بحران آب
-
کم آبی را جدی بگیریم؛
609 دشت ممنوعه 320 دشت بحرانی
رئیس اداره آب منطقهای اردستان گفت: در شهرستان اردستان سالانه 63 سانتیمتر سطح آب در حال نزول است و بیلان منفی 45 میلیون مترمربع را نشان میدهد.
-
تجمع نمایندگان اصفهان در دفتر امام جمعه اصفهان/ وزیر نیرو را محاکمه کنید!
صبح امروز نمایندگان مستعفی استان اصفهان به دفتر نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان رفتند و برخی از مردم اصفهان و کشاورزان نیز پشت در دفتر امام جمعه در حمایت از نمایندگان تجمع کردند.
-
۹۶ سد بزرگ کمتر از ۴۰ درصد ذخیره آب دارند
بهرغم بارشهای مناسب امسال، در حالیکه ۶۶ روز از آغاز سال آبی ۹۸-۹۷ سپری شده است، هنوز ۵۴ درصد از سدهای کشور کمتر از ۴۰ درصد آب در مخزن خود ذخیره دارند.
-
سراب آبهای ژرف
خبر جنجالی کشف سفره زیرزمینی كه میتواند 137 سال آب شرب ایران را تامین كند
ادعای كشف هزار میلیارد متر مکعب آب زیر زمینی در سیستان و بلوچستان كه میتواند 137 سال آب شرب ایران را تامین كند؛ موجب خوشحالی و البته امیدواری بسیاری از هموطنانمان شد اما شوربختانه این خبر سرابی بیش نبوده است.
-
جریان آب ۲ استان
اختلاف ۲ استان یزد و اصفهان بر سر آب در حالی موجب خسارت گسترده به تاسیسات آب میشود که گویا عزم جدی برای حل آن در میان مسئولان وجود ندارد
-
بیآبی و بحرانی جدید در یزد/ یزدیها به استانهای دیگر مهاجرت میکنند
مدیرعامل شرکت آب منطقهای یزد گفت: دشت بهادران از سال ۵۳ ممنوعه اعلام شده و این در حالی است که سطح زیرکشت آن در حال حاضر و به صورت قانونی چهار برابر افزایش یافته است.
-
فرسایش خاک موجب ورود خاک به سدها هم شده است
خاک ورودی به سدها چقدر است؟
سالانه ۲۵۰میلیون مترمکعب خاک وارد سدهای کشور میشود. این در حالی است که برای تولید یک سانتیمتر خاک به صدها سال زمان نیاز است.
-
بارورسازی ابرها، اقدامیکه نتیجه مشخص و ثابتی ندارد
درمان موقت بیآبی
سالهاست که موضوع کم آبی در وزارتخانههای مختلف کشور مورد بحث و بررسی قرار میگیرد تا بلکه راهحلی برای رفع آن پیدا شود.
-
بحران مطلق آبی و فرونشست زمین؛ در كمین پایتخت است
بمب فروچاله در تهران
ایران از مرحله بحران آبی وارد ورشكستگی آبی شده است و هماكنون در بطن فاجعه قرار دارد. سالهاست كارشناسان درباره این وضعیت هشدار دادهاند اما گوش شنوایی برای آن وجود نداشته است.
-
با وجود بارشهای مناسب در آغاز سال آبی، باید هنوز هم صرفهجویی کرد
سرمایهای که بههدر میدهیم
موقعیت جغرافیایی ایران در منطقه و کاهش بارندگیها در یک دهه اخیر موجب شده بارها مدیریت منابع آبی کشور، ارتقای سیستمهای آبیاری کشاورزی، تفکیک سیستم آبرسانی شرب و غیرشرب برای شهرها، استفاده از آبهای ژرف و مسائلی از این دست مورد توجه قرار گیرد.
-
ناکارآمدی محیطزیست در دیپلماسی کشورهای همسایه
علاوه بر تغییر اقلیم، کمبود تعاملات بینالمللی در حوزه محیطزیست آثار زیانباری برای کشورمان در پی داشته است؛ آتشسوزی در هورالعظیم، گسترش گردوغبار، خشکی هامون و معضلات ماهیان خاویاری تنها بخشی از مشکلاتی است که میتوان با دیپلماسی زیستمحیطی مرتفع کرد که متأسفانه محیطزیست در این موارد ناکارآمد و کمکاری داشته است.
