-
صبحانهی مناسب برای پیشگیری از سرطان روده
طبق مطالعات انجامشده، مصرف دو یا چند وعده ماست در هفته میتواند به کاهش خطر ابتلا به نوع خاصی از سرطان تهاجمی روده بزرگ کمک کند. این نوع سرطان معمولاً در سمت راست روده بزرگ ایجاد میشود و در مقایسه با سرطانهای سمت چپ، معمولاً با پیشآگهی ضعیفتری همراه است.
-
چگونه برنج را مقوی کنیم؟
یکی از سادهترین راهها برای افزایش ارزش غذایی برنج، افزودن انواع سبزیجات رنگارنگ است.
-
توصیههای طب ایرانی در فصل بهار
در فصل بهار هوا بهتدریج گرم و این گرما باعث تضعیف قدرت هاضمه می شود. به همین دلیل غالب غذاهایی که در این فصل مصرف میشود، باید سبک، زودهضم، لطیف، پرسبزی، کمحبوبات، کمچرب، کمنمک، کمشیرین، کمادویه و کمگوشت، با طعمی ملس باشد
-
علائم یک سردرد وحشتناک
بیش از 150نوع سردرد در دنیا شناسایی شده و همه ما در طول زندگی، سردردهای مختلفی را تجربه میکنیم که معمولا گذرا هستند، اما این سردرد مزمن و آزاردهنده 15دقیقه تا 3ساعت با فرد میماند.
-
چرا پرستاران خانه نشین شدهاند؟
سیاستهای حکمرانی در نظام سلامت پرستاران را به سمت مهاجرت، ترک شغل، تغییر شغل و خانهنشینی سوق میدهد.
-
7 هزار متر اراضی ملی را از محیط زیست گرفتند و به اشخاص حقیقی دادند
درختان پارک ملی گلستان را با رای اجرای احکام گالیکش سربریدند
درست در روزهای نخستینِ بهار که طبیعت زنده می شود دادگاه اجرای احکام شهرستان گالیکش در شرق استان گلستان و نزدیک به پراهمیت ترین پارک ملی خاورمیانه، با شکایت برخی افراد که ادعای مالکیت زمین داخل پارک را دارند، حکم به قلع وقمع درختان و تصرف اراضی آن داده است. این رای به رغم توضیحات و ارائه اسناد از سوی کارشناسان پارک ملی و اداره کل حفاظت محیط زیست گلستان صادر شده است. حالا رای در حال اجراست و چند وقتی است که در حال سربریدن درختان پارک ملی گلستان هستند؛ پارکی که بر پیشانی اش نام یک شهید می درخشد.
-
کاهش مهاجرت پزشکان
ایرج خسرونیا، رئیس جامعه متخصصان داخلی ایران هم اعلام کردهبود در سه سال گذشته بین ۱۰ تا ۱۲ هزار پزشک از ایران خارج شدهاند. به گفته وی بسیاری از پزشکان جوانی که در کشور هستند توان مالی برای ازدواج و تأمین مسکن ندارند و حتی برخی از آنها این حرفه را رها کرده و به مشاغلی مانند مسافرکشی و دلارفروشی رو آوردهاند.
-
حذف برخی آزمایشها به دلیل نبود کیت تشخیصی
گرانی کیت ها با افزایش تعرفه ها همخوانی ندارد و این موضوع سبب شده است که آزمایشگاه ها از انجام برخی آزمایش ها منصرف شوند.
-
در هر جلسه مزوتراپی چند سی سی تزریق میشود؟
مزوتراپی، بهعنوان یکی از روشهای زیبایی غیرتهاجمی پرطرفدار با کاربردهای متنوع از جوانسازی پوست گرفته تا لاغری موضعی، جایگاه ویژهای در بین علاقهمندان به زیبایی پیدا کرده است. یکی از سؤالات رایجی که بسیاری از مراجعان میپرسند این است که در هر جلسه مزوتراپی چند سی سی تزریق میشود؟ پاسخ به این سؤال به عوامل مختلفی از جمله نوع درمان، ناحیه تحت درمان و تکنیک مورد استفاده توسط پزشک بستگی دارد. در ادامه، قصد داریم به بررسی عوامل مؤثر بر میزان تزریق در مزوتراپی از جمله انواع درمانها، نواحی تحت درمان و تکنیکهای تزریق بپردازیم. اگر شما هم بهدنبال پاسخ این سؤال هستید تا انتها همراه ما باشید.
-
نشانههای ترومای جنسی در کودکان چیست؟
تروماها تاثیراتی طولانیمدت بر زندگی فرد دارند و قطعاً بر زندگی آینده کودک تاثیر میگذارند. اولین تاثیر آن، بیاعتمادی به دیگران است و بر روابط، باورها، ارتباطات عاطفی و جنسی در آینده کودک تاثیر میگذارد. به همین دلیل کودک در این شرایط نیاز به درمان دارد تا بتواند بهعنوان یک بزرگسال سالم زندگی کند.
