سلامت نیوز : روابط عمومی کانون هموفیلی ایران کاهش دسترسی بیماران هموفیلی به دارو در سال گذشته به دلیل تحریمها را مورد اشاره قرار داد و در آستانه روز جهانی هموفیلی، آغاز روشهای صحیح درمان بیماران هموفیلی با افزایش هوشمندانه سطح دسترسی این بیماران به دارو در سال 93 را خواستار شد.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا ؛ فدراسیون جهانی هموفیلی با انتشار پوستر روز جهانی هموفیلی که در 17 آوریل سال 2014 برگزار میشود با طرح شعار "حرفتان را بزنید و تغییر ایجاد کنید" بیماران هموفیلی و دیگر کنشگران حوزه هموفیلی را دعوت کرده که با اطلاع رسانیهای گسترده و طرح مشکلات بیماران برای بهبود شرایط زندگی این بیماران تلاش کنند.
روز جهانی هموفیلی که مطابق با 28 فروردین ماه در تقویم شمسی است فرصتی است برای آشنایی مردم و مسوولان با مشکلات و مطالبات جامعه هموفیلی کشور.
بنا بر اعلام روابط عمومی کانون هموفیلی ایران، فدراسیون جهانی هموفیلی از سال 1963 میلادی تاسیس شد و روز جهانی هموفیلی نیز مصادف است با روز تولد فرانک اشنابل یکی از بنیانگذاران فدراسیون جهانی هموفیلی که 122 عضو از کشورهای مختلف جهان از جمله ایران دارد. این فدراسیون از جمله سازمانهای تخصصی است که سازمان بهداشت جهانی آن را به رسمیت میشناسد.
فدراسیون جهانی هموفیلی در اطلاع رسانی خود به مناسبت این روز جهانی بر اهمیت ایجاد ارتباط با مردم و شناساندن این مشکل به آنها تاکید کرده و معتقد است: این ارتباط موثر، میتواند با فعالیت گسترده بیماران، پزشکان، کارشناسان، داوطلبان امور خیریه و همچنین فعالین انجمنهای حامی بیماران در سراسر جهان با تکیه بر فعالیت جوانان در این حوزه محقق شود.
به گزارش روابط عمومی کانون هموفیلی ایران، رییس فدراسیون جهانی هموفیلی در رابطه با شعار امسال این فدراسیون گفته است " بیماران مبتلا به انواع بیماریهای خونریزی دهنده نباید در جامعه احساس تنهایی کنند" و تاکید کرده که جامعه جهانی هموفیلی باید تلاش کند حرفش را بزند تا زمینه تغییرات مثبت در زندگی این بیماران فراهم شود. این بیماران باید بتوانند احساس کنند شهروندی مانند دیگر شهروندان هر کشوری هستند و مسوولان برای تامین سلامت آنان تلاش میکنند.
این فدراسیون معتقد است: از هر 1000 نفر جمعیت دنیا یک نفر به یکی از انواع اختلالات انعقادی مبتلا است و 75 درصد از آنان از بیماری خود اطلاع ندارند. درگیر بودن نزدیک به 7 میلیون نفر با مشکل بیماریهای خونریزی دهنده درجهان اهمیت توجه به شعار امسال فدراسیون جهانی هموفیلی را نشان میدهد.
کانون هموفیلی ایران ضمن استقبال از این روز جهانی و برنامهریزی برای گرامیداشت آن معتقد است که روشهای درمانی جاری در کشور، درمان پس از وقوع خونریزی در بیمار است که این امر به بروز معلولیتهای مختلف در بیماران در سن میانسالی منجر میشود.
بالغ بر 20 سال است که روشهای پیشگیری از معلولیت هموفیلی در جهان شناخته شده است و دیگر در کشور ما هم وقت آن رسیده است با توجه به هزینههای گزافی که دولت برای درمان این بیماران پرداخت میکند، روشهای درمانی این بیماران متحول شود.
کاهش دسترسی هموفیلیها به دارو در سال 91 به دلیل تحریمها
بنابراعلام روابط عمومی کانون هموفیلی ایران، مراقبت از سلامت منابع انسانی کشور که از اهداف برنامه پنجم توسعه کشور است ایجاب میکند که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با افزایش هوشمندانه سطح دسترسی بیماران به دارو، روشهای صحیح درمان بیماران هموفیلی را آغاز کند. در سال 1391 امیدوار بودیم با موافقتهای انجام شده در این وزارتخانه با افزایش سطح دسترسی بیماران از 1.6 درصد به 2.1 دهم درصد امکان اجرای روشهای درمانی صحیح برای کودکان تا سن ده سال اجرایی شود. متاسفانه روند تحریمهای غیرانسانی آمریکا و اتحادیه اروپا در حوره دارو نه تنها امکان اجرای این تصمیم مهم را از بین برد، بلکه دسترسی بیماران دردمند به دارو به یک سوم قبل کاهش داد.
کانون هموفیلی ایران ابراز امیدواری میکند که با استفاده از این مناسبت بینالمللی (روز جهانی هموفیلی) خواستهها و مطالبات جامعه هموفیلی ایران را در سال آینده به اطلاع مردم و مسوولان برساند.