-
خشک شدن 170 حلقه چاه آب در سیستان و بلوچستان
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی سیستان و بلوچستان گفت: امسال 170 حلقه چاه آب استان خشک شده است و سه هزار روستا نیز در بلوچستان با تانکر آبرسانی می شود.
-
ریزگردها همچنان در راهند
چشم امید محیط زیست به دیپلماسی آبی
خوزستان سرزمین تالابها، رودخانههای خروشان، نفت، نخلستان و مزارع بزرگ؛ بهشتی كه در سالهای گذشته زندگی در آن رویای هر ایرانی بود. اما زندگی در جلگه خوزستان باوجود تمامی این نعمتهای خدادادی به كابوسی برای مردمانش تبدیل شده است.
-
پروفسور کردوانی ، اقدام برای استخراج آبهای عمیق وضعیت را بدتر میکند
آبهای ژرف، کلید گذر از بحران کمآبی نیست
کمبود آب در کشور دلیل مطرح شدن موضوع برداشت آبهای ژرف، در عمق بیش از هزار متری زمین است که در برخی از وزارتخانهها مطرح شده است. موضوعی که از نظر برخی مدیران میتواند تنها راه مقابله با بحران آب در آینده نزدیک باشد. اگرچه طرحهای مطالعاتی این موضوع سالهاست که در حوزههای مختلف بررسی میشود اما همچنان در میان کارشناسان و متخصصان منابع آب با اختلاف نظرهایی همراه است.
-
با وجود بحران آب در اصفهان، ۴ هزار هکتار زمین کشاورزی، زیر کشت برنج رفته است
شالیزارها اصفهان را میبلعند
زایندهرود خشک است و سایر تالابهای استان اصفهان هم یا نفسهای آخر را کشیدهاند یا در حال خشک شدن هستند با این حال کشاورزان اصفهانی هرجا ردی از آب دیدهاند،شالیزارها اصفهان را میبلعند
-
وضعیت زایندهرود قرمز شد
چندین سال است که زایندهرود با چالشهای آبی مواجه شده و تامین آب چند شهر و روستا را به مخاطره میاندازد. این شرایط تا جایی پیش رفته که طبق گفتههای مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران، کلآورد در سد زایندهرود امسال تنها ۵۴۵ میلیون مترمکعب بود که این عدد نسبت به سالهای گذشته بسیار پایینتر است و عملا یک رکورد را در این بخش پشت سر گذاشتیم.
-
بحران آب یا بحران مدیریت
کارشناس حوزه مهندسی آب: برای مقابله با بحران کم آبی سالانه به 150میلیارد مترمکعب آب جدید نیاز داریم زنگ خطر بحران آب که از 2دهه پیش به صدا درآمده بود، اکنون در رأس معضلات محیطزیست کشور قرار دارد.
-
علت اصلی بحران آب در کشور چیست؟
معاون مدیرکل دفتر برنامه ریزی کلان آبفا وزارت نیرو گفت: افزایش جمعیت و در نتیجه آن افزایش مصرف آب فراتر از الگوی مصرف بهینه، عامل بهره برداری بسیار بالاتر از آستانه تابآوری منابع آب بوده، به طوری که مصارف آب از مرز بحرانی گذشته است.
-
وزیر نیرو: نگرانی از بابت کیفیت آب نداریم
وزیر نیرو گفت: به هیچ وجه وزارت نیرو برای تأمین آب و برق مردم با شرایطی که پیش بینی نکرده باشد، مواجه نمی شود.
-
هادی خانیكی در نشست «نگاهی تاریخی به دانش و فناوری آب در ایران»
منازعات آب همبستگی اجتماعی را تهدید میكند
حالا كه كفگیرمان به ته دیگ خورده است و دیگری «آبی» در بساط نداریم. باید دور یكدیگر جمع شویم و «گفتوگو» كنیم. سرزمین ایران در طول تاریخ همواره با محدودیت منابع آب روبرو بوده است.
-
سال آبی گذشته خشکترین سال نیمقرن اخیر بوده است
پرونده سال آبی گذشته (۱۳۹۷-۱۳۹۶) در حالی با ۱۷۱ میلیمتر بارندگی بسته شد که افت ۳۱ درصدی نزولات جوی نسبت به مدت متوسط بلندمدت، سال آبی گذشته را به یکی از خشکترین مقاطع زمانی نیم قرن اخیر کشور مبدل کرده است.
-
آب مازندران به ته دیگ رسیده!
