مزمنی وجود ندارد که از خدمات بهزیستی محروم مانده باشد.» 


او با اشاره به افزایش بودجه بهزیستی گفت: «این بودجه در دولت چهاردهم بالاترین میزان رشد را داشت و ۵۶ درصد افزایش یافت همچنین یارانه‌های خانواده محور، ۴۳ درصد و سرانه فرزندان شبه خانواده ۸۰ درصد افزایش یافت.»  حسینی درباره حمایت از اتباع افغانستانی نیز گفت: «کمک‌های سازمان بهزیستی بر اساس رأی دادگاه و به‌صورت کاملاً قانونی است؛ هم‌اکنون 980 هزار نفر تحت پوشش این سازمان هستند که از این تعداد 194 هزار نفر مستمری‌بگیر هستند. همچنین ۱۶۰ کودک اتباع در مراکز سازمان نگهداری می‌شوند.»

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha