رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به فرسودگی بسیاری از بیمارستان‌های پایتخت، از ساخت و نوسازی مراکز درمانی، توسعه خدمات تخصصی و مشارکت خیرین در پروژه‌های سلامت خبر داد.

عمر بیشتر بیمارستان‌های تهران بالای نیم قرن؛ نوسازی و ایمن‌سازی ادامه دارد

به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس،عمر بسیاری از بیمارستان‌های تهران بیش از ۵۰ سال است و فرسودگی ساختمان‌ها و تجهیزات، دغدغه‌ای مهم برای بیماران و کادر درمان محسوب می‌شود. نادر توکلی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران، به تشریح اقدامات این دانشگاه برای نوسازی، ایمن‌سازی و توسعه خدمات درمانی پرداخت.

نوسازی و ساخت بیمارستان‌های جدید

توکلی گفت: «بیمارستان حضرت رسول که از بیمارستان‌های فرسوده کشور بود، با مشارکت خیرین، دو بخش ناایمن آن تخریب و در حال ساخت یک بیمارستان ۳۲۰ تختخوابی هستیم. پروژه‌ای که بالغ بر چهار همت بودجه نیاز دارد.»
همچنین یک کلینیک ویژه خیرساز در منطقه کوی نصر با شش طبقه و مساحت ۳۰۰ متر برای الحاق به بیمارستان حضرت رسول در حال ساخت است.

وی افزود: «در مجموع دو بیمارستان ۳۲۰ تختخوابی با ۶۵۰ تخت در حال ساخت است که یکی تکمیل و در حال تجهیز است. علاوه بر آن، بیمارستان روانپزشکی ویژه با ظرفیت بالا و امکانات پژوهشی در حوزه سلامت روان نیز در جاده مخصوص کرج در حال آماده‌سازی است.»

توسعه خدمات در مناطق کمتر برخوردار

در مناطق حاشیه‌ای تهران، خدمات تخصصی و فوق‌تخصصی توسعه یافته است. بیمارستان فیروزآبادی جایگزین بیمارستان قدیمی شد و فاز دوم بیمارستان فیروزگر نیز در چهار طبقه ساخته و افتتاح شده است. همچنین یک پانسیون پرستاری با ۶۰ سوئیت برای پرستاران در این مجموعه آماده بهره‌برداری شده است.

بیمارستان تخصصی سوختگی

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران درباره بیمارستان سوختگی غرب تهران گفت: «تنها بیمارستان سوختگی استان تهران، بیمارستان باب‌الحواج است که با همکاری شهرداری و معاونت‌های وزارت بهداشت در منطقه ۲۲ ساخته شده و به‌زودی افتتاح خواهد شد. این مرکز جایگزین بیمارستان شهید مطهری خواهد بود و در فاز دوم، امکان افزودن خدمات تروما و سوانح نیز بررسی می‌شود.»

پیشرفت پروژه‌های بهداشتی و درمانی

در شبکه‌های بهداشت و درمان اطراف تهران شامل شهریار، شهرقدس، ملارد، بهارستان و رباط کریم، توسعه خدمات تخصصی، مراقبت‌های ویژه اطفال و مراکز مسمومیت‌ها انجام شده تا نیاز به ارجاع بیماران به تهران کاهش یابد. همچنین ساختمان جایگزین بیمارستان هفت تیر با پیشرفت ۷۵ تا ۸۰ درصد در حال تکمیل است.

توجه به ایمنی بیمارستان‌ها و رفع مشکلات بهداشتی

توکلی درباره ایمنی بیمارستان‌ها گفت: «بیمارستان لولاگر به دلیل ناایمن بودن بخش بستری تعطیل شد و بیماران به بیمارستان کودکان حکیم منتقل شدند. بیمارستان فیروزآبادی جایگزین شده و فاز تکمیلی آن در حال ساخت است. علاوه بر آن، بیمارستان‌های حضرت رسول و شفا یحیائیان نیز در مراحل نوسازی و جایگزینی قرار دارند.»

وی همچنین در پاسخ به موضوع آشپزخانه بیمارستان فیروزگر توضیح داد که فرسودگی فضاها باعث مشکلات بهداشتی شده بود، اما با اقدامات اصلاحی، جابجایی نیروها و تجهیز به آشپزخانه صنعتی، وضعیت بهبود یافته است.

آینده توسعه سلامت در تهران

توکلی تأکید کرد: «با وجود چالش‌های ناشی از فرسودگی، توسعه مراکز درمانی، نوسازی بیمارستان‌ها و مشارکت خیرین ادامه دارد تا خدمات بهداشتی و درمانی امن و با کیفیت برای جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایران فراهم شود.»

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha