سلامت نیوز : معاون فرهنگی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از تأکید وزیر بهداشت بر تعیین مشوقهایی برای ترویج ازدواج دانشجویی خبر داد.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس ؛ محمدحسین آیتی صبح امروز در حاشیه کارگاه آموزشی دانشجویان شرکتکننده در مراسم ازدواج دانشجویی طرح ملی همسفر تا بهشت، ضمن قدردانی از تلاشهای نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در طراحی و اجرای مراسم ازدواج دانشجویی، آموزش مهارتهای زندگی در کنار برنامههای معنوی و تفریحی را نقطه قوت این برنامه عنوان کرد.
وی افزود: این طرح ملی با وجود بالا بودن حجم برنامهریزی و امور اجرایی و نیز گستره شرکتکنندگان در طی چند ماه، برنامهای مفید و زیبا برای زوجهای جوان بوده و برکات فراوانی برای آنها دارد.
آیتی با اشاره به صحبت خود با برخی زوجین شرکتکننده در ازدواج دانشجویی گفت: حضور در حرم مطهر رضوی و بهرهمندی از نورانیت و برکت محضر امام رضا(ع) و قرائت عهدنامه زوجین، نقطه عطف برنامههای ازدواج دانشجویی محسوب میشود.
معاون فرهنگی وزارت بهداشت در ادامه اظهار کرد: در بخش زوجهای جوان و خصوصا دانشجویان نیازمند ارتقای آموزش و مهارتهای زندگی مشترک هستیم که با وجود اهمیت آن تاکنون متولی مشخصی نداشته، اما نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها طی دو دهه اخیر این بار را از زمین برداشته و آموزشهای بسیار مفید و مؤثری را به زوجهای جوان ارائه میدهد.
آیتی که جهت ارائه پیام تقدیر وزیر بهداشت از طرح ملی «همسفر تا بهشت» به مشهد سفر کرده، ادامه داد: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به عنوان یکی از متولیان آموزش عالی در کشور آمادگی خود را جهت هر گونه حمایت از این برنامه اعلام میکند و شخص وزیر نیز در پیام خود به مسئولان این برنامه تاکید کردند که وزارت بهداشت آمادگی کامل را جهت همکاری در برگزاری این برنامه دارد.
وی تصریح کرد: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی متولی سلامت به معنای عام در جامعه است و بخش مهمی از این سلامت، سلامت خانواده است که شامل حوزههای اجتماعی و معنوی و جسمی میشود.
آیتی اضافه کرد: زوجی که در سال اول ازدواج با نکات بهداشتی، اخلاقی و اجتماعی زندگی مشترک آشنا میشوند، بنیان خانوادهشان به مراتب سالمتر و محکمتر بوده و با رعایت بهداشت باروری، فرزندآوری بهتر و بیشتر خواهند داشت.
رئیس مرکز امور دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت با تأکید بر این که ازدواج و فرزندآوری به هنگام از ارکان سلامت جامعه است، در خصوص سیاستهای حمایتی وزرات بهداشت از این مهم اظهار کرد: با توجه به این که بخشی از مشکلات خانوادهها در عدم فرزندآوری به ضعف آگاهی های بهداشتی باز میگردد، تأمین سلامت باروری از اهداف مهم این وزارت به شمار میرود.
وی خاطرنشان کرد: افزایش فرزندآوری یک موضوع چند بعدی است که دستگاههای متعدد باید در تحقق آن همکاری داشته باشند.
معاون فرهنگی وزیر بهداشت با اشاره به افزایش سن ازدواج در جامعه گفت: اگر بتوانیم متوسط سن ازدواج را حتی یک سال کاهش دهیم، نقش بسزایی در ارتقای شاخص فرزندآوری خواهد داشت.
وی در تبیین برنامههای وزارت بهداشت جهت نیل به این مهم تصریح کرد: تحقق این مهم نیازمند آموزشهای فراوان خصوصاً پیش از دانشگاه دارد که ورود جدی وزارت آموزش و پرورش را میطلبد و سایر دستگاههای فرهنگی کشور نیز باید در فرهنگسازی کمک کنند.