یک کارشناس توسعه منابع آب گفت: میان افزایش جمعیت و پایین آمدن سطح آب زیرزمینی در مازندران رابطه پرمعنایی وجود دارد.
-
تصاویر/ اینجا سیستان؛ یک شیر آب برای چند روستا
بسیاری از روستاهای اطراف زابل در بحران شدید کم آبی به سر میبرند. مردم این مناطق میتوانند روزانه به مدت ۴ الی ۵ ساعت از تنها لوله اصلی آب استفاده کنند. اکثر خانواده های روستاهای نیمروز، خاک سفیدی، زهک، هامون و هیرمند روزانه با ظرفهای کوچک و بزرگ دنبال یافتن آب از محلهای مختلف هستند.
-
سلامتآبزیرزمینی تهران درخطر
بحران آب در صدر 100 چالش آینده ایران قرار دارد و بسیاری از کارشناسان بحران آب را در آینده یکی از چالش برانگیزترین مسائل کشور قلمداد میکنند.
-
سردرگمی رییس سازمان حفاظت محیط زیست درباره انتقادها و هشدار ها ادامه دارد
نمره رییس سازمان حفاظت محیط زیست صفر است/ اگر كلانتری توانایی حل مشكلات را ندارد، استعفا بدهد
کلانتری از یك طرف درباره بحران آبی و اینكه تا 50 سال آینده ایران آب ندارد، سخن گفته اما از طرف دیگر به سدسازان چراغ سبز نشان داده است. تمامی این موافقتهای كلانتری در پروژههای انتقال آب یا سدسازی تسهیلگر، استفاده بیرویه از منابع آب به بهانه صنعت و كشاورزی است.رییس سازمان حفاظت محیط زیست یكی از اعضای شورای عالی آب است،پس میتواند در این مساله نقش مهمی را ایفا كند.
-
چالش آب در تهران؛ مدیریت غلط یا کمآبی
:نیاز واقعی آب شرب تهران 80 میلیون مترمکعب است، نه 2/1میلیارد مترمکعب اسدالله افلاکی/دبیر گروه زیست بوم بحران آب که طی سالهای اخیر، رسانهها بارها نسبت به وقوع آن هشدار دادهاند حالا صدای برخی مسئولان فرهنگی را هم درآورده است. احمد مسجد جامعی، عضو شورای شهر تهران همین پنجشنبه گذشته در نهمین اجلاس شورایعالی استانها با ادبیاتی که کمتر از او انتظار میرفت به صراحت اعلام کرد که طبیعت ایران در حال نابودی است و باید از تمام کسانی که باعث نابودی آن میشوند، شکایت شود. او گفت: با کسی تعارف نداریم؛ چشمه علی و زاینده رود خشک شدهاند. مسجد جامعی که سالها سکاندار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده است با اشاره به خشکشدن زایندهرود اعلام کرد: مرگ ناشی از خشک شدن این رودخانه بهمراتب سختتر از خفگی در آب آن است.
-
وضعیت سدها بحرانی است
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: درحال حاضر وضعیت سدهای ایران بحرانی است و باید دعا کرد که بارندگی خوبی در فصل پاییز داشته باشیم تا بتوانیم این وضعیت را سروسامان دهیم.
-
خشکسالی انباشته بر ۹۸ درصد مساحت ایران
آمار تکاندهنده از خشکسالی در ایران
رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی از وجود خشکسالی بلندمدت در 98 درصد مساحت ایران خبر داد و گفت: خشکسالیهای انباشته و بلندمدت نشاندهنده وضعیت خطرناک آبی است.
-
پاییز خشک در راه است
با نزدیکشدن به روزهای پایانی شهریور، رفتهرفته شهر رنگ و بوی پاییز به خود میگیرد. شاید تا سالها پیش این فصل نویدبخش شروع شاعرانهها بود، اما چند سالی است که پاییز تداعیگر بحران کمآبی است.
-
ما از اسب افتادهایم
مصیبت نامهای برای شرق اصفهان
زمانی شرق اصفهان چنان آباد بود که از همه جا میآمدند برای کار. همین جا به خاک تیره دور و بر نگاه کنید! اینها آثار برکه است. مردم نیازی به چاه نداشتند و با همین آبهای سطحی کشاورزی میکردند. تازه برای اینکه زمین نا نزند، اضافی آب را با زهکشی به رودخانه برمیگرداندند.