-
قرص جدید کاهش وزن به اندازه اوزمپیک موثر است
داروی جدید اورفورگلیپرون، محصول شرکت الی لیلی، با نتایج امیدوارکننده در کنترل دیابت و کاهش وزن، در آستانه انقلابی در درمان چاقی و بهبود سلامت عمومی قرار دارد. این دارو که یک قرص خوراکی است و هیچگونه عارضه کبدی ندارد، میتواند گزینهای مطمئن برای بیماران مبتلا به چاقی و دیابت به شمار رود.
-
پنج عامل خطر بیماری قلبی و تأثیر آن بر طول عمر
تحقیقات جدید نشان میدهد که تغییر عادتها در میانسالی تأثیر مثبت زیادی بر طول عمر دارد. پنج عامل اصلی بروز بیماری قلبی که میتوانند تا بیش از یک دهه از عمر انسان بکاهند، به وضوح نشاندهنده اهمیت اصلاح سبک زندگی در اوایل ۵۰سالگی هستند.
-
کاهش درد آندومتریوز با حذف برخی مواد غذایی رایج
تا ۱۰٪ از زنان بین ۱۵ تا ۴۴ سال به بیماری آندومتریوز مبتلا هستند؛ یک وضعیت دردناک که در آن بافت آندومتر (بافتی که معمولاً در رحم رشد میکند)، در نقاط دیگر بدن مانند تخمدانها، رکتوم یا لولههای فالوپ رشد میکند.
-
راهنمای کامل مراقبت از مو برای داشتن موهایی سالم و درخشان
برای داشتن موهای سالم و زیبا، درک انواع مو و روشهای مراقبت از هر نوع آن ضروری است.
-
۱۰ نشانه خاموش دیابت که نباید نادیده بگیرید
دیابت یکی از شایعترین بیماریهای متابولیک است که به دلیل عدم توانایی بدن در تولید یا استفاده مؤثر از انسولین، هورمونی که قند خون را کنترل میکند، رخ میدهد. این بیماری میتواند منجر به افزایش سطح قند خون و عوارض جدی مانند مشکلات قلبی، کلیوی و بینایی شود. دیابت به دو نوع اصلی تقسیم میشود: دیابت نوع ۱، که معمولاً در کودکان و جوانان بروز میکند و به دلیل عدم تولید انسولین توسط لوزالمعده است، و دیابت نوع ۲، که بیشتر در بزرگسالان شایع است و به دلیل مقاومت بدن به انسولین ایجاد میشود. این بیماری نیاز به مدیریت دقیق و تغییرات در سبک زندگی دارد تا عوارض آن کاهش یابد و کیفیت زندگی بهبود یابد. آگاهی از علائم، عوامل خطر و روشهای پیشگیری و مدیریت دیابت بسیار مهم است تا بتوان با این بیماری به طور مؤثری مقابله کرد.
-
ماشین آلات در حال کندن تپه های باستانی و تخریب خاک مرتع حسین آباد هستند
پتروشیمی میانکاله پس از دستور توقف از سوی رییس جمهور، همچنان مشغول ساخت وساز است
با وجود دستور صریح رییس جمهور درباره توقف پتروشیمی امیرآباد در جوار "تالاب بین المللی و پناهگاه حیات وحش میانکاله"، دست اندرکاران این صنعت همچنان به تخریب و زخمی کردن مرتع حسین آباد مشغول هستند. در این میان و درحالی که شخص رییس جمهور به مساله ورود کرده، سکوت استاندار مازندران به عنوان نماینده دولت در استان جای تامل بسیار دارد.
-
چرا خمیازه مسری است؟
تحقیقات نشان دادهاند که انسانها و حیوانات بیشتر در واکنش به خمیازه افراد آشنا خمیازه میکشند تا افراد غریبه یا ناشناس.
-
ازدواج و فرزندآوری در دوران افسردگی؛ اشتباهی که میتواند شرایط را بدتر کند
مدیرکل دفتر سلامت روان وزارت بهداشت تأکید کرد که ازدواج یا فرزندآوری در دوران افسردگی میتواند مشکلات روانی را تشدید کند. او به ضرورت آگاهیبخشی عمومی و حمایتهای خانوادگی در خصوص سلامت روان، به ویژه در دوران بارداری، اشاره کرد و از گسترش مراکز خدمات روانی در کشور خبر داد.
-
مصائب زنانه یک حفاظتگر
مژده رخشان، حفاظتگر دهه هفتادی است که اوایل دهه ۹۰ کار خود را در حوزه حفاظت از یوز شروع کرد. شرایط بهگفته او آسان نبود؛ مردان پروژههای میدانی را انجام میدادند و برای حضور زنان مشکلاتی وجود داشت. همین باعث شد رخشان برای دورهای در انزوا بودن را انتخاب کند.
