سدسازی
-
فقط با اختصاص پول یک سد در طول 5 سال آبخیزداری سد سیل میشود
59 میلیون ایرانی در معرض سیل شدید
سلامت نیوز: آمارهای سازمان جنگلها، منابع طبیعی و آبخیزداری کشور آژیر قرمز را به صدا در آورد؛ 59 میلیون ایرانی در معرض سیل شدید و طغیانی قرار دارند. سیل 98 و خسارت جانی و مالی که از گلستان تا فارس و از لرستان تا خوزستان به کشور تحمیل شد، بسیاری را به این نتیجه رسانده که آبخیزداری در صدر تصمیمگیری دولتمردان برای مدیریت سرزمین قرار میگیرد.
-
قدردانی از نماینده آبادان برای پیگیری طرح های فاقد مجوز در بودجه 1401
استمداد مردم و نخبگان استان های شمالی برای مقابله باتکرار فاجعه خوزستان در مازندران
جمعی از شهروندان، نخبگان، پژوهشگران و کنشگران محیط زیست ومنابع طبیعی استان های شمالی با امضای یک نامه خطاب به جلیل مختار نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی ضمن قدردانی از تلاش ها و پیگیری های میهن دوستانه و فرا استانی او درباره اعلام مخالفت با تخصیص بودجه به طرح های ویرانگر و آسیب رسان به محیط زیست و منابع طبیعی در لایحه بودجه کل کشور در سال 1401 ، درخواست کردند تا با حذف این ردیف های اعتباری از بودجه 1401 ، از تکرار فاجعه خوزستان در مازندران جلوگیری شود.
-
دوای درد بحران کمآبی سدسازی متعدد و انتقال آب است؟
در روزهای اخیر با انتشار لایحه بودجه ۱۴۰۱ و تخصیص اعتبار به تعداد زیادی از طرحهای ساخت سد و انتقال آب، این سوال مطرح میشود که آیا صرف هزینه برای چنین طرحهایی منطقی است؟ یک عضو هیئت رییسه فدراسیون آب تاکید میکند: در شرایط فعلی کشور، ساخت سدهای متعدد مشکل آبی کشور را حل نمیکند.
-
درخواست از رئیسجمهور برای جلوگیری از فاجعه محیطزیستی
جمعی از استادان دانشگاه در حوزه گیاهشناسی، زمینشناسی، بومشناسی دریایی، زلزلهشناسی، محیطزیست و جانورشناسی در نامهای به سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهور نسبت به مخاطرات سد در حال احداث چمشیر در استان کهگیلویه و بویراحمد هشدار دادند.
-
آیا هر ساختنی آباد کردن است؟
صدها ابهام در پرونده سدها
به گفته وی، توسعه بالادست در گرو تامین حقوق پاییندست است، توسعه مناطق پاییندست نیز باید در صورت حفظ منافع مردم بالادست انجام شود و این قضیه دوشرطی همواره صادق است.با شنیده شدن اخباری مبنی بر از سرگیری ساخت سدها در نقاط مختلف کشور، دوباره نفسهای محیط زیست به شماره افتاده و نگرانی فعالان زیستمحیطی بیشتر شده است. یک عضو کارگروه آب و انرژی شورای تشکلهای محیط زیست و منابع طبیعی با نقد سیاست توسعه مخرب، از پیامدهای خطرناک سدسازی کنترلنشده میگوید.
-
چه بر سرمان آمده است؟
کابوس مرگ ارس
ابرپروژههای آبی ترکیه و سدسازی روی رودهای بینالمللی، به زودی ارس را هم به سرنوشت هیرمند، هریرود، دجله و فرات دچار خواهد کرد معاون رئیسجمهور و نمایندگان مجلس، ضعف در دیپلماسی آب را در بروز این فاجعه موثر میدانند.
