سلامت نیوز : به عقیده یک فوق تخصص ستون فقرات آتروز به شغل بستگی نزدیکی دارد به طوری که در مشاغل مختلف نواحی مختلف بدن دچار این بیماری می شود.
دکتر قاسم اسحاقی در گفتگو با سلامانه، معتقد است:«آرتروز می تواند یا یک ناحیه را دچار کند و یا چند ناحیه. هر چه آرتروز یک ناحیه را درگیر کند، درمانش نیز آسانتر خواهد بود. مشکل ترین بیماران کسانی هستند که استئوآرتریت یا آرتروز عمومی دارند. به طوری که گردن، کمر، زانو، انگشتان دست و ... همگی درگیر شده اند. »
وی می افزاید:« روماتیسم هم یک نوع استئوآرتریت است ولی تفاوتش با آرتروز این است که در آرتروز علامت سیستمیک مثل تب و خشکی صبحگاهی وجود ندارد علاوه بر این که درد بیمار در مراحل اولیه مکانیکی است و نه التهابی. یعنی بیمار در اثر حرکت دچار درد می شود. ولی با پیشرفته شدن آتروز، مایع داخل مفصلی زیاد و درد، مخلوط خواهد شد. یعنی بیمار با بیدار شدن صبحگاهی خشکی گردن دارد و در اثر حرکت نیز این درد ازدیاد می یابد.»
به گفته این فوق تخصص جراحی ستون فقرات در واقع این بیماران از نظر عمومی سالمند و فقط درد دارند. اولین علامت بیماران به هر حال درد است بخصوص در گردن و سر. تشخیص آرتروز بر مبنای رد کردن بیماری های دیگر صورت می گیرد.
وی با اشاره به این که علت درخواست ام آر آی برای این بیماران رد بیماری های دیگر است، می گوید:« آتروز را باید از بیماری های دیگر تشخیص افتراقی داد. در گذشته هر استخوانی دچار زائده بود، تشخیص آتروز می گذاشتند ولی امروزه اگر این زائده به سمت جلو باشد، آتروز مطرح است و اگر به سمت عقب و داخل کانال نخاعی باشد، درگیری دیسک گردن مطرح می شود.»
دکتر اسحاقی خاطرنشان می کند:«با پیدایش ام آر آی بیماری تنگی کانال نخاعی نیز تشخیص داده شد. فرق این بیماری با آرتروز این است که سوراخ های عصبی کانال نخاعی رو به تنگی می رود و فرد دچار درد اندام ها می شود. در حالی که در آرتروز علائم عصبی مطرح نیست و فرد دچار درد عصب و یا خواب رفتگی در ناحیه دست و یا پا نمی شود. درد تا شانه و یا تا استخوان پشت کتف می شود. یعنی از شانه پایین تر نمی رود و با حرکت تشدید می شود.»
پیشنهاد سردبیر
-
آب لیمو؛ نوشیدنی ساده، با فوایدی شگفتانگیز
نوشیدن آب لیمو نه تنها به شما کمک میکند که بدنتان هیدراته بماند، بلکه میتواند به کاهش وزن، تقویت سیستم ایمنی و بهبود گوارش شما نیز کمک کند. اگر هنوز این نوشیدنی خوشمزه را در رژیم غذاییتان ندارید، حتماً از امروز آن را امتحان کنید!
-
تشخیص بیماری آلزایمر از وضعیت چشم
پژوهشگران دریافتهاند که برخی مشکلات چشمی ممکن است به عنوان هشدارهای زودهنگام زوال عقل عمل کنند.
-
رژیمهای پرپروتئین چه بلایی سر روده شما میآورند؟
مطالعهای جدید نشان میدهد که تنها با تغییر منبع اصلی پروتئین در رژیم غذایی، ساختار و عملکرد میکروبیوم روده میتواند ظرف یک هفته دگرگون شود.
-
کشف ارتباط ژنتیکی میان اوتیسم و دیستروفی میوتونیک نوع 1
تحقیقات جدید دانشمندان بیمارستان SickKids و دانشگاه نوادا (UNLV) ارتباط ژنتیکی نادری را میان اختلال طیف اوتیسم (ASD) و دیستروفی میوتونیک نوع 1 (DM1)، یک بیماری ارثی عصبی-عضلانی، شناسایی کردهاند.
-
خطر تشخیص دیرهنگام بیماری قلبی در زنان
تنگی نفس، خستگی شدید و دردهای غیرمعمول در نواحی فک یا شانه، میتوانند نشانههای سکته قلبی باشند که بهسادگی با بیماریهای دیگر اشتباه گرفته میشوند. دکتر محمود افتخارزاده، متخصص قلب و عروق، ضمن هشدار درباره تأثیر یائسگی، دیابت و سبک زندگی کمتحرک بر سلامت قلب زنان، بر اهمیت تشخیص زودهنگام و اصلاح رفتارهای روزمره برای پیشگیری از عوارض جدی تأکید میکند.
-
داروهای بیش فعالی اعتیادآور نیستند
تشخیص بیشفعالی در کودکان افزایش یافته و درمان آن با دارو و تربیت درست والدین ممکن است؛ خوددرمانی به شدت نهی شده است.
-
عوارض جدی مصرف بیش از حد منیزیم
منیزیم برای تولید انرژی و تقویت استخوانها ضروری است، اما زیادهروی در مصرف آن ممکن است مشکلساز شود.
-
فعالیت بدنی در نوجوانی؛ سپری در برابر افسردگی
یک مطالعه طولی بلندمدت نشان میدهد نوجوانانی که سطح فعالیت بدنی خود را حفظ کرده یا افزایش میدهند، کمتر در معرض ابتلا به علائم افسردگی قرار میگیرند.
نظر شما