بحران آب
-
آبفا: حدود ۳۰۰ شهر در تابستان با تنش آبی مواجه هستند/ آبرسانی به ۸ هزار روستا به صورت سیار
معاون راهبردی و نظارت بر بهره برداری شرکت مدیریت آبفای کشور گفت: حدود ۳۰۰ شهر در تابستان امسال با تنش آبی مواجه هستند و پیشبینی میکنیم ۸ هزار روستا به صورت سیار آبرسانی شود.
-
کاهش شدید آبهای ذخیرهشده در سدهای کشور
تشنگی سدها در تابستان 1400
کاهش ۵۰درصدی بارشها در سال آبی جاری سبب کم شدن آب سدها شده است. براساس آمار، بهرهبرداری از سدهای مخزنی کشور، حجم آب موجود مخازن کل کشور ۲۸درصد نسبتبه سال گذشته کاهش یافته است.
-
چرا به کمآبی مبتلا شدیم؟
یک نماینده مجلس گفت: اگر برنامهریزی کنیم، بر اساس مجوز محیط زیست عمل کنیم، راهآبهایی که طبیعت ایجاد کرده بهم نریزیم، خودسرانه انتقال آب نداشته باشیم و اگر میخواهیم مسئله آب را حل کنیم از دریای عمان و خلیجفارس انتقال، تصفیه و شیرینسازی کنیم و آب سدها را برای کشاورزی مهیا کنیم، هنوز فرصت داریم.
-
آب مدیریت نمیشود
هشدارهای کارشناسان درباره ورشکستگی آبی ایران
کم آبی و بحران آب از دیرباز یک امر طبیعی در این سرزمین کهن بوده است. بارش سالانه دریافتی ایران کمتر از یک سوم میانگین بارش جهانی است، بنابراین واضح است ایران از لحاظ بارش وضعیت چندان خوبی ندارد. البته اگر کمآبی تنها محدود به کمبود بارش دریافتی باشد مشکلی پیش نمیآید اما زمانی که این کمبود بارش بر ابعاد مختلف اجتماع و اقتصاد اثر بگذارد، برای مثال باعث بیکاری کشاورز شود تبدیل به بحران میشود.
-
بدونتعارف هشدار می دهیم ، «آب نیست»
رئیس مرکز ملــی خشکســالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی ضمن تشریح آخرین وضعیت بارشها در کشور گفت: احتمال میرود که بارشها در پاییز ۱۴۰۰ دیرتر از زمان نرمال آغاز شود. از اینرو دوره خشکسالی طولانی خواهد بود.
-
هشدار نسبت به وقوع «مرحله حاد بحران آبی» در کشور
یک پژوهشگر منابع آب ضمن تشریح پدیده خشکسالی انساننهاد گفت: درحال حاضر کشور ما در مرحله حاد بحران آبی قرار دارد و علاوه بر از دست رفتن تالابها، سطح آبهای زیرزمینی نیز طی سالیان اخیر به دلیل اضافه برداشتها تغییرات کاهشی شدیدی یافته است.
-
آب نایاب است!
وقتی جمعیت افزایش مییابد، مصرف آب هم افزایش مییابد. وقتی توسعه اجتماعی و مدنی انجام میشود، باز هم مصرف آب بیش از افزایش جمعیت افزایش مییابد، وقتی توسعه صنعتی صورت میگیرد باز هم مصرف آب افزایش مییابد. اما از کجا باید تأمین شود؟
-
از سدهای خالی تا شرایط جیره بندی آب در ایران
بحران آب چندین سال است که مهمان ناخوانده ایران شده، مهمانی که در سالهای تر خوش سفر و در سالهای خشک بسیار بد سفر می شود و ۱۴۰۰ ظاهرا از آن سالهای خشک و بی آبی است که حتی شائبه جیره بندی آب را هم ایجاد کرده است.