-
سد ایلیسو از سوی ترکیه آبگیری شدهاست و این پروژه تبعات محیطزیستی و اجتماعی زیادی برای کشورمان دارد
«ایلیسو» آن سو، مشکلات هم این سو
روزی که از سالها پیش نسبت به آن هشدار میدادند رسیدهاست، از حدود ۱۰سال پیش که تصمیم به احداث سد ایلیسو در ترکیه گرفته شد کارشناسان منابع طبیعی ایران هشدار دادند که با اجراییشدن این طرح، آبی نخواهد ماند که به ایران سرریز شود. هورالعظیمی که گاومیشهایش از بیآبی و آفتاب سوختهاند، ماهیانش به گل نشستهاند و پرندگانش در لجنزارهای باقیمانده لانه میسازند محکوم به نیستی خواهد بود.
-
مجلس مقابل «سد اردوغان» میایستد
سد ایلیسو که در روزهای اخیر در ترکیه افتتاح شده، با آبگیری کامل میتواند مانع از ورود ۶۰ درصد آب دجله به کشورهای پایین دست شود. رئیس فراکسیون محیطزیست مجلس در گفتگو با «جوان» ضمن انتقاد از بیتوجهی مسئولان سابق، از بیپاسخ نگذاشتن این اقدام از سوی مجلس خبر داد. یک حقوقدان متخصص در امور محیطزیستی بینالملل هم از انفعال نهادهای حقوقی بینالملل در این خصوص گفت.
-
سد گتوند، افتضاح مهندسی
معمای شوری آب گتوند
گزارش میدانی از حال و روز این روزهای دریاچه سد گتوند؛ سدی که همچنان موافقان و مخالفان بسیاری دارد.
-
با اجرای پروژه سد و تونل سوم کوهرنگ:
۱۸۰۰ هکتار از اراضی منطقه بیرگان زیر آب میرود
اعتراضات مکرر کشاورزان اصفهانی به وضعیت آب در استان، پای وزیر نیرو را به فلات مرکزی ایران کشاند.
-
خطر خشکسالی رود دجله عراق و تالاب هورالعظیم ایران جدی تر شد
ناقوس مرگ دجله و هورالعظیم!
با افتتاح سد ایلیسو در ترکیه، خطر خشکسالی رود دجله عراق و تالاب هورالعظیم ایران جدی تر شد و گردوغبار ناشی از آن هم در چشم ما خواهد رفت. نایب رئیس کمیسیون انرژی خواستار فعال شدن دیپلماسی آبی شده و دبیر کارگروه ملی گرد و غبار هم از تدارک شکایت به مراجع بین المللی می گوید
-
بلای سدسازی ها
نفسهای آخر دریاچه ارومیه
طی 7سال، 15هزار میلیارد تومان بودجه برای احیای ششمین دریاچه بزرگ آب شور دنیا هزینه شد، اما تصاویر رسیده از ایستگاه فضایی چین نشان میدهد که تراز آب و وسعت این دریاچه در بدترین شرایط ممکن خود قرار دارد.
-
جدال برسر ساخت سد فینسک بالا گرفتهاست
اعتبار سد فینسک که قرار است با هدف انتقال آب از مازندران به استان سمنان ساخته شود در روزهای اخیر دچار تزلزل شده است. در پی انتشار نامه معاون وزیر نیرو مبنی بر ملغی شدن اعتبار سد فینسک و درز این نامه به رسانهها، نماینده سمنان، مهدیشهر و سرخه آن را تکذیب و اعلام کرد این اعتبار همچنان برقرار است.
-
نام یک موسسه نامعلوم در رونوشت های نامه دفتر حسن روحانی+ سند
اختصاص بودجه 200 میلیارد ریالی برای سد فینسک/برای آتش جنگل ها پول نیست برای سدسازی هست!
درست در روزهایی که دولت حسن روحانی برای بسیاری از موارد ضروری از جمله خرید واکسن و تامین تجهیزات اطفای حریق جنگل های ایران، از کمبود بودجه سخن می گوید و در روزهایی که جنگل های زاگرس، البرز و بسیاری از مناطق طبیعی و عرصه های جنگلی-مرتعی ارزشمند کشور در آتش می سوزند و بسیاری از ضروریات اساسی اداره کشور به علت نبود اعتبار و پول روی زمین مانده است اسناد به دست آمده می گویند که 20 میلیارد تومان بودجه برای ساخت سد فینسک و بردن آب به شهر سمنان از سوی دولت و شخص روحانی اختصاص داده شده است.