-
تحول در داروسازی؛ تزریقیها در راه تبدیل به قرص!
دانشمندان آمریکایی به کشفی انقلابی دست یافتهاند که میتواند مسیر مصرف داروهای تزریقی را به شکل خوراکی تغییر دهد. با نقش کلیدی یک پروتئین خاص، امید تازهای برای درمان بیماریهایی چون سرطان مغز و آلزایمر بدون نیاز به تزریقهای دردناک پدید آمده است.
-
شرایط بیمارستانهای قزوین بغرنج شد
دانشگاه علوم پزشکی قزوین، پارسال در بحث پرسنلی حدود ۲همت بدهی داشت که نسبت به متوسط دانشگاه های دیگر شرایط خوبی ندارد.
-
علاقه پرستار به کودکی عامل ربایش او شد
فرمانده انتظامی البرز گفت: فردی که به عنوان پرستار پسربچه چهار ساله اقدام به ربایش این کودک کرده بود؛ هدف از این اقدام را وابستگی و علاقه به این کودک عنوان کرد.
-
خیز بلند تجهیزات پزشکی ایرانی؛ ۹۵ درصد ساخت داخل
صنعت تجهیزات پزشکی ایران با جهشی چشمگیر، حالا بیش از ۹۵ درصد نیاز دانشگاههای علوم پزشکی کشور را با تولیدات داخلی تأمین میکند؛ حرکتی که نهتنها موجب صرفهجویی ارزی شده، بلکه فرصت تازهای برای درخشش شرکتهای دانشبنیان فراهم کرده است.
-
پیادهروی سریع، ضربان قلب را منظم میکند!
تحقیقات جدید نشان میدهد حتی ۵ تا ۱۵ دقیقه پیادهروی سریع در روز میتواند خطر بینظمیهای قلبی را به شکل چشمگیری کاهش دهد. راهی ساده، بدون هزینه و در دسترس برای همه؛ کافی است قدمهایتان را تندتر بردارید!
-
پزشک خانواده؛ نسخه نجات نظام سلامت ایران
در شرایطی که نظام سلامت ایران با چالشهایی مانند هزینههای فزاینده، نابرابری در دسترسی به خدمات و فشار مضاعف بر بیمارستانها روبهروست، اجرای برنامه پزشک خانواده میتواند نقطه عطفی در بازطراحی ساختار سلامت کشور باشد. نگاهی تحلیلی به دلایل، ضرورتها و تجربههای موفق جهانی در این حوزه، اهمیت این برنامه را بیش از پیش آشکار میسازد.
-
رییس جمهور مقابل تخریبگران محیط زیست ایستاد
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست جزئیات دستور رئیسجمهور پزشکیان برای توقف فعالیتهای ساخت و ساز و احداث پتروشیمی در میانکاله را تشریح کرد.
-
خشونت تکرار پذیر در مدارس
دیروز در پی انتشار فیلمی در شبکههای اجتماعی از یک معلم در کرمانشاه که دانشآموزی را زیر چک و لگد و مشت گرفته بود، آموزش و پرورش اعلام کرد که معلم خاطی به هیأت بدوی رسیدگی به تخلفات ارجاع شده است.
-
خیمه آلودگی بر سر اهواز
در سال ۱۴۰۲ اهواز با ثبت ۲۱۱ روز دارای شاخص آلودگی بالای صد، آلودهترین شهر ایران شناخته شد و در سه سال گذشته ۵۵ درصد از روزهای آن در شرایط ناسالم سپری شده است. در هفت ماه نخست سال ۱۴۰۳ نیز شاخص آلودگی بهطور موقت تا ۱۲۲ بالا رفت که نمود تداوم بحران زیستمحیطی در این منطقه است
-
چرا در اورژانس منتظر میمانیم؟ حقیقت پشت صف بیماران
وقتی بیمار شما در اورژانس ساعتها منتظر میماند، اولین واکنش، نگرانی و گاه خشم است. اما آنچه از چشم بیماران پنهان میماند، نظامی دقیق به نام «تریاژ» است که جان افراد زیادی را نجات میدهد. اولویتبندی در اورژانس فقط بر اساس فوریت درمانی است، نه نوبت ورود یا میزان نگرانی خانواده.
