اچ آی وی
-
روایت زندگی دو زن با «HIV»
روی دیوار بنویسید «من ایدز دارم»!
تاکید دارند تصویری از آنها منتشر نشود و در متن گزارش نیز اسامی مستعار برایشان به کار ببرم. دلایلشان هم متفاوت است. "بهار" از ترس مردم نسبت به «HIV» و لزوم زندگی کردن با این بیماری در سکوت می گوید و "باران" از روزی میترسد که صاحب خانه درباره بیماریاش بفهمد و «آواره کوچهها» شود.
-
یادی از خانه خورشید یکسال بعد از تعطیلی آن و مسافران آسیبدیدهاش در گفتوگو با لیلا ارشد، مؤسس این «خانه»
اهالی «خورشید» بیپناه شدند
همه از تعطیلشدن «خانه خورشید» باخبر شدیم. خبر آن مثل بمبی از اطلاعات تلخ و تأسفبار، نگرانیهای زیادی را ایجاد کرد. به مناسبت هفته جهانی ایدز با «لیلا ارشد»، مددکار اجتماعی و مدیرعامل خانه تعطیلشده خورشید، درباره معضلی به نام «اچآیوی» در ایران و تبعات بستهشدن خانهای به نام «خورشید» در محله محروم دروازهغار، گفتوگویی انجام دادیم.
-
داغ نان و ننگ
تنگنای فعالیتهای اجتماعی انجمنهای مردمنهاد در حمایت از مبتلایان به ایدز. از دهه 60، سمنهای مردمی بزرگترین پناه مبتلایان به HIV بودند، حالا یک سد دیگر سر راه بیپناهیهای همیشگیشان اضافه شده است؛ فعالان حقوق مبتلایان به HIV میگویند حالا فضای جامعه بستهتر از قبل و حمایتهای مردمی هم به دلیل مشکلات اقتصادی کم شده است.
-
مبتلایان به HIV چگونه میتوانند زندگی با کیفیتی داشته باشند؟
به گفته متخصصان با تشخیص و درمان به موقع بیماری عفونی HIV میتوان از شدت بیماری و رسیدن آن به مرحله ایدز جلوگیری کرد؛ بنابراین به شرط پایبندی به درمان، HIV دیگر بیماری کشندهای نیست. اما مبتلایان به HIV چگونه میتوانند با وجود این بیماری، زندگی با کیفیتی را تجربه کنند؟
-
پس از ورود ویروس HIV به بدن چه اتفاقی میافتد؟
HIV یک بیماری عفونی است که اغلب مردم آن را با نام ایدز میشناسند، در حالی که ایدز مرحله انتهایی از بیماری HIV است که اگر فرد به موقع و صحیح تحت مراقبت و درمان قرار گیرد، ممکن است تا آخر عمر به آن مرحله نرسد.
-
روزگار سخت بیماران مبتلا به اچآیوی
توزیع دارو و مکملهای تاریخمصرفگذشته میان مبتلایان به اچآیوی
روایت دختر جوانی که ناخواسته به ویروس اچآیوی مبتلا شده و این موضوع را از خانوادهاش پنهان کرده است، درددلهای یک بیمار مبتلا به «اچآیوی» از تاریخمصرفگذشته بودن دارو و مکملهای درمانی توزیعشده در برخی از مراکز کنترل بیماریهای رفتاری، ناراحتی بیماری از گرانبودن قیمت گوشت، مرغ و مواد مغذی که مبتلایان به «اچآیوی» باید آنها را به صورت منظم مصرف کنند، ناچاری بیماران برای جایگزینکردن برنج هندی به جای ایرانی با وجود ضررداشتن این نوع برنج برای سلامتیشان، ترس و نگرانی بیماری از بیمارستان «مسیح دانشوری» که پرستاران او را به خاطر تست مثبتش با اشاره دست نشان میدادند، گله از اوضاع دندان، لثه، چشم، مسائل درمانی و بیمه ناکارآمد «سلامت» و بسیاری موارد دیگر، همگی اشاره مختصری بر شرح حال زنانی است که با بیماری اچآیوی زندگی میکنند و این ویروس از همسرشان به آنها منتقل شده است.
-
چرایی افزایش سهم زنان مبتلا
روابط جنسی بیشترین علت بروز HIV در ۱۴۰۱
سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت ضمن تشریح آخرین آمار و اطلاعات بروز بیماری HIV در کشور، به افزایش مبتلایان خانم اشاره کرد و گفت: اگرچه ۸۱ درصد کل موارد مبتلا را همچنان مردان تشکیل میدهند؛ اما، الگوی راه انتقال و درصد ابتلای زنان و مردان در سالهای اخیر تغییر کرده؛ به گونهای که از کل موارد شناسایی شده در شش ماهه اول امسال، ۳۱ درصد موارد را زنان و ۶۹ درصد را مردان تشکیل دادهاند.