آیتی افزود: وزارت بهداشت نیز در این زمینه بیش از دو سال است که همه برنامههای کنترل جمعیت خود را تعطیل کرده و برنامه کنونی این وزارتخانه، کمک به ارتقاء بهداشت باروری است چرا که اگر باروری با عوارض مواجه شده و به سرانجام نرسد یا پس از زایمان مشکلاتی برای مادر ایجاد کند باعث عدم تمایل به فرزندآوری و زایمانهای بعدی خواهد شد.
وی با اشاره به حذف درس «تنظیم خانواده» و جایگزینی آن با درس «تعالی خانواده و بهداشت باروری» ادامه داد: وزارت بهداشت آموزشهای لازم را در خصوص ضرورت کاهش سن ازدواج و تقویت فرزندآوری به کادر و دانشجویان گروه پزشکی و پرستاری ارائه داده و این گروه نیز آموزشهای مربوطه را به جمعیت هدف خود انتقال میدهند.
معاون وزیر بهداشت در خصوص تسهیلات آموزش عالی برای دانشجویانی که در دوران تحصیل صاحب فرزند میشوند، به تصویب افزایش مرخصی زایمان به 9 ماه در دولت گذشته اشاره کرد و گفت: در وزارت بهداشت به پدران نیز مدت دو هفته مرخصی جهت تولد فرزند داده میشود.
وی با اشاره به تأکید وزیر بهداشت نسبت به تعیین مشوقهایی جهت ترویج ازدواج دانشجویی افزود: ارائه تسهیلات آموزشی بیشتر، پیشنهاد مناسبی در این زمینه است.
پیشنهاد سردبیر
-
خالکوبی عامل انتقال چند ویروس خطرناک
بسیاری از مردم نسبت به عوارض تتو بیتوجه هستند. خالکوبی میتواند چند بیماری عفونی را عمدتا از طریق تجهیزات یا جوهر آلوده منتقل کند.
-
سلامت این ارگان پیری را به تعویق میاندازد
سن بیولوژیک «مغز» از بقیه بخشها مهمتر است و مهمترین فاکتور تعیین کنندهی عمر طولانی و باکیفیت است.
-
۷ فایده مطالعه روزانه برای سلامتی
مطالعه روزانه نهتنها تفریحی و آموزشی، بلکه روشی قدرتمند برای حفظ سلامت جسم و ذهن است. فواید آن شامل زندگی طولانیتر، سلامت مغز، بهبود خواب، کاهش استرس، رشد سواد سلامت و تقویت مهارتهای اجتماعی میشود. حتی اگر پیشتر علاقهای به مطالعه نداشتید، با شروع ساده و عادتسازی روزانه میتوانید از این فواید بهره ببرید.
-
هشدارهای یک متخصص زنان درباره خوددرمانی و تغذیه نادرست در بارداری
فلوشیپ طب مادر و جنین با تاکید بر اهمیت پیشگیری از بیماریها و مراقبتهای بهنگام موقع بارداری گفت: هدف از بارداری سالم، تجربهای با کمترین عوارض و پیامدهای غیرطبیعی برای مادر و جنین است.
-
نقش سلامت عاطفی در حفظ حافظه
یک مطالعه جدید میگوید مراقبت از سلامت عاطفی میتواند به حفظ حافظه نیز کمک کند.
-
روش های تشخیص مولتیپل میلوما
تشخیص مولتیپل میلوما، نوعی سرطان نادر خون، فرآیندی پیچیده است که نیازمند ترکیبی از آزمایشهای خون، نمونهبرداری از مغز استخوان، تصویربرداریهای دقیق و بررسیهای ژنتیکی است. این روش جامع به پزشکان کمک میکند تا بیماری را به درستی شناسایی کرده و درمان مناسب را برنامهریزی کنند.
-
تأثیر جنس پتو بر کیفیت خواب/ استفاده از چه پتوهایی در تابستان توصیه میشود؟
اختلالات خواب در فصل تابستان به دلیل افزایش دما و تعریق، بهویژه در شب، شایع است. استفاده از پتوهای با جنسهای متنوع، از جمله نخی، بهعنوان راهکاری برای بهبود کیفیت خواب پیشنهاد میشود.
-
ناباروری از اینجا شروع میشود!
مصرف سیگار و الکل حتی قبل بارداری خطر سقط و ناباروری را افزایش میدهد. آگاهی و سبک زندگی سالم پیش از بارداری حیاتی است.
نظر شما