-
توقف ساخت سد ماندگان منوط به حکم دادستان اصفهان است
مشروعیت قانونی سد ماندگان در هالهای از ابهام
اجرا و پیگیری ساخت سد ماندگان با انتقادات شدید مردمی و سازمانهای محیط زیستی روبهرو است. فرماندار شهرستان دنا این پروژه را غیرقانونی و ظلمی به مردم توصیف کرده و استمرار آن را زیر سؤال میبرد.
-
چالشهای مبتلایان به اتیسم
اوتیسم یا درخودماندگی، جهان خاصی از تفاوتها است، دیدن دنیایی متفاوت از آن چیزی که ما میبینیم. براساس آمارهای جهانی، تقریباً از هر ۱۵۰ کودک، یک نفر درگیر اوتیسم است. اختلالی که روی توانایی برقراری روابط اجتماعی اثر میگذارد و ارتباط شفاهی را تحت تأثیر قرار میدهد.
-
۵ درصد از کودکان کشور، مبتلا به سوء تغذیه هستند
«احمد اسماعیل زاده» مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت دربارهی مهمترین برنامههایی که این دفتر در سال ۱۴۰۴ در دستور کار خود خواهد داشت، توضیح داد: یکی از مهمترینهای اولویتهای دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، برنامه حمایت تغذیه کودکان است که از سال ۱۴۰۱ شروع شده و در سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ ادامه یافته است. این برنامه، پیشتر با همکاری کمیته امداد انجام میشد، اما از سال ۱۴۰۲ با تخصیص بودجهای نسبتاً مناسب، به وزارت بهداشت و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی واگذار شده است. آخرین بررسیها نشان میدهد که برنامه در وضعیت بسیار مطلوبی قرار دارد.
-
جراحی به سبک مورچهها
مطالعه نشان میدهد که این مورچهها قادرند با انجام اقداماتی مانند تمیز کردن زخم یا قطع عضو به نجات جان همنوعان خود کمک کنند.
-
کلیات لایحه اصلاح قانون سرباز قهرمان تصویب شد
نمایندگان در جلسه علنی امروز با کلیات لایحه اصلاح تبصره (۵) الحای به ماده واحده قانون سرباز قهرمان موافقت کردند.
-
استرس زیاد باعث سکته مغزی می شود؟
بابک زمانی، رئیس انجمن سکته مغزی ایران درباره میزان شیوع ستکه مغزی در کشور گفت: شیوع سکته مغزی در ایران تفاوت چندانی با آمار جهانی ندارد. آنچه که در هنگام وقوع سکته مغزی مهم است، این است که درمان آن باید در ساعات اولیه انجام شود. روشهای مهمی برای پیشگیری وجود دارد که باید در جامعه استفاده شود.
-
چگونه ۱۰ سال بیشتر عمر کنیم؟ / دوری از ۵ عامل خطر، کلید افزایش طول عمر
نتایج یکی از بزرگترین مطالعات جهانی در حوزه پیشگیری از بیماریهای قلبی و مغزی نشان میدهد که با پرهیز از تنها پنج عامل خطرساز، میتوان به طور متوسط ۱۰ سال به عمر مفید انسانها افزود. ایران نیز با مشارکت گسترده در این مطالعه، سهم مهمی در این یافته جهانی داشته است.
-
مرگ کامل آبخوان اصفهان تا ۱۰ سال آینده
به تازگی رئیس بخش زلزلهشناسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات وزارت راه، مسکن و شهرسازی، علی بیتاللهی، درباره وضعیت بحرانی آبخوان دشت اصفهان هشدار داده است. طبق برآوردها، اگر روند کنونی برداشت آبهای زیرزمینی ادامه یابد، این آبخوان ظرف ۱۰ سال آینده به طور کامل به حالت میرایی و مرگ خواهد رسید.
-
نگهداری از حیوانات در شرایط اسفبار
اغراق نیست اگر بگوییم که بسیاری از گونههای حیاتوحش جهان، درحال انقراض هستند؛ اتفاقی که بهدلیل فعالیتهای انسانی سرعت بیشتری به خود گرفته است اما در این میان، مراکزی برای نگهداری حیوانات ایجاد شده است که چندین هدف را دنبال میکنند و اصلیترینشان هم نگهداری از گونههای مختلف در معرض خطر و پرورش و تکثیر آنهاست؛ موضوعی که هوشنگ ضیایی، کارشناس با سابقه حیاتوحش هم آن را تأیید میکند.