-
صدای «جنگ آب» از اصفهان شنیده شد
بالاخره صدای اعتراض و اولین جرقههای نزاعهای آبی در کشور زده شد و زخم کهنه حقابه اصفهان و یزد با تشدید بحران بیآبی به صدا درآمد. روز گذشته کشاورزان حقابهدار اصفهان به خشکی و نبود آب معترض شدند، این درحالی است که ایران با کاهش بارندگی که در 50 سال اخیر بیسابقه بوده است، با تنش آبی در سال پیشرو مواجه شده و 200 شهر در معرض تهدید جدی قرار دارند و وضعیت آبی ۱۰۱ شهر قرمز است.
-
بارشهای بهاره کمبود سال آبی را جبران کرد؟
اردیبهشت برای آنهایی که نگاهی توریستی و فانتزی به رگبار و باران دارند، ماه خوبی بود اما دردی از تنش آبی درمان نکرد و به نظر میرسد فعلاً چاره دیگری جز کنار گذاشتن فوری طرحهای آببر در سطح مدیریتی و قناعت بیشتر از سوی شهروندان، نداریم. باید قدر یک لیوان آب را هم دانست.
-
از قطعی برق تا جیره بندی آب/ کفگیر به تهِ دیگ خورده است؟
رییس کمیته ارزیابی سیلاب کمیته ملی سدهای بزرگ ایران گفت: بررسی آمارِ میزان تخلیهِ آب از چاهها نشان میدهد که علیرغم افزایش تعداد چاههای حفاری شده در طی یک دهه اخیر، مجموع آب تخلیه شده افزایش نیافته است! یعنی این که دیگر آب بیشتری برای تخلیه از چاهها وجود ندارد و به عبارتی کفگیر به تهِ دیگ خورده است.
-
داغترین تابستان ایران
داغترین تابستان پیش روی همه استانهای کشور است. خشکسالی در ایران از سال ۷۴ آغاز شد. اما سال ۱۴۰۰ رکورددار کمبارشترین سال آبی در ۵۰ سال اخیر است. الگوهای هواشناسی نشان میدهد هوا نیز گرمتر میشود و ایران نخستین تابستان داغ در نیمقرن اخیر را تجربه خواهد کرد. میانگین افزایش دمای بلندمدت ایران تا نیمه دهه ۹۰، سالانه ۰.۴ درجه بود که امسال این عدد به یک درجه طبق پیشبینیها میرسد.
-
همه مشکلات را به خارج ربط می دهیم و به نتیجه هم نمی رسیم
عیسی کلانتری: ایران درحال محو شدن است/ مسوولین 40 سال اخیر بابت ویرانی طبیعت باید پاسخگو باشند
عیسی کلانتری رییس سازمان حفاظت محیط زیست با انتقاد شدید از سیاست های کلان و متخصصان کشور بخصوص در حوزه بحران آب،گفت: جتگ آب که از استان ها آغاز شده به روستاها خواهد رسید چرا که طبیعت ایران قربانی سیاستهای کلان شده است و متخصصان کشور نیز یاید بابت سکوت خود برابر تاریخ پاسخگو باشند.
-
تهران، سری بزرگ با دست و پایی کوچک است
تأثیر خشکسالی بر مهاجرت در ایران
بحران خشکسالی بهطور مشخص آثار معناداری در ابعاد اقتصادی و اجتماعی بهوجود میآورد و نیروی کار روستاها را مجبور به خروج اجباری از روستا به سمت شهرها میکند؛ بنابراین افزایش مهاجرت روستاییان به شهرهای اقماری و بیرغبتی آنها به زندگی در روستاها، بالقوه میتواند انعکاس و پیامد مشخص بحران خشکسالی شود.
-
هشدارها نسبت به گسترش خشكسالی جدیتر شد
به ورشكستگی آبی رسیدیم
ظرف روزهای اخیر، مسوولانی در نهادهای متولی رصد وضعیت خشكسالی، درباره كاهش جدی منابع آبی هشدار دادند و حالا، تجمیع این هشدارها نشان میدهد كه نه تنها كاهش بارندگی در سال جاری، یك بحران جدی را برای منابع آبی كشور رقم خواهد زد، تضییع حقوق ایران توسط همسایگانی كه باید سهم حقابه خود را از منابع مشترك پرداخت كنند هم بحران خشكسالی و كمآبی را تشدید خواهد كرد.