-
آینده مبهم شادگان با سدسازی روی مارون
خبر ساخت یک سد جدید در میان اعتراضهای آبی خوزستان، نگاهها را از خشکیدگی کارون و کرخه، متوجه رودخانه مارون در شرق این استان کرده است.
-
تکرار تجربه تلخ خوزستان در مازندران
آیا تالار و تجن هم مثل رودخانه چالوس خشک می شوند؟
نگاه مخالفین طرحهای سدسازی و انتقال آب بین حوضهای از مازندران برخلاف آنچه عدهای تلاش دارند چنین جلوه بدهند، بههیچ عنوان نگاه «صفر و یک» نیست، چرا که وقتی زندگی مدرن امروزی را پذیرفتیم، نمیتوانیم گزارههای شکل دهنده چنین مدلی از زندگی را با توسل به دیدگاههای صرفاً زیست محیطی بهطور مطلق رد کنیم. سدسازیها و مدیریت سازه محور آب هم از اجزای شکل دهنده زندگی مدرن امروزی هستند.
-
۶۸ سال تعرض به کارون/ وزارتخانهای مستقل برای مدیریت منابع آب تشکیل شود
یک پژوهشگر آب و توسعه پایدار ضمن بیان اینکه از سال ۱۳۳۲ روند تعرض و مهندسی تهاجمی نسبت به حوضه آبریز کارون آغاز شده است، پیشنهاد داد: وزارتخانه مستقلی برای مدیریت منابع آب تشکیل شود که تنها مدیریت پایشی را برعهده داشته باشد و تصمیمگیریهای کلان درباره منابع و حوضههای آبی را با مشارکت مردم، کشاورزان و تشکلهای مردمنهاد انجام دهد.
-
آسیب سدسازی به جلگه خوزستان
خوزستان 3حوضه بزرگ آبریز «مارون، زهره و جراحی»، «کرخه» و «کارون بزرگ» را در خود جای داده که هر 3 از حوضههای فرعی به شمار میروند و زیرمجموعه حوضه آبریز خلیجفارس و دریای عمان هستند.
-
مخالفان ساخت سد گتوند در«منطقه نمکی گچساران» چه گفتند؟
بحران شوری آب سد گتوند در استان خوزستان در روزهایی که این استان با خشکسالی شدید روبهرو شده و هر روز از عرض رودخانه کارون کاسته میشود، مسئولان را مجبور کرد که خروجی آب را از سد گتوند افزایش دهند و همین امر پرده از یک اتفاق و بیمدیریتی در دولتهای قبلی برداشت.
-
با افزایش رهاسازی آب سد کرخه
تنش آبی در ۷۰ روستای خوزستان رفع میشود
خوزستان همچنان تشنه آب است، یک هفته است که حجم آب رها شده از سد کرخه در سختترین و پر ریسکترین شرایط آبی از دو برابر برنامه پیشبینی شده فراتر رفته و 70 درصد سد خالی شده است تا آب به پایین دست سد برسد.
-
سد گتوند متهم اصلی مشکلات زیست محیطی خوزستان
عامل جنایت سدگتوند را محاكمه نمی كنید؟ /بمب نمکی که آینده خوزستان را تهدید میکند
خشکسالی، اعتراضات و بیتفاوتی مسئولان در کنار صدها پیشنهاد برای زنده ماندن مردم، صدای بلند این روزهای «خوزستان» است و بیشباهت به فریادهای حمید زنگنه نماینده وقت اهواز در بهارستان نیست. 17 سال از سوال این نماینده مجلس از وزیر وقت نیرو میگذرد، ولی انگار همین دیروز این صحبتها بیان شده و هیچ تفاوتی در این سالها شاهد نبودیم، بهغیر از هشدارهای او و صدها کارشناس که طرح انتقال آب خوزستان را تهدید میدانستند، اما حبیب ا... بیطرف معتقد بود که این انتقال آب به صلاح مصلحت ملی است!.
-
دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی شادگان:
زمینهای زراعی به زمینهای بایر تبدیل شده اند/مرگ روزانه نخلهای شادگان/احداث سد مارون ۲ یعنی نابودی کشاورزی خوزستان
دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی شادگان، گفت: براساس آمارها، در سال ۱۳۶۳ در این شهرستان ۶.۵ میلیون اصله نخل داشتیم ولی در حال حاضر این تعداد به ۲ میلیون اصله نخل رسیده است.
