دكتر قاسم كريمي درگفتوگو با ایسنا، افزود: انسداد بيني ميتواند موقتي، دائمي، يكطرفه، دوطرفه، كامل و يا ناقص باشد.
وي اشكال در ساختمان بيني و عوامل آناتوميكي مثل انحراف جلو بيني و يا تومورهاي داخل بيني، بيماريهاي التهابي و عفوني بيني، عوامل آلرژيك و هورموني را از عواملي دانست كه در بروز انسداد بيني نقش دارند.
دكتر كريمي ادامه داد: يك سري از عوامل ايجاد كننده انسداد بيني مثل عوامل مادرزادي، تومورها و كيستهاي نازوفرنس ميتواند خارج از ساختمان بيني باشد.
وي همچنين گردههاي گياهان، حشرات ريز موجود در محيطهاي مرطوب، قارچ و كپكهاي محيطهاي مرطوب، انواع بوهاي ادكلن، عطر و غذاهاي مختلف، دود و بوهاي ناشي از آلودگيهاي صنعتي و شيميايي را از ديگر عوامل مستعد كننده بروز انسداد بيني عنوان كرد و يادآور شد: عوامل آلرژن، گردوغبار و آلودگي هوا از شايعترين عوامل بروز انسداد بيني هستند.
اين متخصص گوش و حلق و بيني در خصوص درمان اين عارضه گفت: مهمترين روش درماني و اقدام پيشگيرانه انسداد بيني، اجتناب از عوامل ايجاد كننده آن است، چرا كه درمان و مصرف دارو بعد از بروز بيماري، تنها نقش تسكين دهندگي و كنترل علائم را دارد.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي يزد اذعان داشت: درمان اين بيماري براساس نوع ضايعهي ايجاد كننده، صورت ميپذيرد؛ به عبارتي در درمان انسداد بيني بايد مشخص شود چه عاملي منجر به انسداد شده است و سپس بر آن اساس درمانهاي طبي از جمله جراحي انجام شود.
دكتر كريمي در پايان با بيان اين كه انسداد بيني براساس سنين مختلف نيز ميتواند متفاوت ظاهر شود، خاطرنشان كرد: انسداد بيني از سنين 6 ماهگي به بعد با عوامل آلرژن بروز پيدا ميكند و عدم درمان، عوارض دراز مدتي را براي بيمار به دنبال خواهد داشت و در صورتي كه در سنين بالا بروز پيدا كند بايد تحت نظر پزشك معالج مراقبت و درمان صورت گيرد.
نظر شما