خودمراقبتی
-
هرگز علائم افسردگی را نادیده نگیرید
چند توصیه مفید به افراد افسرده
افسردگی یک اختلال روانی است که اگر شدت پیدا کند میتواند سلامت کلی فرد را به طور جدی به خطر بیاندازد.
-
مدیریت کرونا با خودمراقبتی و دیگرمراقبتی
روانشناس بالینی معتقد است، مردم با خودمراقبتی و دیگرمراقبتی میتوانند آثار و تبعات کرونا را مدیریت و حتی از شیوع آن جلوگیری کنند.
-
خودمراقبتی اجتماعی در برابر کرونا چیست؟
یکی از اصطلاحاتی که با شیوع کرونا و تداوم آن در جامعه زیاد به گوش میرسد خودمراقبتی اجتماعی است که این واژه بهمعنی ایفای نقش مؤثر در جامعه و مدیریت روابط اجتماعی است تا سبب آسیب به خود یا دیگران نشویم . به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، با تداوم حضور کرونا در جهان جوامع به این نتیجه رسیدهاند که باید با آن همزیستی داشته باشند. همین موضوع باعث شده تا انسانها برای اینکه بتوانند به زندگی عادی و روزمره خود ادامه دهند مجبور شوند تا کرونا و نحوه برخورد با آن را در فرهنگ و روابط اجتماعیشان جای دهند که این موضوع سبب ورود اصطلاحات با معانی میشود که تا پیش از این چندان مطرح نبوده است. یکی از این اصطلاحات که این روزها زیاد به گوش میخورد «خودمراقبتی» است. خودمراقبتی بهمعنای رفتارهای درست اجتماعی، آموزش به دیگران و مسئولیتپذیری است و دارای جنبههای مختلف جسمی، روانی و اجتماعی است. خودمراقبتی جسمی را میتوان در مقولههایی همچون ورزش کردن، رعایت رژیم غذایی مناسب و رعایت بهداشت فردی تشریح کرد. مدیریت استرسهای روزانه، آرامسازی و دور شدن و از روابط و محیطهای پرتنش نیز از انواع شاخصها در بحث خودمراقبتی روانی است. جنبه خودمراقبتی اجتماعی در این میان در قالب افزایش مشارکت، حمایتهای اجتماعی و بهبود روابط بینفردی تعریف میشود. بهعبارت دیگر خودمراقبتی اجتماعی را میتوان اینگونه تعریف کرد که برای اینکه نقش مؤثری در جامعه داشته باشیم روابط اجتماعی خود را به گونهای مدیریت کنیم تا سبب آسیب به خود یا دیگران نشویم مثلاً ارتباطات بینفردی فاصله مناسب (حداقل ۱,۵تا ۲ متر) را رعایت کنیم و یا برای پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا روابط اجتماعی خود را از طریق تماسهای تصویری و تلفن دنبال کنیم. بهطور کلی میتوان گفت: مراقبت از خود بهمعنی مراقبت از همه افراد جامعه است و توجه به این موضوع به حفظ و سلامت در جامعه و ریشهکنی این ویروس کمک مؤثری میکند.
-
خودمراقبتی؛ جادوی سلامت
۲۵ راهکار برای «خودمراقبتی ذهنی»؛ شاید آنقدرها هم سخت نباشد!
خیلی اوقات ذهنمان آشفته و خسته است، انقدر که حتی متوجه فرو رفتن در افکارمان نمیشویم. زمانهای زیادی هست که در فکر فرو میرویم و دچار اضطراب میشویم. اما چرا این اتفاق برای ما میافتد؟ چرا مدام فکر میکنیم که اتفاق بدی برای ما در حال وقوع است؟ چرا فکر میکنیم قرار نیست شانس به ما رو کند و اتفاق خوبی برای ما بیفتد؟ علت چیست؟
-
ناصر قاسمزاد، روانشناس در تحلیل راهكارهای بهداشت روان در شرایط كرونایی
بهترین راهكار، خودمراقبتی و منزل ماندن است
یك ماه از گزارش اولین فوتیهای مبتلا به كرونا در قم میگذرد. روزهای التهابآوری كه هر روز آن با افزایش تعداد مبتلایان فوتیها همراه است. این سیر صعودی مبتلایان شرایطی را به وجود آورده كه تمامی دستاندركاران و پزشكان توصیه اكید به شهروندان میكنند تا برای جلوگیری از ابتلا به كرونا، در خانههایشان بمانند.