سلامت نیوز : یک خبر خوب برای مادران باردار این است که اگر مبتلا به کمردرد هستند، این یعنی فرزندشان در حال رشد است. این درد دقیقا همان اتفاقی است که باید رخ دهد ولی خیلی اوقات هم تحمل آن برای مادران باردار می تواند سخت باشد.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از سلامانه ؛ دردهای کمر در دوران بارداری، معمولا از نیمه دوم شروع می شوند. این دردها بیشتر در ناحیه لگن و ستون فقرات حس می شوند.
اما علل کمردرد در دوران بارداری را می توان به موارد دیگر هم ربط داد؛ از قبیل:
افزایش وزن: در طول یک بارداری سالم ، زنان به طور معمول بین 25 تا 35 کیلوگرم وزن اضافه می کنند. در واقع ستون فقرات نقش حمایت از وزن را دارد. در این میان کودک در حال رشد می تواند اعصاب لگن و ستون فقرات را تحت فشار قرار دهد.
تغییرات هورمونی: در طول دوران بارداری، بدن شما هورمونی به نام relaxin ترشح می کند. این هورمون عضلات و مفاصل را در ناحیه لگن شل کرده و به آنها اجازه استراحت می دهد. همین شل شدن عضلات منجر به ایجاد فشار بیشتر روی استخوان ها شده و در نهایت کمردرد بروز می کند.
استرس: استرس هیجانی در دوران بارداری می تواند تنش عضلانی و در نهایت اسپاسم عضلات را به دنبال داشته باشد که همین عامل بروز کمردرد است.
اما برای درمان این کمردردها به مادران باردار توصیه می شود از شنیدن اخبار ناراحت کننده ای که منجر به استرس و هیجان می شود، بر حذر باشند. ضمن این که ورزش نیز نباید فراموش شود.
ورزش منظم باعث تقویت عضلات و افزایش انعطاف پذیری می شود و می تواند فشار بر روی ستون فقرات را تسکین دهد. ورزش های امن برای زنان باردار بیشتر شامل پیاده روی، شنا، و دوچرخه سواری ثابت است.
ضمنا اگر پزشک شما موافق باشد، قرار دادن کمپرس سرد در ناحیه دردناک برای 20 دقیقه چند بار در روز می تواند مفید باشد. پس از دو یا سه روز، کمپرس گرم را نیز باید به کار برد. قرار دادن کمپرس گرم در ناحیه دردناک البته به غیر از شکم می تواند منجر به تسکین درد شود.
پیشنهاد سردبیر
-
نحوه استفاده صحیح از اسپری بینی برای درمان آلرژی
با نگاهی به تغییرات اقلیمی و آثار آن بر سلامت عمومی، پژوهشهای اخیر به وضوح نشان میدهند که فصل گرده بهطور متوسط ۲۰ روز طولانیتر شده است. این تغییرات باعث افزایش افراد مبتلا به آلرژی و مراجعه بیشتر آنها به پزشکان برای درمان علائم شده است. اما در این میان، پزشکان توصیههایی دارند که میتوانند به تسکین علائم و مدیریت بهتر این وضعیت کمک کنند. در ادامه، این راهکارها را بررسی میکنیم.
-
بایدها و نبایدها در سه ماهه اول بارداری
سه ماهه اول بارداری شما دوازده هفته اول بارداری است. زمان هیجان انگیزی است و بسیاری از مادران تعجب می کنند که در این مدت چه کاری باید انجام دهند و چه کاری نباید انجام دهند.
-
خمیازه از آنچه فکر میکنید نگرانکنندهتر است
آیا زیاد خمیازه میکشید و برای گذراندن بعدازظهر کاری به فنجان سوم یا چهارم قهوه نیاز دارید؟ چنین نشانههایی از خوابآلودگی ممکن است هشداری جدی درباره کمبود خواب باشند؛ مشکلی که میتواند شما را در معرض خطر بیماریهای مختلف قرار دهد و در بلندمدت، به سلامتی شما آسیب بزند.
-
اشتباهات روزانهای که مغز شما را ۱۰ سال پیرتر میکنند!
محققان در یک مطالعه جدید نشان دادهاند که اشتباهات روزانهای مانند فشار خون بالا، مصرف الکل و کمبود خواب میتوانند مغز شما را سریعتر پیر کنند. با تغییر این عادات، خطر ابتلا به بیماریهای مغزی مانند سکته مغزی، زوال عقل و افسردگی کاهش مییابد.
-
گرمتر شدن زمین، سمیتر شدن بشقاب برنج!
برنج که غذای اصلی بیش از نیمی از مردم دنیاست، حالا با تهدیدی تازه روبرو شده است؛ پژوهشگران هشدار میدهند تغییرات اقلیمی میتواند باعث افزایش سطح آرسنیک در برنج شود؛ عنصری خطرناک که با سرطان و بیماریهای مزمن ارتباط دارد.
-
دارو میخورید؟ این عوارض شایع را جدی بگیرید!
داروها نقش مهمی در درمان بیماریها و بهبود زندگی دارند، اما بسیاری از آنها با عوارض جانبی ناخوشایندی همراهاند. از تهوع و خوابآلودگی گرفته تا تغییرات خلقوخو؛ دانستن و مدیریت این عوارض میتواند کلید ادامه درمان موفق باشد.
-
دندانپزشکی با مغز دیجیتال!
هوش مصنوعی، که زمانی صرفاً یک رؤیای علمی بود، حالا به یکی از ابزارهای کاربردی و مهم در دندانپزشکی تبدیل شده است. از کمک در تشخیص بیماریهای دهان و دندان تا آموزش دقیقتر دانشجویان، این فناوری در حال شکلدهی آینده دندانپزشکی است.
-
آیا دوقلوها به یک چیز آلرژی دارند؟
آلرژی، یا همان حساسیت، چه عطسههای بهاری ناشی از گرده گلها باشد، چه مشکل در تنفس ناشی از مصرف یک خوراکی خاص، به دلیل ترکیب دو عامل اصلی یعنی ژنهای فرد و محیطی که آنجا زندگی میکند، ایجاد میشوند. هرچه دو نفر چیزهای مشترک بیشتری داشته باشند، احتمال اینکه به همان آلرژیها مبتلا شوند، بیشتر است.
نظر شما