سلامت نیوز : به عقیده یک فوق تخصص ستون فقرات آتروز به شغل بستگی نزدیکی دارد به طوری که در مشاغل مختلف نواحی مختلف بدن دچار این بیماری می شود.
دکتر قاسم اسحاقی در گفتگو با سلامانه، معتقد است:«آرتروز می تواند یا یک ناحیه را دچار کند و یا چند ناحیه. هر چه آرتروز یک ناحیه را درگیر کند، درمانش نیز آسانتر خواهد بود. مشکل ترین بیماران کسانی هستند که استئوآرتریت یا آرتروز عمومی دارند. به طوری که گردن، کمر، زانو، انگشتان دست و ... همگی درگیر شده اند. »
وی می افزاید:« روماتیسم هم یک نوع استئوآرتریت است ولی تفاوتش با آرتروز این است که در آرتروز علامت سیستمیک مثل تب و خشکی صبحگاهی وجود ندارد علاوه بر این که درد بیمار در مراحل اولیه مکانیکی است و نه التهابی. یعنی بیمار در اثر حرکت دچار درد می شود. ولی با پیشرفته شدن آتروز، مایع داخل مفصلی زیاد و درد، مخلوط خواهد شد. یعنی بیمار با بیدار شدن صبحگاهی خشکی گردن دارد و در اثر حرکت نیز این درد ازدیاد می یابد.»
به گفته این فوق تخصص جراحی ستون فقرات در واقع این بیماران از نظر عمومی سالمند و فقط درد دارند. اولین علامت بیماران به هر حال درد است بخصوص در گردن و سر. تشخیص آرتروز بر مبنای رد کردن بیماری های دیگر صورت می گیرد.
وی با اشاره به این که علت درخواست ام آر آی برای این بیماران رد بیماری های دیگر است، می گوید:« آتروز را باید از بیماری های دیگر تشخیص افتراقی داد. در گذشته هر استخوانی دچار زائده بود، تشخیص آتروز می گذاشتند ولی امروزه اگر این زائده به سمت جلو باشد، آتروز مطرح است و اگر به سمت عقب و داخل کانال نخاعی باشد، درگیری دیسک گردن مطرح می شود.»
دکتر اسحاقی خاطرنشان می کند:«با پیدایش ام آر آی بیماری تنگی کانال نخاعی نیز تشخیص داده شد. فرق این بیماری با آرتروز این است که سوراخ های عصبی کانال نخاعی رو به تنگی می رود و فرد دچار درد اندام ها می شود. در حالی که در آرتروز علائم عصبی مطرح نیست و فرد دچار درد عصب و یا خواب رفتگی در ناحیه دست و یا پا نمی شود. درد تا شانه و یا تا استخوان پشت کتف می شود. یعنی از شانه پایین تر نمی رود و با حرکت تشدید می شود.»
پیشنهاد سردبیر
-
چرا امسال باید غذای نذری را با ایمنی بیشتری بپزید؟
متخصصان بهداشت تاکید میکنند در ایام سوگواری عزاداران حسینی، موکبها و هیئتهای مذهبی نسبت به رعایت نکات بهداشتی اهتمام و دقت بیشتری داشته باشند.
-
ارتباط متقابل رژیم غذایی نامناسب و کابوس شبانه
افرادی که رژیم غذایی ناسالمتری داشتند، رویاهای منفی بیشتری را گزارش کردند و بهطور کلی خواب ضعیفتری داشتند.
-
برای پرخوری و کم خوری عصبی در جنگ چه کنیم؟
در حالت جنگ و استرس افزایش ترشح هورمون کورتیزول در غده فوقکلیوی شرایط خاصی را ایجاد میکند و باعث افزایش اشتها در افراد میشود.
-
فراخوان ملی برای غربالگری، کنترل و بازتوانی بیماریهای مزمن تنفسی
معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و انجمن متخصصین ریه ایران، با انتشار فراخوانی مشترک، از طرحهای پیشنهادی برای غربالگری، کنترل، تشخیص و بازتوانی بیماریهای مزمن تنفسی حمایت میکنند.
-
علائم، پیشگیری و اقدامات اورژانسی در گرمازدگی
عضو هیات علمی گروه طب اورژانس دانشگاه علوم پزشکی شیراز، گرمازدگی را یک موقعیت تهدیدکننده حیات و فوریت پزشکی عنوان کرد که باید به سرعت مورد پیگیری درمانی قرار گیرد.
-
افراد نابینا چه میبینند؟
اصطلاح «نابینایی» طیف گستردهای از اختلالات بینایی، از کمبینایی تا نابینایی کامل را شامل میشود.
-
۶ عادت عصرگاهی که باعث آلزایمر می شود
افزایش سن و عوامل ژنتیکی نقش مهمی در بروز بیماری آلزایمر دارند، اما این همه ماجرا نیست. سبک زندگی هم در سلامت مغز و پیشگیری از زوال شناختی بسیار مؤثر است.
-
درمان قطعی کم خونی
متخصصان میگویند درمان کمخونی بسته به علت، نوع و شدت آن متفاوت است و تا دلیل آن شناخته نشود، نمیتوان گفت بدون دارو هم درمان میشود یا نه. اما هرچند دارو و تغذیه، پایههای اصلی درمان هستند، اما در برخی شرایط، روشهایی غیر از داروهای خوراکی هم برای درمان این عارضه استفاده میشود.
نظر شما