-
بحران آب از بحران گذشت
آماده زندگی با خشکسالی شوید
«دیگر نباید خشکسالی یا سیل را حادثه غیر مترقبه تلقی کنیم. باید بپذیریم خشکسالی یا ترسالی شدید همانند سیلابها همزاد با شرایط اقلیمی ایران هستند. باید با این شرایط سازگار شویم و برنامهریزیها و درک و آگاهی خود را با این وضع منطبق کنیم. به هر میزان که به این درک و معنا برسیم و آن را به رسمیت بشناسیم، میتوانیم بر امنیت پایدار آب و برق متمرکز شویم.»
-
تهران در چند قدمی ورود به لیست شهرهای دارای تنش آبی
وضعیت نگران کننده ورودی آب سدهای پایتخت
مدیر دفتر بهرهبرداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برقآبی شرکت آب منطقهای تهران کاهش ۵۸ درصدی میزان ورودی آب به سدها در بازه ۲۰ روزه اردیبشهتماه را نگرانکننده دانست.
-
وضعیت نگران کننده ورودی آب سدهای پایتخت / تهران در چند قدمی ورود به لیست شهرهای دارای تنش آبی
مدیر دفتر بهرهبرداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برقآبی شرکت آب منطقهای تهران کاهش ۵۸ درصدی میزان ورودی آب به سدها در بازه ۲۰ روزه اردیبشهتماه را نگرانکننده دانست.
-
سیاست آبکی و بحران واقعی!
بحران بیآبی در هیاهوهای سیاسی گم نشود
حجم آب موجود در مخازن تا سوم اردیبهشت 29.67 میلیارد مترمکعب است که نسبت به مدت مشابه سال آبی گذشته که این میزان 36.83 میلیارد مترمکعب بوده، 19 درصد منفی شده است.
-
تمامی کشور در آستانه تنش آبی
زمین تشنه
تمامی کشور در آستانه تنش آبی قرار گرفته است و این بحران، افزون بر کرونا و پاندمی و بحران تحریم است که باید آنها را نیز هر یک گره بر گره باز و این همه تنگناها را چاره کنیم.
-
ورود مدیریت بحران به تنش آبی کشور/اعتبار ۳۲هزار میلیاردی برای تامین آب شرب
رییس سازمان مدیریت بحران کشور از پیشبینی اعتبار ۳۲ هزار میلیارد ریالی برای مقابله با تنشهای آبی و خشکسالی در کشور خبر داد.اسماعیل نجار، دراینباره گفت: در جلسهای که اخیرا با حضور وزیر نیرو، معاونان وزارت جهادکشاورزی، رییس سازمان هواشناسی و ... داشتیم، درباره تنشهای آبی در کشور، میزان بارشها و احتمال خشکسالی و کمبود آب شرب نکات و موضوعاتی مطرح و در آنجا بنا شد تا بیش از ۲۵۰ پروژه و طرح برای مقابله با این موارد در سطح کشور اجرا شود.
-
وضعیت نگرانکننده منابع آب زیرزمینی
سالانه به اندازه حجم ۱۰ دریاچه ارومیه از منابع آب زیرزمینی برداشت میشود
منابع آب زیرزمینی ذخایر ارزشمندی هستند که طی سالیان طولانی تشکیل شدهاند و یک منبع استراتژیک برای کشور به حساب میآیند. در کشور ما به دلیل وجود شرایط اقلیمی خشک و نیمهخشک وابستگی به منابع آب زیرزمینی قابل توجه است و حدود ۶۰ درصد مصارف خانگی و صنعت و حدود ۵۰ درصد مصارف کشاورزی از آب زیرزمینی تأمین میشود.
