سلامت نیوز : رئیس سازمان پزشکی قانونی گفت: با ابلاغ رئیس قوه قضاییه از ابتدای سال آینده فایل ژنتیکی تمام ایرانیان در بانک اطلاعات ژنتیک ثبت خواهد شد که در مرحله نخست زندانیان و مجرمان سابقهدار اطلاعاتشان وارد این بانک میشود.
احمد شجاعی در گفتوگو با فارس در مورد جزئیات این بانک گفت: طی دو سال اخیر بنا شد تا 10 آزمایشگاه تشخیص هویت ژنتیک در کشور راهاندازی شده و مرکزیت آن در تهران مستقر شود. تاکنون 8 آزمایشگاه در استانهای مختلف راهاندازی شده است و مقدمات کار مانند طراحی سیستمهای نرمافزاری و سختافزاری و آموزش متخصصان این حوزه انجام شده است.
وی اظهار امیدواری کرد تا از ابتدای سال 93 بانک اطلاعات هویت ژنتیک کار خود را آغاز کند.
شجاعی در پاسخ به اینکه اطلاعات موجود در این بانک شامل چه افرادی میشود گفت: بنا داریم تا فایل ژنتیکی برای تشخیص هویت همه ایرانیان در این بانک ذخیره شود اما به دلیل گستردگی کار در مرحله نخست و بر اساس تواناییمان از مجرمان سابقهدار و سپس همه افرادی که مرتکب جرم شده و وارد زندان میشوند شروع میکنیم.
رئیس سازمان پزشکی قانونی در پاسخ به اینکه آیا فکر نمیکنید نگهداری اطلاعات افراد ورود به حریم شخصی است گفت: این اطلاعات کاملاً محرمانه است و هیچ احدی حق دسترسی به آن را ندارد. اطلاعات اولیه تبدیل به کد و رمز میشود و برای ورود به آن باید از سه لایه امنیتی عبور کرد.
پیشنهاد سردبیر
-
غذاهایی که با مصرفشان سرحال میشوید
هر غذایی که مصرف میکنیم تولید انرژی میکند اما این انرژی لزوما منجر به نشاط و اصطلاحا سرحالی ما نمیشود و تنها گروهی از غذاها هستند که در رفع خستگی بدن نقش مهمی دارند.برای جلوگیری از این روند باید سراغ گزینههای غذایی سالم بروید.
-
چه کسانی نباید عطسه کنند؟
جلوگیری از عطسه میتواند بیش از آنچه تصور کنید، خطرناک باشد. اما جالب است بدانید که برای برخی از افراد عطسهها هم مضر هستند. عطسه برای افرادی که در مجاری تنفسی مواد زائد تجمع یافته دارند، کسانی که سیگار میکشند، خلط سینه دارند، مبتلایان به ادم ریوی و کسانی که مکرر دچار خون دماغ میشوند، مناسب نیست.
-
تغییر الگوی ابتلا به ایدز در کشور
رئیس اداره کنترل ایدز وزارت بهداشت از کاهش موارد ابتلا به HIV ناشی از اعتیاد خبر داد و گفت: کاهش سهم اعتیاد یک خبر خوب است؛ چرا که سهم یک عامل انتقال این ویروس کاهش یافته است.
-
چه زمانی تکان نخوردن جنین خطرناک است؟
اگر می خواهید بدانید که تکان خوردن جنین از کی شروع می شود و حد نرمال حرکات در ماه های بارداری چه قدر است با ما همراه شوید تا درباره آن بیشتر بدانید.
-
ارتباط کاهش عضلات با افزایش خطر ابتلا به زوال عقل در سالمندان
پژوهش جدیدی از دانشگاه جان هاپکینز نشان میدهد که کاهش اندازه عضلات اسکلتی، به ویژه عضله گیجگاهی، در افراد مسن میتواند به طور قابل توجهی خطر ابتلا به زوال عقل و بیماری آلزایمر را افزایش دهد. این مطالعه بر اهمیت حفظ سلامت عضلات در سنین بالا و تاثیر آن بر سلامت مغز تأکید دارد.
-
راهکاری ساده برای مقابله با اعتیاد کودک به اینترنت
کودک فضای اطراف خود را درک کرده و دسترسی به تجربههای جدید برای او جذابیت دارد. زمانی که وارد دنیای جدیدی میشود که تا به امروز با آن آشنا نبوده و با موضوعاتی جدید روبهرو میشود که تا امروز با آن درگیر نبوده و نمیتوانسته آن موضوعات را درک کند، بنابراین کنجکاوی او اشباع نشده و به دلیل جذابیتهای متعدد، ساعتها با گوشی کار میکند.
-
نکات کلیدی برای پیشگیری از بیماریهای تنفسی در زمستان
با آغاز فصل سرما، بیماریهای تنفسی مانند آنفلوآنزا، سرماخوردگی و کرونا افزایش مییابد. دکتر حسین کرمانپور با تاکید بر ضرورت رعایت نکات بهداشتی، تأثیر آلودگی هوا در تشدید این بیماریها را یادآور شد و بر مصرف مایعات، شستوشوی بینی و حلق، و توجه به کودکان در تجمعات سربسته تأکید کرد. او همچنین از کاهش مرگومیر ناشی از کرونا به دلیل افزایش آگاهی و بهبود کیفیت خدمات درمانی خبر داد.
-
خطر ابتلا به آرتروز با مصرف غذاهای فوق فرآوری تایید شد
تحقیقات به تازگی نشان داده است که غذاهای فوق فرآوری شده شامل کنسروها، تنقلات، نوشابههای گازدار، غلات شیرین و غذاهای آماده یا نیمه آماده که تحت فرآیندهای صنعتی متعددی قرار میگیرند نه تنها سلامت قلب و عروق بلکه استخوانها را هم تهدید میکنند.
نظر شما