به گزارش سلامت نیوز به نقل از گاردین،مدلسازیهای جهانی نشان میدهد که مقاومت آنتیبیوتیکی یا AMR، میتواند تا سال ۲۰۵۰ سالانه جان میلیونها نفر را بگیرد و اقتصاد جهانی را با زیانی معادل ۱.۷ تریلیون دلار در تولید ناخالص داخلی مواجه سازد.
این مطالعه که با حمایت دولت بریتانیا و توسط اندیشکده مرکز توسعه جهانی انجام شده، پیامدی هولناک از ادامه روند فعلی مصرف آنتیبیوتیکها و رشد بیرویه باکتریهای مقاوم ترسیم میکند. در این سناریو، بدون اقدامات جهانی و هماهنگ، بیش از ۱۲۲ کشور با پیامدهای اقتصادی و بهداشتی سنگینی روبهرو خواهند شد.
بر اساس این تحقیق، کشورهایی مانند ایالات متحده، بریتانیا، چین، ژاپن و اعضای اتحادیه اروپا در صف اول آسیبهای اقتصادی ناشی از AMR قرار دارند. برای نمونه، اگر روند مقاومت آنتیبیوتیکی مهار نشود، تا سال ۲۰۵۰ چین ممکن است سالانه تا ۷۲۲ میلیارد دلار، ایالات متحده ۲۹۵.۷ میلیارد دلار، اتحادیه اروپا ۱۸۷ میلیارد دلار، ژاپن ۶۵.۷ میلیارد دلار و بریتانیا ۵۸.۶ میلیارد دلار از تولید ناخالص داخلی خود را از دست بدهند.
مقاومت آنتیبیوتیکی باعث افزایش بستریهای بیمارستانی، طولانیتر شدن دورههای درمان، نیاز به مراقبتهای پیچیدهتر و هزینهبرتر میشود. به گفته کارشناسان، هزینه درمان عفونتهای مقاوم در برابر آنتیبیوتیک تقریباً دو برابر درمان عفونتهای معمولی است.
در همین حال، در شرایطی که خطر مقاومت آنتیبیوتیکی در حال گسترش است، برخی کشورها در حال کاهش بودجههای حمایتی در این زمینهاند. دولت بریتانیا به تازگی اعلام کرده که کمک به «صندوق فلمینگ» – نهادی فعال در مقابله با AMR در کشورهای کمدرآمد – را قطع میکند. همچنین ایالات متحده نیز کاهش ۹ میلیارد دلاری در کمکهای خارجی خود را تصویب کرده و برخی کشورهای اروپایی نیز روند مشابهی در پیش گرفتهاند.
کارشناسان هشدار میدهند که بدون سیاستگذاریهای بهموقع، سرمایهگذاریهای کافی و همکاری بینالمللی، جهان با بحرانی جدیتر از همهگیریهای اخیر مواجه خواهد شد؛ بحرانی که هم جان انسانها را تهدید میکند و هم بنیانهای اقتصادی کشورها را متزلزل میسازد.
نظر شما