به نقل از خبرگزاري آلمان، به گفته اين محققان براي مثال سيگار كشيدن، تغذيه نامناسب، اضافه وزن و مواد سمي و مضر در محيط زيست از عوامل اصلي بروز سرطانها محسوب ميشوند.
بر اساس آمار 27 درصد از كل مردان و 29 درصد از كل زنان بر اثر ابتلا به سرطان جان خود را از دست ميدهند.
به گفته محققان، شايعترين سرطانها در بين مردان سرطان ريه و راه هاي تنفسي با 18 درصد، سرطان سيستم گوارشي با 29 درصد و سرطان پروستات با 34 درصد هستند و در بين زنان، سرطان دهانه رحم با 40 درصد مورد ابتلا، سرطان سينه با 27 درصد مورد ابتلا و سرطان هاي سيستم گوارشي با 28 درصد مورد ابتلا جزو شايعترين سرطانها محسوب ميشود.
اين محققان تاكيد كردند؛ استعمال دخانيات و كشيدن سيگار و تغذيه نامناسب و غلط عامل اصلي بروز 60 درصد از كل سرطانها محسوب ميشود.
همچنين الكل، آلودگي هوا، اشعه ماوراء بنفش، موقعيت شغلي و بيماريهاي مسري نيز عامل بروز 4/3 درصد از كل سرطانها هستند.
محققان آلماني ميگويند؛ احتمالا با انجام دادن يك سري اقدامات پيشگيرانه و تغيير برخي عادات غلط زندگي افراد، ميتوان مرگ و مير ناشي از ابتلا به سرطان را تا 3/1 كاهش داد.
بر اساس اين گزارش؛ براي پيشگيري و جلوگيري از بروز سرطان هر فرد، خود شخصا بايد برنامهريزي كند و محور اين برنامهريزي را بايد استعمال نكردن دخانيات، تغذيه سالم و مناسب، وزن مناسب و جلوگيري چاقي، ورزش و تحرك، مصرف نكردن نوشيدنيهاي الكلي، محافظت در برابر اشعه ماوراء بنفش خورشيد، ويروسها و مواد مضر زيست محيطي و آرامش در محيط كاري در نظر گرفته شود تا با رعايت اين برنامه بروز سرطان در فرد كاهش يابد.