سلامت نیوز :محمدصادق فتح‌الهی افزود: حوزه فرهنگی و اجتماعی به دلیل ظرفیت و پتانسیل‌هایی که دارد همواره مورد توجه جدی ستاد بوده و در قالب استراتژی متوازن نیز تعریف شده‌اند و ستاد متناسب با این استراتژی در سال‌های اخیر اقدامات جدی و اساسی را همچون راه‌اندازی مراکز نگهداری، درمان و کاهش آسیب معتادان (ماده 16 اصلاحیه قانون مبارزه با مواد مخدر) انجام داده است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از پانا ؛ وی افزود: هدف این مراکز نگهداری و درمان معتادان متجاهر است که با حکم قضایی معتادان کارتن خواب و متجاهری را که موجب سلب آسایش و امنیت اجتماعی شده‌اند، تحت پوشش خدمات درمانی قرار می‌دهند و همزمان با فرآیند درمان آنها، برنامه کارآموزی و حرفه‌آموزی برای آنان اجرایی می‌شود.

فتح‌الهی با اشاره به مصوبه هیات وزیران مبنی بر آموزش بهبودیافتگان در دوره‌های فنی و حرفه‌ای یادآور شد: براساس مصوبه هیات وزیران، سالانه 25 هزار نفر از افراد بهبودیافته در دوره‌های آموزشی سازمان فنی و حرفه‌ای قرار می‌گیرند تا زمینه بازگشت آنان به جامعه فراهم شود.

معاون اداری، مالی و امور مجلس ستاد گفت: فرآیند درمان و بهبودی نیازمند حمایت جدی اجتماعی است و اگر حضور مردم و مشارکت آنان در تغییر رویه اجتماعی و تغییر نگاه سلبی صورت نگیرد، فرآیند درمان نتیجه مطلوب نخواهد داشت.

فتح‌الهی اظهار کرد: سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر فرصتی برای بازآموزی بهبودیافتگان و تغییر نگاه عمومی مردم به آنان بعد از درمان و ضرورت حمایت اجتماعی بعد از دوران ترک بهبودیافتگان است و در این خصوص نیز نیازمند حضور مشارکت مردم در برخورد جدی و سرنوشت‌ساز با مواد مخدر هستیم.

وی با تاکید بر اینکه آموزه‌های دینی یکی از اساسی‌ترین ابزارهای تقویت مقابله با تهدید مواد مخدر و مصون‌سازی نسل جوان در برابر این تهدید است، گفت: به همین دلیل و به مناسبت سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر، هماهنگی‌هایی با ستادهای نماز جمعه در استان‌ها صورت گرفته تا مباحث فرهنگی، اجتماعی و تخصصی حوزه مبارزه با مواد مخدر از تریبون مقدس نماز جمعه به گوش مخاطبان برسد.

وی در ادامه، روز جهانی مبارزه با مواد مخدر را فرصتی برای بازگویی اقدامات و عملکردهای گذشته و ضرورت‌های آینده عنوان کرد و افزود: ستاد مبارزه با مواد مخدر در پی آن است که اقدامات خود را هر چه اثربخش‌تر اجرا کند و در اجرایی کردن آنها، نیازمند پذیرش اجتماعی و همکاری و همدلی مردم، مسوولین، قوای سه گانه، نهادها و دستگاه‌های مربوطه است.

دبیر اجرایی مراسم روز جهانی مبارزه با مواد مخدرادامه داد: تهدید مواد مخدر جدی است و یک دستگاه به تنهایی نمی‌تواند با این تهدید عظیم بشریت مقابله کند، لذا ستاد مبارزه با مواد مخدر دست یاری به سوی همگان دراز می‌کند و معتقد است فرزندان همه آحاد این کشور در معرض این تهدید قرار دارند و اگر همگان کمک کنند می‌توان این امید را داشت که در قالب یک حرکت جهادگونه راه پیروزی را در پیش گرفت.

فتح‌الهی افزود: حوزه مبارزه با مواد مخدر به دلیل اهمیتش برای جمهوری اسلامی ایران باعث شده که نظام، سرمایه‌گذاری‌های مهم و هزینه‌های فراوانی را در این عرصه، متحمل شود که نمونه بارز آن جانفشانی سرمایه عظیم انسانی کشور است.

وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران به پاس حمایت از شرافت و آبروی انسانی همچنین سلامت بشری، بیش از 3760 شهید و 12 هزار جانباز در راه مبارزه با مواد مخدر تقدیم کرده است که به جای خود، بیانگر جدیت و پیگیری مسوولانه نظام در این عرصه است.

وی افزود: امیدواریم کشورهای منطقه و جهان قدردانی خود را از فداکاری و ایثارگری‌ جمهوری اسلامی ایران در عمل نشان دهند و همانگونه که در گفتارها و بیانیه‌های جمهوری اسلامی ایران را پرچمدار مبارزه با مواد مخدر قلمداد می‌کنند، در عمل نیز با انصراف از مواضع دوگانه و سیاست‌های نه چندان مقبول و نقض تحریم‌هایی که در حوزه فنی موجب کارشکنی در مواجهه با این تهدید جدی بشر شده و جمهوری اسلامی ایران را دچار مضیغه کرده، تغییر ایجاد کنند.

فتح‌الهی در پایان خاطر نشان کرد: در این صورت می‌توان امیدوار بود که با همکاری جدی، علمی، فنی و عملی جامعه جهانی، با این تهدید عظیم به مقابله قاطعانه‌تر و سرنوشت‌ساز پرداخت اگرچه شواهد و قرائن نشان داده که این تضییقات تحمیل شده به بهانه تحریم هرگز نتوانسته کوچکترین خدشه و خللی در اراده و عزم جمهوری اسلامی ایران در امر خطیر مبارزه با مواد مخدر ایجاد کند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha