سلامت نیوز : مسئول روابط عمومی مركز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشكی آذربایجان‌شرقی از بروز چند مورد بیماری‌هایی نظیر اسهال، استفراغ، سردرد و ... در میان زلزله‌زدگان خبر داد.

حبیب حسینقلی‌زاده در گفت‌وگو با (ایسنا)، درباره مهمترین بیماری‌هایی كه زلزله‌زدگان را تهدید می‌كند، گفت: مشكل فعلی ما در منطقه گرمازدگی و نیز بروز بیماری‌هایی نظیر اسهال، استفراغ، سردرد و ... كه ممكن است شایع شود.وی با بیان اینكه این بیماری‌ها بیشتر برای كودكان و افرادی كه مقاومت بدنی آنان كمتر است رخ می‌دهد، گفت: چند مورد ابتلاء به بیماری‌هایی نظیر اسهال، استفراغ و ... را داشتیم كه به همین منظور علاوه بر این كه تیم‌های پزشكی به این مناطق اعزام شدند در صورت لزوم بیماران به دو بیمارستان صحرایی در شهرستان‌های هریس و ورزقان منتقل می‌شوند.

به گفته حسینقلی‌زاده در صورتی كه بیماری زلزله‌زدگان در این مراحل درمان نشود بیمارستان‌هایی در شهر تبریز برای این منظور در نظر گرفته شده‌اند.مسئول روابط عمومی مركز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشكی آذربایجان‌شرقی همچنین در خصوص آخرین آمار تلفات این حادثه با بیان این كه شمار كشته‌شدگان از 306 تن اعلامی روز گذشته، افزایش نداشته است، خاطرنشان كرد: پیش‌بینی می‌كنیم كه این تعداد افزایش نیابد چرا كه تاكنون مورد مفقودی به ما یا امدادگران و سایر تیم‌های جست‌وجو اعلام نشده كه همین امر بیانگر این است كه فردی زیر آوار نمانده است.

اتمام عملیات‌ آواربرداری

وی ادامه داد: پراكنده بودن روستاها كار آواربرداری را كمی سخت‌ كرده بود، اما به دلیل این كه عمده ساختمان‌های منطقه یك طبقه بودند عملیات‌ آواربرداری در تمام مناطق هم‌اكنون به اتمام رسیده است.حسینقلی‌زاده در خصوص نیازهایی كه در خصوص اقلام ضروری برای زلزله‌زدگان وجود دارد نیز خاطرنشان كرد: خوشبختانه در بحث موادغذایی كمبودی مشاهده نشد اما در امر وسایل بهداشتی نظیر شوینده‌ها و تجهیزات روشنایی و گرمایشی نیاز بیشتری احساس می‌شود.

وی همچنین ضمن خوب ارزیابی‌كردن كمك‌های مردمی در این مناطق تصریح كرد: در صورتی كه شهروندان قصد دارند خودشان به زلزله‌زدگان كمك كنند لازم است حتما به این نكته توجه كنند تا با ستادهای بحران هر استان هماهنگ شود چرا كه در غیر این صورت ممكن است كمك‌هایی به زلزله‌زدگان شود كه به آن نیازی ندارند.مسئول روابط عمومی مركز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشكی آذربایجان‌شرقی با اشاره به اینكه شرایط جوی در روستاهای منطقه به گونه‌ای است كه شب‌ها دمای هوا كاهش چشمگیری پیدا می‌كند، اظهار كرد: در حال حاضر با توجه به این كه در روزهای پایانی مرداد هستیم تردد شبانه در مناطق زلزله‌زده با لباس سبك ممكن نیست حال اگر این شرایط تا یك ماه دیگر ادامه پیدا كند، قطعا زندگی برای زلزله‌زدگان سخت است، بنابراین پیشنهاد می‌كنم شهروندان كمك‌های خود را به شكل نقدی در اختیار سازمان‌های دولتی یا موسسات خیریه معتبر قرار دهند. چرا كه این مراكز می‌تواند علاوه بر این كه در بازسازی مناطق سهیم شوند نیازهای زلزله‌زدگان در ماه‌های آتی را نیز خریداری كند.

استقرار روانشناسان در بیمارستان‌های صحرایی

حسینقلی‌زاده همچنین از استقرار روانشناسان و كارشناسان روانی در مناطق زلزله‌زده و بیمارستان‌های صحرایی خبر داد و گفت: هدف از استقرار این افراد مشاوره و كمك روانی به زلزله‌زدگان است.

فروش اقلام امدادی به زلزله‌زدگان نداشته‌ایم

مسئول روابط عمومی مركز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشكی آذربایجان‌شرقی در خصوص برخی اظهارات مطرح شده پیرامون فروش اقلام امدادی از سوی سودجویان به زلزله‌زدگان به ایسنا گفت: البته می‌توان گفت كه به دلیل وسعت مناطق زلزله‌زده ممكن است توزیع اقلام امدادی در تمام مناطق یكسان نباشد اما مطمئن باشید كه فروش اقلام نداشته‌ایم.وی با اشاره به احتمال بروز پس‌لرزه‌های دیگر به زلزله‌زدگان و افرادی كه برای امدادرسانی به این مناطق می‌روند هشدار داد: آنان با این تصور كه منطقه‌ای در زلزله‌های قبلی فرو نریخته پس در این زلزله نیز اتفاقی روی نخواهد داد نباید به مناطق ناامن بروند چرا كه ممكن است با كوچكترین لرزه‌ای ساختمان ریزش كند.

مسئول روابط عمومی مركز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشكی آذربایجان‌شرقی همچنین از زلزله‌زدگان خواست وسایل امدادی و اقلام دریافتی را انبار نكنند و به حد نیاز خود آن را دریافت كنند.به گفته وی زلزله‌زدگان مطمئن باشند كه اقلام امدادی در روزهای عادی نیز به دست آنان خواهد رسید.وی همچنین از افرادی كه در این مناطق حضور دارند، خواست از آب‌های غیربهداشتی و روان منطقه برای آشامیدن و حتی شست‌وشو استفاده نكنند.حسینقلی‌زاده از زلزله‌زدگان خواست به منظور پاكسازی منطقه از اجساد حیوانات و احشام با مسئولان و تیم‌های اعزامی به منطقه همكاری كنند و در صورت اطلاع مكان طویله یا جایی كه حیوانات در آن مرده‌اند، آن را اطلاع‌رسانی كنند تا در اسرع وقت نسبت به پاكسازی آن اقدام شود چرا كه وجود لاشه حیوانات در مناطق سبب بروز بیماری‌های فراوانی می‌شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha