محمد نفريه در گفتوگو با فارس افزود: در زمان حاضر 16 DIC و 63 مركز ترك اعتياد خصوصي، 5 مركز دولتي، 3 شلتر( پناهگاه)، 16تيم outreach و 5 كمپ ترك اعتياد معتادان در تهران فعالند و حداقل ميتوانند بين 2 تا 3 هزار نفر از معتادان را براي ترك اعتياد تحت پوشش قرار دهند.
وي اضافه كرد: كمپها مراكز جديدي هستند كه با مجوز بهزيستي توسط NGO ها ايجاد ميشوند و معتادان جمعآوري شده يا داوطلب ميتوانند با مراجعه به اين مراكز طي يك دوره 30 تا 40 روزه در اين مراكز مستقر شوند و با روشهاي پرهيز مدار اعتياد خود را ترك كنند، آئيننامه اين كمپها اخيراً تدوين و ابلاغ شده است و هر كدام از اين مراكز ميتوانند بين به 50 تا 60 معتاد خدمترساني كنند.
وي گفت: معتاداني كه خانواده مؤثري كه از آنها براي ترك حمايت كنند ندارند، ميتوانند براي ترك اعتياد دور از خانواده به اين مراكز مراجعه كنند، بخشي از هزينههاي اين مراكز با استفاده از يارانه بهزيستي تأمين ميشود و بخش ديگري از آن را بايد خود معتادان پرداخت كنند.
نفريه با اشاره به مرحله دوم طرح نجات معتادان كه مبتني بر جمعآوري معتادان بدون درمان توسط نيروي انتظامي است، گفت: اين طرح كاملاً با هماهنگي بهزيستي، وزارت بهداشت، ستاد مبارزه با مواد مخدر و نيروي انتظامي اجرا ميشود و از دو روز پيش معتاداني كه تحت درمان نيستند توسط پليس جمع آوري ميشوند.
وي اضافه كرد: معتاداني كه به مراكز ترك اعتياد و كاهش آسيب مراجعه كنند كارت درمان بهزيستي را كه سبز رنگ است يا كارت درمان مراكز وزارت بهداشت را كه سفيد رنگ است دريافت ميكنند، در اين كارت همه مشخصات معتادان و كد مركز تحت درماني با مهر آن مركز درج ميشود و پشت اين كارت محلي است كه بايد هفتهاي يكبار از سوي مركز مجاز ترك اعتياد مهر شود.
نفريه گفت: با توجه به نوع درمان، برخي معتادان بايد هر روز و برخي ديگر بايد هفته اي 2 يا 3 بار مراجعه كنند.
به گفته وي معتاداني كه در اين مرحله جمع آوري ميشوند شامل معتادان تزريقي و غيرتزريقي آلوده كننده و خطرناكند و سازمان بهزيستي براي پوشش تعداد بيشتر معتادان با افزايش دو برابري ظرفيت مراكز و ايجاد مراكز جديد ظرفيت پذيرش را نسبت به سال گذشته 3 برابر كرده است و تا 6 ماه آينده 3 شلتر يا پناهگاه ديگر معتادان نيز در تهران ايجاد ميشود كه ظرفيت هر يك از اين مراكز 30 نفر است.
وي اضافه كرد: هر يك از مراكز DIC روزانه 100 نفر، مراكز MMT روزانه 50 نفر و هر يك از گروههاي outreach نيز روزانه 100 نفر را ميتوانند پذيرش كنند.
مدير كل بهزيستي استان تهران اعلام كرد: 5 كمپ ترك اعتياد توسط سازمانهاي مردم نهاد در تهران راهاندازي شده است كه بين 250 تا 300 نفر از معتادان ميتوانند با استقرار در اين كمپها با روشهاي پرهيز مدار ترك كنند.
نظر شما