فراکسیون حمایت از بیماران خاص در مجلس تشکیل شود
روابط عمومی کانون هموفیلی ایران در ادامه اطلاعیه خود در آستانه روز جهانی هموفیلی آورده است: متاسفانه حمایتهای قانونی از بیماران هموفیلی و دیگر بیماران خاص در سایه عدم شفافیت مباحث حوزههای معلولیت و عدم مطابقت مفهوم معلول با تعریف جهانی آن بسیار کمرنگ است. باز هم این انتظار شایسته از نمایندگان مجلس وجود دارد که با تعریف مفهوم بیمار خاص در قانون راه را برای حمایت قانونی از بیماران خاص و از جمله هموفیلیها هموار کند. افزودن یک ماده واحده به قانون جامع معلولین و ایجاد چتر حمایت قانونی از بیماران خاص راه میانبری است که مجلس میتواند از طریق آن خلاءهای قانونی چندین سال گذشته خود را جبران کند. تشکیل فراکسیون حمایت از بیماران خاص میتواند گام اولیهای باشد که ظرفیت آن در نمایندگان مجلس به خصوص اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس وجود دارد.
پیشنهاد سردبیر
-
10 غذایی که میل به شکر را فوراً کاهش می دهند
میل به شکر بسیار رایج است، زیرا انسانها با تمایل ذاتی به شیرینی متولد میشوند. کربوهیدراتهای ساده، مانند شکر، نواحی مغز را تحریک میکنند و اندورفین (هورمونهای حس خوب) ترشح میکنند که مقاومت در برابر غذاهایی مانند کیک تولد یا کوکیها را ناممکن میکند. اما در حالی که کمی زیادهروی گاهی خوب است، مصرف بیشازحد شکر افزوده میتواند به سلامتی شما آسیب برساند.
-
چگونه بثورات تبخال را شناسایی کنیم؟
بثورات تبخال با شیوع ناگهانی تاولهای ریز مشخص میشود که به سرعت ادغام شده و باز میشوند و زخمهای دردناک و پوستهای ایجاد میکنند.
-
چرا نباید قند را به طور کامل حذف کرد؟
حذف کامل قندها میتواند به کاهش انرژی، ضعف عضلانی، سردرد، افت عملکرد مغزی و اختلال در سیستم متابولیک منجر شود و به جای حذف قندها بهتر است مصرف قندهای افزوده و فرآوریشده (مانند شکر سفید و شیرینیها) را کاهش داد و به قندهای طبیعی تکیه کرد.
-
مکمل های مفید برای کنترل قند خون
ویتامین ها و مکمل های زیر اگر تحت نظر پزشک متخصص برای شما تجویز شوند می توانند تاثیر مثبت و بالایی در کنترل سطح قند خونتان داشته باشند.
-
سه علامت هشداردهنده سرطان دهانه رحم که نباید نادیده بگیرید
سرطان دهانه رحم، که بهعنوان یکی از خطرناکترین سرطانهای زنان شناخته میشود، اغلب بدون علائم واضح در مراحل اولیه خود پیشرفت میکند. این سرطان به دلیل عدم توجه به علائم هشداردهنده، میتواند بهراحتی تشخیص داده نشده و به مرحلههای خطرناکتری برسد. با این حال، اگر علائم بهموقع شناسایی و درمان شوند، شانس بهبودی به طرز چشمگیری افزایش مییابد. طبق تحقیقات، در صورت تشخیص زودهنگام، شانس زنده ماندن بیماران به بیش از ۹۵ درصد میرسد، در حالی که تشخیص دیرهنگام میتواند شانس بقای بیمار را به ۱۵ درصد کاهش دهد.
-
افزایش مرگهای روزانه ناشی از سرطان در ایران؛ از رشد چشمگیر تا نیاز به تغییرات اساسی در سیستم بهداشت
سرطان، یکی از شایعترین و کشندهترین بیماریها در سطح جهانی است که در سالهای اخیر روند رو به رشدی در ایران داشته است. طبق گفتههای دکتر کاظم زندهدل، معاون پژوهشی پژوهشکده سرطان دانشگاه علوم پزشکی تهران، روزانه ۲۰۰ نفر در ایران بر اثر ابتلا به سرطان جان خود را از دست میدهند و کشورمان در زمینه افزایش نرخ ابتلا به این بیماری، در رتبه ۴۸ جهان قرار دارد.
-
میگرن در زنان؛ شایعترین درد مزمن و نکات حیاتی برای مدیریت آن
طبق اعلام وزارت بهداشت، میگرن بهویژه در زنان بیشتر مشاهده میشود و شروع آن معمولاً در دوران نوجوانی، از ۱۳ تا ۱۹ سالگی، آغاز میشود. این بیماری که اغلب با سابقه خانوادگی همراه است، در بسیاری از موارد به عنوان یک اختلال مزمن دردناک شناخته میشود که میتواند کیفیت زندگی افراد را تحت تأثیر قرار دهد. در این میان، توصیههای خاصی برای مدیریت و پیشگیری از حملات میگرنی وجود دارد که به مبتلایان کمک میکند تا این درد طاقتفرسا را بهتر کنترل کنند.
-
چرا خاطرات و افکار ناخوشایند در ذهن باقی میمانند؟
افرادی که مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) هستند، اغلب با خاطرات ناخواسته و ناراحتکننده روبهرو میشوند که قدرت کنترل آنها را ندارند. اما اخیراً پژوهشهای جدید نشان دادهاند که یکی از دلایل اصلی این مشکل به عملکرد مغز و تأثیرات کمبود خواب بر آن مربوط میشود.
نظر شما