به نقل از پايگاه خبري اسوشيتدپرس، تحقيقات يک پزشک مالزيايي نشان داده است که نزديک به 2/1 ميليون نفر از مردم مالزي مبتلا به ديابت و نيمي از آنها از بيماري خود باخبر بوده و 30 درصد از جمعيت مالزي اضافه وزني دارند که خطر ابتلا به ديابت را براي آنها جديتر ميکند.
ديابت بيماري مزمني است که ابتلا به آن سبب ميشود بدن نتواند ميزان انسولين لازم را ترشح کرده و يا قدرت شکستن گلوکز در خون را از دست ميدهد.
از نشانههاي ابتلا به ديابت، گرسنگي و تشنگي مدام، دفع ادرار زياد، تعرق زياد، و از دست دادن وزن بدن است.
2 نوع اصلي بيماري ديابتي وجود دارد، ديابت نوع 1 که وابسته به انسولين است و در آن بدن قادر به توليد انسولين نيست و غالباً بين بچهها و بزرگسالان جوان شايع است و افراد مبتلا از طريق تزريق انسولين ميتوانند به زندگي خود ادامه دهند.
ديابت نوع 2 که وابسته به انسولين نيست و در آن بدن انسولين تشرح ميکند ولي قادر به استفاده از انسولين ترشح شده نميباشد اين نوع ديابت معمولاً با اضافه وزن همراه است.
بالا رفتن ميزان قند خون در دراز مدت مشکل بحراني ديابت را پديد مي آورد و در صورت عدم توجه به به درمان و کنترل آن اين بيماري ميتواند مشکلاتي از قبيل نابينايي قطع عضو، تخريب ارگانهاي داخلي بدن را به وجود آورد.
انجمن ديابت مالزي اعلام کرد، تغذيه مناسب و رژيمهاي مربوط به ديابت، انجام حرکات ورزشي مداوم و استفاده از داروهاي انسولين از راه هاي تنظيم ميزان سطح قند در خون است. منظور از تغذيه مناسب از استفاده از کربوهيدراتها، پروتئينها، چربي ( به ميزان لازم) ويتامينها و مواد معدني است مصرف مواد غذايي چون انواع لوبيا مخصوصاً لوبياي خشک عدس نانهاي سبوس دار، غلات بيسکويت شور، و انواع ميوه و سبزيجات از بهترين راههاي کنترل قند خون است. پروتئينهايي که بدين منظور مورد استفاده قرار ميگيرند بهتر است در گوشتهاي کم چربي باشند. مواد فيبردار نيز در پايين نگه داشتن قند خون کمک ميکنند.
ولي در بين تمام موارد گفته شده لوبيا، نان سبوس دار و ميوه سبزي جات بيش از همه توصيه ميشود.