به گزارش سلامت نیوز به نقل از خراسان ؛ صفرا از تمام خلط ها سبک تر است. ترکیب دیگر، سرخ رنگ است و نام دم (یا خلط خون) به خود می گیرد که حامل اکسیژن و مواد غذایی است که به بافت ها و سلول های بدن می رساند و لایه دوم و پایین تر از صفرا ست. ترکیب سوم، قرمز صورتی یا قرمز کم رنگ است که پایین تر از دم (خون) می ایستد و بلغم نام دارد و وظیفه آن تسهیل کار مکانیکی و لغزش مفاصل روی هم، تشکیل بافت عصبی و سلول های مغزی، آب میان بافتی و شبکه لنفاوی است.
ترکیب چهارم قرمز و جگری رنگ است که سودا نام دارد و پایین ترین لایه و سنگین ترین خلط است. وظیفه طبیعی آن ایجاد اشتها و تشکیل بافت استخوانی است.
صفرا طبیعت گرم و خشک دارد.
سودا طبیعت سرد و خشک دارد.
دم طبیعت گرم و تر دارد.
بلغم طبیعت سرد و تر دارد.
این اخلاط چهارگانه با یکدیگر تعامل دارند و در مسیر گردش خون در جایگاه های طبیعی خود به میزان تعریف شده و متعادل قرار می گیرند و وظایف خود را انجام می دهند.مشکل درد و بیماری ها از آنجا آغاز می شود که جایگاه این اخلاط به هم بخورد و یک یا چند خلط، وارد جایگاه دیگری شود (خلط نابجا) و یا این که کمتر و بیشتر از حد نیاز در مکانی حضور یابد و یا این که بی کیفیت شود و به اصطلاح، خلط های فاسد شده و بد تشکیل شود.در عالم خلقت، تمام جانداران و حتی رنگ ها، تصاویر، فضاها، جغرافیای سرزمین ها و... دارای طبع و مزاج خاص خود است.هر ماده غذایی بسته به طبع و مزاج خود وقتی وارد بدن می شود، اخلاط چهارگانه تولید می کند؛ اما یک خلط را بیشتر تولید خواهد کرد. مثلا کاهو طبع سرد و تر (بلغم زا) دارد و پس از مصرف آن خلط بلغم خون افزایش می یابد. زنجبیل گرم و خشک است (صفرازا) و پس از مصرف آن خلط صفراوی خون افزایش می یابد و به همین شکل برنج ساده و خشک (سودازا) و انگور گرم و تر (خون ساز یا خون زا) است.
نظر شما