-
اطلاع رسانی تبلیغاتی
چطور کانسیلر رو بر اساس نوع پوست انتخاب کنیم؟
کانسیلر یکی از مهم ترین و حیاتی ترین ابزارهای آرایش است که میتواند تاثیر بسزایی روی میکاپ شما داشته باشد. کانسیلر تیرگی و عیوب زیر چشم شما را میپوشاند و باعث میشود آرایش شما ظاهری یک دست و زیبا داشته باشد. اما باید این نکته را بدانید که برای انتخاب بهترین کانسیلر باید نوع و رنگ پوست خود را بشناسید. به همین دلیل ما در این مقاله به بررسی نحوه انتخاب کانسیلر مناسب برای انواع پوست میپردازیم.
-
بی تدبیری بلای جان هرمز شد
تاراج خاک هرمز تنها توسط گردشگران اتفاق نیفتاده و نمیافتد، اما در نگاهی کلی اگر قرار است طبیعت هرمز، رنگها و خاک منحصربهفردش برای نسلهای بعد باقی بماند، باید بعضی مفاهیم و رویکردها از نو تعریف شوند.
-
اطلاع رسانی تبلیغاتی
مراقبت از پوست بعد از 30 سالگی؛ چی لازمه، چی اضافیه؟
تا وقتی سنمون زیر ۳۰ سال باشه، خیلی از ماها با پوستمون مثل یه بچهی نازپرورده رفتار میکنیم که خودش خودش رو ترمیم میکنه، حتی اگه شب با کانسیلر روی صورتمون بخوابیم یا بدون استفاده از هر روز با صابون ظرفشویی صورتمونو بشوریم! اما وقتی وارد دهه چهارم زندگی میشی، داستان فرق میکنه...
-
صفر شدن هزینههای درمانی بیماران تنها با اجرای یک طرح
با اجرای طرح پزشکی خانواده و نظام ارجاع، هزینههای درمان برای مردم به صفر میرسد.
-
بازار شیرخشک نوزاد در مسیر ثبات؛ ذخایر اطمینانبخش گزارش شد
در نخستین ماه سال ۱۴۰۴، بازار شیرخشک ویژه نوزادان زیر دو سال با تولید داخلی پایدار ماند. به گفته مدیرکل فرآوردههای طبیعی و سنتی سازمان غذا و دارو، سطح موجودی در زنجیره تأمین، فراتر از حداقل نیاز کشور ارزیابی شده است.
-
پابند الکترونیکی جایگزین زندان مجازات عدم پرداخت مهریه
دبیر کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس درخصوص جزئیات این طرح گفته «سقف مهریه مشمول ضمانت اجرایی قانونی از ۱۱۰ سکه به ۱۴ سکه کاهش خواهد یافت تا از زندانی شدن زوجهایی که توان پرداخت ندارند جلوگیری شود.
-
پرستاران، ستون خاموش سلامت؛ فروپاشی نظام درمان بیآنها حتمی است
در حالیکه پرستاران با کمترین حقوق، بیشترین بار فیزیکی و روانی درمان را بر دوش میکشند، حلقه بسته تصمیمسازی در نظام سلامت، آنها را از معادلات توزیع منابع کنار گذاشته است. هشدارها درباره عواقب این بیعدالتی بالا گرفته: اگر امروز برای پرستاران کاری نکنیم، فردا نظام سلامت فرو خواهد ریخت.
-
ضعف مدیریتی پسماند
مدیریت ناکارآمد پسماند، پیامدهای گستردهای به همراه دارد.زبالههایی که به بخشی از منظره روزمره خیابانها تبدیل شدهاند، بوی نامطبوع آنها و گاه سرریز شدنشان از سطلهای زباله، صحنهای ناخوشایند را رقم میزند.
-
شیرینی را در این زمان بخورید
از خوردن شکر در صبح خودداری کنید و شیرینیها را برای دسر بعد از ناهار نگه دارید.
-
لطمه به طبیعت با لمس نوزاد جانوران
رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیاتوحش تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیک اداره کل محیطزیست استان تهران گفت: بهطور قطع حیوان ماده اغلب در همان حوالی که نوزادش رها شده، حضور دارد و پس از دور شدن انسانها، سراغ او میرود.
-
نسخهنویسی بر پایه ژن؛ قدم تازه پزشکی ایران بهسوی درمان هوشمند
پایان دوران نسخههای یکسان برای همه؛ درمان در ایران وارد عصر ژنتیک شد. با بهرهگیری از پزشکی شخصیمحور، نسخهها بر اساس ویژگیهای منحصر بهفرد ژنتیکی بیماران نوشته خواهد شد تا راه درمان دقیقتر، سریعتر و کمهزینهتر طی شود.