-
در آستانه روز جهانی ایدز تشریح شد
آخرین وضعیت HIV در ایران / نیمی از مبتلایان در سنین ۲۵ تا ۳۹ سال
در حال حاضر حدود ۲۳ هزار مبتلای زنده به «HIV» در کشور گزارش میشود؛ تشخیص و درمان رایگان و محرمانه بیماری هم در ۱۲۰ مرکز مشاوره بیماریهای رفتاری صورت میگیرد و HIV سالهاست که دیگر «کُشنده» نیست و در صورت تشخیص و درمان بهنگام، دیگر فرد به مرحله «ایدز» نخواهد رسید و میتواند بیماریاش را در محدوده قابل کنترل نگه دارد...
-
انواع آزمایش ها برای تشخیص اچ آی وی (HIV)
آزمایش HIV ، که غربالگری HIV نیز نامیده می شود ، تنها راه برای اطلاع از ابتلا به این ویروس است.
-
محققان هشدار می دهند؛
افراد HIV در معرض ابتلا به شدیدترین نوع آبله میمونی
گزارش جدید نشان می دهد بیماران دارای سیستم ایمنی ضعیف، به ویژه آنهایی که مبتلا به HIV هستند، به شدت تحت تأثیر ویروس آبله میمون قرار می گیرند.
-
پاسخ این آزمایش محرمانه است
ایدز را می توان در گروه بیماریهای خاموش دستهبندی کرد. این بیماری ممکن است در سالهای ابتدایی علائمی در فرد مبتلا ایجاد نکند. مواردی مانند آنفولانزای طولانی مدت، ترمیم نشدن جای زخم ها، سرفههای خشک طولانی مدت به عنوان برخی از ابتداییترین علائم این بیماری خاموش معرفی شدهاند. تشخیص قطعی این بیماری تنها از طریق آزمایش خون میسر میشود. آزمایشی که پاسخ آن محرمانه است.
-
مطالعات نشان می دهد؛
میکروبیوم های روده در بروز عفونت HIV نقش دارند
نتایج یک مطالعه نشان می دهد که تفاوت های کلیدی در تریلیون ها باکتری موجود در روده انسان واقعاً می تواند بر خطر ابتلا به HIV تأثیر بگذارد.
-
ویروس، سوغات زندان بود
سالهاست در جلسات مشاوره گروهی در انجمن احیای ارزشها دور هم جمع میشوند تا به کمک هم، کلاف سردرگمی که فرهنگ اشتباه، عرف و تبعیضهای جامعه پیش رویشان گذاشته باز کنند. زنان مبتلا به اچآیوی، مخاطب اصلی این دورهمی هستند.
-
سوالات متداول در مورد ایدز و روابط جنسی
خطر سرایت اچ آی وی از زن مبتلا، به مرد حدود 11 در ده هزار و از مرد مبتلا، به زن حدود 68 در ده هزار بدون ریختن منی و 138 در ده هزار با انزال منی است. التهاب می تواند خطر را 4 برابر کند.
-
محققان پی بردند؛
ویروس HIV فرایند پیری بدن را تسریع می کند
بر اساس تحقیقات جدید، اچآیوی تأثیر قابل توجهی بر پیری افراد آلوده به این ویروس دارد و تغییرات بیولوژیکی در بدن مرتبط با پیری را تنها در عرض دو تا سه سال پس از ابتلا تسریع میکند.
-
پرسش و پاسخ های مهم درباره ایدز
بهترین زمان برای آزمایش HIV چند ماه بعد از رابطه جنسی می باشد؟
HIV (ویروس نقص ایمنی انسانی) ویروسی است که به سیستم ایمنی بدن حمله می کند. اگر HIV درمان نشود، می تواند منجر به ایدز (سندرم نقص ایمنی اکتسابی) شود. در حال حاضر هیچ درمان موثری وجود ندارد. هنگامی که افراد مبتلا به HIV می شوند، آن را برای تمام عمر دارند. اما با مراقبت های پزشکی مناسب می توان HIV را کنترل کرد.
-
یافته جدید پژوهشی؛
داروهای HIV در کاهش روند پیشرفت سرطان موثرند
به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر، معرفی HAART (درمان ضد رتروویروسی بسیار فعال) در اواسط دهه ۱۹۹۰ انقلابی در درمان HIV/AIDS ایجاد کرد، پیشرفت بیماری را متوقف کرد و طول عمر بیماران را به طور چشمگیری افزایش داد.
-
یافته محققان فرانسوی؛
تاثیر محافظت داروهای HIV در برابر عفونت کووید ۱۹
به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر، یک مطالعه جدید نشان می دهد برخی از داروهای ضدویروسی مورد استفاده برای درمان HIV ممکن است در مقابله با کووید ۱۹ هم موثر باشند.
-
درمان گران اچآیوی با پیوند سلولهای بنیادی
سلامت نیوز:یک بیمار آمریکایی سومین انسان و اولین زنی است که پس از ابتلا به اچآیوی درمان شده است. این بیمار که به دلیل ابتلا به سرطان خون تحت درمان قرار داشت، از یک بیمار دیگر که بهطور طبیعی نسبتبه ویروس عامل بیماری ایدز مقاوم بود، پیوند سلولهای بنیادی دریافت کرد.