-
نامه متخصصان و فعالان محیط زیستی کشور خطاب به رییس سازمان جنگل ها،مراتع وآبخیزداری؛
تکرار فاجعه "کارون" در "تجن"؛ ساخت سد "زارم رود" به بهای نابودی300 هکتار جنگل هیرکانی و اراضی کشاورزی
با ساخت سد "زارم رود" بر سرشاخه های "تجن" در استان مازندران حدود 300 تا 400 هکتار از جنگل های هیرکانی و اراضی کشاورزی به طور کامل نابود می شود.
-
خشکیدگی هامون با تلاش افغانستان
طبق توافقنامه ایران با افغانستان که حدود نیمقرن پیش امضا شد، حقابه ایران از رودخانه هیرمند 820میلیون مترمکعب است که باید از «جریان پایه» رودخانه تامین شود.
-
افغانستان در مسیر سیاستهای آبی ترکیه
بروز تنش آبی ایران و افغانستان
در شرایطی آبگیری سد کمال خان در مرز ایران و افغانستان از اواخر بهمن امسال آغاز شده و این سد تا پایان سال ۹۹ مورد بهرهبرداری قرار میگیرد که حسن روحانی، رئیس جمهوری قبلا گفته بود: «ایران نمیتواند در برابر ساخت سد کمال خان بیتفاوت بماند.»
-
ایجاد کانونهای گرد و غبار و از بین رفتن اکوسیستم در انتظار تالاب
خشکی هامون با سدسازی در افغانستان
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: زمانی که درباره تالابهای هامون توافق شکل گرفت، به مسائل زیستمحیطی و نیاز سیستم محیطی تالابها در آن منطقه توجه نشد.
-
عکس/ بلای وحشتناکی که سدسازی بر سر دریاچه ارومیه آورد
از مجلس صحبتهایی مبنی بر فشار برای اجرای برخی پروژههای سدسازی در دریاچه ارومیه به گوش میرسد، سدهایی که به گفته برخی کارشناسان میتوانند سد راه آب ورودی به این دریاچه نیمهجان شوند و مسیر آن را از سمت احیا به نابودی تغییر دهند.
-
آب برای آشامیدن یا صنعت؟
حاشیههای یک سد
«فینسک» نامی آشنا برای فعالان محیط زیستی مازندران است؛ نام روستایی در شهرستان مهدیشهر استان سمنان که تا چند سال پیش جز اهالی منطقه کمتر کسی نام آن را شنیده بود، اما از حدود یک دهه پیش، پیگیریهای مسئولان و نمایندگان سمنان درمجلس برای ساخت سد روی سفیدرود بهعنوان یکی از سرشاخههای رود تجن، باعث شد نام این روستا بین فعالان محیط زیستی مازندران مطرح شود؛ سدی که ازنظر مخالفان ساخت آن روی ذخیره آبی سد شهید رجایی ساری تأثیر میگذارد و ساختار زیستبوم منطقه را دستخوش تغییرات نامطلوب میکند و از نگاه موافقانش در سمنان، ساخت سد فینسک برای تأمین بخشی از آب آشامیدنی این استان ضروری است.
-
خانهها نقش بر آب
جزئیات غرق شدن چند روستای حاشیه سدگتوند در پی آبگیری
حسین آقامحمدی، کارشناس احداث و بهرهبرداری سد : روستاها در حریم دریاچه سد گتوند قرار دارند، شرکت آبنیرو زمینها را تا تراز ٢٣٩ خریده و حالا آب تا تراز ٢٢٥ بالا آمده است آب، خانهها را برد.
-
مهدی معتق، پژوهشگر علوم زمین از لزوم بهکارگیری ساختارهای سبز در برابر سیل میگوید
سدها در برابر سیل تاب نمیآورد
«آن موقع که سیلاب به دشت بریزد خسارتی ایجاد نمیشود، اصل ضرر سیل وقتی است که به شهرها بیاید.» این را مهدی معتق، پژوهشگر حوزه سیل و بلایای طبیعی میگوید.