به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا بر اساس آخرين تحقيقي انجام شده توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، ١٥ درصد خانوادههاي روستايي استان ١ تا ٣ نفر عضو، ٦/٢٥ درصد ٤ تا ٥ نفر عضو و ٦/٢٦ درصد آنها ٦ تا ٧ عضو دارند، اين در حالي است كه ٤٠ درصد روستاهاي استان جمعيتي زير ١٠٠ خانوار دارند.
بر اساس يافتههاي اين طرح پژوهشي ٦/٨٥ درصد خانوادهها روستايي استان داراي تلويزيون هستند اما ويدئو نادرترين وسيله و امكان فرهنگي در خانوادههاي روستايي است و ٢/٩٢ درصد خاوادهها فاقد ويدئو هستند.
رايجترين وسيله رفاهي در خانوادههاي روستايي يخچال (٩/٩١ درصد) و پس آن پنكه (٣/٦٥ درصد) است و نادرترين وسيله رفاهي آسياب برقي ٣/١ و پس از آن ماشين لباس شويي است.
يافتههاي اين تحقق گوياي آن است كه ٤/٤ درصدخانوادههاي روستايي از پايگاه اقتصادي - اجتماعي بالا، ٩/٢١ درصد از پايگاه اقتصادي اجتماعي متوسط و ٨/٧٣ درصد از پايگاه اقتصادي و اجتماعي پايين برخوردارند.
٣٢ درصد روستاهاي استان فاقد كتابخانه و متعاقبا كتاب براي امانت هستند و ٧/٢٩درصد خانوادهها فاقد هر نوع كتاب غيردرسي هستند، ٦/٥١ درصد نيز حداكثر ١٠ جلد كتاب غيردرسي در خانه دارند.
اين گزارش حاكي است كه هنوز در ٣/٤٠ درصد خانههاي روستايي راديو وجود ندارد. در ٥/٧٧ درصد روستاها مردم از طريق گپ زدن و آفتاب نشيني بيشتر اوقات فراغت خود را ميگذرانند.