-
سکته مغزی در ایران نگرانکننده است؛ کاهش سن ابتلا و خطر بیتوجهی به زمان طلایی درمان
سکته مغزی یکی از اورژانسهای پزشکی حیاتی است که درمان آن در ساعات اولیه میتواند جان بیمار را نجات دهد. هرچند آمار این بیماری در ایران تفاوت زیادی با آمار جهانی ندارد، اما کاهش سن ابتلا و ضعف زیرساختهای درمانی نگرانیهایی جدی را ایجاد کرده است. از طرفی، باورهای نادرست مانند تأثیر مستقیم استرس و تمایل به درمانهای سنتی، روند تشخیص و درمان را با چالش مواجه کرده است.
-
اندومتریوز؛ بیماری پنهان زنان با چهرهای التهابی / ورزش سبک، راهی برای کاهش درد و کنترل علائم
اندومتریوز یکی از بیماریهای شایع و پیچیده در میان زنان است که اغلب با دردهای شدید قاعدگی و مشکلات باروری همراه است. با اینکه علت دقیق این بیماری هنوز ناشناخته است، اما نقش سبک زندگی، بهویژه تغذیه مناسب و ورزش ملایم در کاهش علائم و پیشگیری از تشدید آن بسیار پررنگ است.
-
جهان در آستانه توافق برای مقابله با پاندمیهای آینده
پس از سه سال مذاکره، کشورهای عضو سازمان جهانی بهداشت (WHO) به توافقی اصولی برای تدوین یک پیمان بینالمللی جهت پیشگیری و مقابله با پاندمیها نزدیک شدهاند. قرار است متن نهایی این توافقنامه بهزودی بررسی و تصویب شود.
-
افزایش نرخ خودکشی در بانوان/ آسیبپذیری زنان باید مورد توجه قرار گیرد
سید محمد بطحایی، معاون وزیر کشور، در نشستی درباره مشارکت اجتماعی با اشاره به بالا بودن نرخ خودکشی در بانوان، ضرورت توجه به آسیبهای اجتماعی و مشاورههای تخصصی برای این قشر را یادآور شد.
-
وقتی قلب هشدار میدهد؛ تپش قلب را نادیده نگیرید
یک فوق تخصص قلب و فلوشیپ آریتمی با اشاره به اینکه تپش قلب میتواند فراتر از یک واکنش طبیعی به هیجان یا استرس باشد، هشدار داد: این عارضه گاهی نشانه بیماریهای جدی مانند کمخونی، اختلالات تیروئید، مشکلات قلبی یا حملات اضطرابی است و در صورت بروز علائم همراه باید جدی گرفته شود.
-
سهم بیمهها در هزینههای دندانپزشکی ناچیز است
وضعیت نامناسب شاخص DMFT کودکان ایرانی
امیررضا رکن، رئیس شورای برنامهریزی سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت، از شاخص DMFT کودکان زیر ۱۲ سال در ایران خبر داد که برابر با ۱.۸۴ است و ۸۰ درصد از آن به دندانهای پوسیده اختصاص دارد.
-
تغذیه، رمز سلامت جسم و روان در دوران نوجوانی
یک متخصص تغذیه با تأکید بر اهمیت دوران نوجوانی در رشد جسمی و روانی، نسبت به تغذیه ناکافی و نادرست در این سن حساس هشدار داد و بر لزوم توجه به الگوی غذایی سالم و متنوع برای نوجوانان تأکید کرد.
-
نقش خانوادهها در ارتقای بهداشت دندان
با وجود ۲۵۰ میلیون دندان پوسیده در دهان ایرانیان، مسئولیت خانوادهها و نهادهای فرهنگی و آموزشی در زمینه بهداشت دهان و دندان افزایش مییابد. آگاهی و آموزش از سنین پایین میتواند تأثیر بسزایی در سلامت دندانها و لثهها داشته باشد.
-
رقابت بر سر آب در ایران/ سیاست های کوتاهمدت تنها بحران را تشدید میکند
سوءمدیریت منابع آبی و پروژههای ناپایدار سدسازی به جای حل مشکلات، بر شدت بحران آب افزوده و اکوسیستمهای طبیعی را در خطر قرار داده است.
-
دندانهای خراب، زنگ خطر بیماریهای خاموش
یک دندانپزشک و عضو پیشین کمیسیون بهداشت مجلس هشدار داد: مشکلات ساده دهان و دندان میتوانند زمینهساز ابتلا به بیماریهای جدی مانند دیابت، فشار خون، اختلالات گوارشی و حتی برخی سرطانها شوند. او خواستار تقویت آموزش، پیشگیری و حمایت بیمهای شد.
-
پیامدهای منفی و مثبت استرس در کودکان
استرس در کودکان میتواند به دلایل مختلفی ایجاد شود و بر سلامت روانی و جسمی آنها تأثیر بگذارد. این مقاله به بررسی انواع استرس، از جمله استرس خوب و بد، و تأثیرات آنها بر کیفیت زندگی کودکان میپردازد.