-
تابستان پیشرو فقط با قطعی برق همراه نیست برخی مدیران از جیرهبندی آب حرف میزنند
آخرالزمان بیآب ایران
مشکل کمآبی یا اگر بخواهیم موضوع را حساستر جلوه کنیم «بحران کمآبی» بحث تکراری آغاز فصل گرماست اما این بار این بحران جدیتر از همیشه است؛ این را میتوان از آمارهای در دسترس هم متوجه شد.
-
راه فرار از خشکسالی
گزارش پژوهش علمی منتشرشده در مجله نیچر درباره ابعاد خشکشدن سفرههای آب زیرزمینی ایران که میتواند امنیت غذایی، اجتماعی و اقتصادی کشور را با چالش جدی مواجه کند، مشخص کرد که 77درصد سفرههای زیرزمینی با خطر از بین رفتن همیشگی مواجه هستند، اما هنوز هیچ راهکار مشخصی برای مقابله با «خشکسالی با منشأ انسانی» در دستور قرار نگرفته است.
-
وضعیت١٠١ شهر قرمز است؛ برای «بی آبی» نه «كرونا»
ایران در آستانه بحران آبی قرار دارد و با خشک شدن تالابهای کشور و کاهش سطح ذخایر آبهای زیر زمینی، سطح زمین هر روز پایینتر میرود و فرونشست در برخی از مناطق ایران، با رکورددار دومین میزان فرونشست زمین در دنیا (مکزیک) فاصله بسیار زیادی دارد، بهنحوی که کارشناسان از میزان فرونشست سالانه ۳۶ سانتیمتر فرونشست در تهران و دشت ورامین حیرت کردهاند.
-
آب جیره بندی می شود؟
با شروع فصل گرما و عطش سدها در پی کاهش بارندگی ها در ایران، زمزمه بحران آب و کمبود منابع آبی به گوش می رسد، هرچند که طبق گفته های معاون راهبردی و نظارت بر بهرهبرداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور برنامه ای برای جیره بندی آب در نظر گرفته نشده اما بیش از ۲۶۰ شهر امسال با تنش آبی مواجه خواهند بود.
-
افزایش قیمت گوشت قرمز در راه است
کاهش بارندگی و در نتیجه خشکی مراتع به همراه کمبود نهادهای دامی از یکسو و کاهش قدرت خرید مردم در تامین سبد مصرفی گوشت قرمز باعث شده تا دامداران برای کاهش هزینههای خود به حذف تدریجی دامهای زنده خود روی آورند در واقع این اتفاق در حالی تولید دام را تحت الشعاع قرار داده است
-
بحران آب به تهران نزدیک شد/ کاهش ۴۱ درصدی بارشها
مدیر دفتر بهرهبرداری از تاسیسات آبی و برقابی شرکت آب منطقهای تهران گفت: از ابتدای سال آبی جاری تاکنون ۲۳۵ میلی متر بارندگی در حوزه عملکرد استان تهران به ثبت رسیده که این میزان بارش در مدت مشابه سال آبی گذشته ۴۰۱ میلی متر بوده و اکنون استان تهران با کاهش ۴۱ درصدی بارش ها مواجه است.
-
کوچ زودهنگام عشایر
خشکسالی، محاسبات ستاد ملی کرونا را بر هم زد
ستاد ملی کرونا تصویب کرده بود عشایر یکماه کوچ خود را به عقب بیندازند و به جای اردیبهشت، در خرداد روانه ییلاق شوند. خشکسالی اما این مصوبه را به چالش کشیده و در بسیاری از استانها کوچ زودتر از موعد همیشگی یعنی نیمههای اردیبهشت، شروع شده است.
-
گرمای زودرس در قشلاق و خشکسالی در ییلاق
کوچ زودهنگام عشایر به وقت بیآبی/بحرانی ترین شرایط 50 سال گذشته را داریم
خشکسالی بیسابقه کمکم تبعات خود را نشان میدهد و به سراغ جامعه عشایری رفته است. عشایر که 25 درصد گوشت مورد نیاز کشور را تأمین میکنند، این روزها برای تأمین علوفه مورد نیاز دامشان با مراتعی خالی از علوفه روبهرو هستند و به همین دلیل کوچ زودهنگام را آغاز کردهاند.