-
یافته محققان انگلیسی؛
داروهای HIV برای درمان تومورهای مغزی موثرند
مطالعات نشان می دهد داروهایی که برای درمان ایدز و اچآیوی تولید شدهاند، میتوانند برای بیمارانی که شایعترین نوع تومور اولیه مغزی دارند، امیدوارکننده باشند.
-
تبعید معتادان؛- گسترشHIV را چه میكنید؟
بار دیگــر موضوع جمعآوری و ساماندهی معتادان متجاهر بر سر زبانها افتاده است. چندی پــیش بود که رئیس پلیس پایتخـت از زمینهسازیها برای راهاندازی و آغــاز فعالیت «دهکـده سلامت» خبــر داد و همانطور که سردار حسیــن رحیمــی از طرح جدید برای جمعآوری معتادان متجاهر گفته است: «اقدامات لازم برای ایجاد دهکده سلامت شروع شده و ما (نیروی انتظامی تهران بزرگ) طرح کامل و هادی آن را ارائه دادهایم تا این شهرک ۱۰ هزار نفری به همراه مراکزی در آن مثل مرکز تفریحی و سرگرمی و ورزشی و... راهاندازی شود و افراد درگیر اعتیاد آرام آرام به جامعه و کار و زندگی بازگردند.»
-
مطالعات نشان می دهد؛
احتمال نارسایی قلبی در مبتلایان به اچآیوی بیشتر است
بر اساس نتایج یک مطالعه جدید، افراد مبتلا به اچآیوی با خطر بیشتر نارسایی قلبی روبرو هستند.
-
رمضانی:
کرونا موجب غفلت از HIV نشود
دبیر انجمن متخصصان عفونی ایران تأکید کرد: ما نباید اجازه دهیم که شیوع بیماری مانند کرونا باعث غفلت و بیتوجهی به سایر بیماریهای عفونی از جمله HIV شود.
-
روایت تکان دهنده از بیمارانی که بی صدا رنج می برند
چهار زن با یک برچسب؛ «اچ آی وی» مثبت
وقتی میرفت جواب آزمایش «اچ آی وی» را بگیرد چهار ستون بدنش میلرزید. نکند جواب من مثبت باشد. مدام زیر لب صلوات میفرستاد و میگفت نه امکان ندارد من بیمار شده باشم. متصدی آزمایشگاه وقتی میخواست جواب را به او بدهد، صدایش کرد داخل اتاقی با یک لیوان آبقند.
-
وقتی انگ باشد، ایدز نیست
یکم دسامبر برابر با ۱۰ آذر میتواند بهانهای برای بازشناختن ایدز باشد، شناختی این بار صریح و علمی تا آگاهی حاصل از آن، علاوه بر پیشگیری از ابتلا، تصورات و گزارههای نادرستی را اصلاح کند که زندگی را به کام مبتلایان تلختر کرده است.
-
سهم سهمگین مرگ از یک خانه
قصه فرزندی كه پدر و مادرش را به دلیل آلودگی به «اچآی وی» از دست داد
رولان بارت؛ نویسنده و فیلسوف فرانسوی، در «خاطرات سوگواری» در توصیف اندوهی كه پس از مرگ مادرش، در بَرَش گرفت، نوشت: «همه، درجه عزادار بودنم را حدس میزنند. این را حس میكنم. ولی این غیرممكن است كه میزان محنتزدگی كسی را اندازه بگیریم.»
-
رییس مرکز مدیریت بیماری های وزارت بهداشت خبر داد:
شناسایی ۴۲ هزار و ۹۳۳ مبتلا به ایدز در کشور
رییس مرکز مدیریت بیماریهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه اکنون در کشور ۵۴ هزار و ۸۵۰ مبتلا به عفونت اچ آی وی و ایدز در کشور تخمین زده شد، گفت: ۴۲ هزار و ۹۳۳ مورد مبتلا به این بیماری در کشور شناسایی شده است.
-
حل معمای سرطانهای نادری که HIV میتواند ایجاد میکند
تیمی به رهبری دانشکده پزشکی دانشگاه پیتسبورگ موفق به حل این معما که چطور HIV منجر به بروز برخی سرطانهای نادر میشوند، شدند.
-
ویدئو/ کند شدن روند بیماریابی سل و HIV به دلیل کرونا/ تعدادی از بیماران مبتلا به سرخک از خارج وارد کشور شده اند
رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت گفت:«تعدادی از بیماران مبتلا به سرخک از خارج وارد کشور شده اند. بخش قابل توجهی از مبتلایان به سرخک با همین بیماران خارجی در ارتباط بودند.»
-
چالشهای مبتلایان و ایتام؛ از انگ زدن و گذران معیشت تا مشکلات روانی
شناسایی ۱۴۰ یتیم ایدز
مدیر کل توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه در ایران ۱۴۰ یتیم ایدز شناساییشده داریم گفت: به لحاظ حمایتی، اکثر این افراد به همراه قوم و خویش زندگی میکنند که نشان میدهد بافت حمایتی از این قشر در اجتماع وجود دارد، در حالی که این فرزندان باید به طور کامل تحت پوشش قرار گیرند و برای مستمری آنها برنامهریزی شود.