سلامت نیوز : یک خبر خوب برای مادران باردار این است که اگر مبتلا به کمردرد هستند، این یعنی فرزندشان در حال رشد است. این درد دقیقا همان اتفاقی است که باید رخ دهد ولی خیلی اوقات هم تحمل آن برای مادران باردار می تواند سخت باشد.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از سلامانه ؛ دردهای کمر در دوران بارداری، معمولا از نیمه دوم شروع می شوند. این دردها بیشتر در ناحیه لگن و ستون فقرات حس می شوند.
اما علل کمردرد در دوران بارداری را می توان به موارد دیگر هم ربط داد؛ از قبیل:
افزایش وزن: در طول یک بارداری سالم ، زنان به طور معمول بین 25 تا 35 کیلوگرم وزن اضافه می کنند. در واقع ستون فقرات نقش حمایت از وزن را دارد. در این میان کودک در حال رشد می تواند اعصاب لگن و ستون فقرات را تحت فشار قرار دهد.
تغییرات هورمونی: در طول دوران بارداری، بدن شما هورمونی به نام relaxin ترشح می کند. این هورمون عضلات و مفاصل را در ناحیه لگن شل کرده و به آنها اجازه استراحت می دهد. همین شل شدن عضلات منجر به ایجاد فشار بیشتر روی استخوان ها شده و در نهایت کمردرد بروز می کند.
استرس: استرس هیجانی در دوران بارداری می تواند تنش عضلانی و در نهایت اسپاسم عضلات را به دنبال داشته باشد که همین عامل بروز کمردرد است.
اما برای درمان این کمردردها به مادران باردار توصیه می شود از شنیدن اخبار ناراحت کننده ای که منجر به استرس و هیجان می شود، بر حذر باشند. ضمن این که ورزش نیز نباید فراموش شود.
ورزش منظم باعث تقویت عضلات و افزایش انعطاف پذیری می شود و می تواند فشار بر روی ستون فقرات را تسکین دهد. ورزش های امن برای زنان باردار بیشتر شامل پیاده روی، شنا، و دوچرخه سواری ثابت است.
ضمنا اگر پزشک شما موافق باشد، قرار دادن کمپرس سرد در ناحیه دردناک برای 20 دقیقه چند بار در روز می تواند مفید باشد. پس از دو یا سه روز، کمپرس گرم را نیز باید به کار برد. قرار دادن کمپرس گرم در ناحیه دردناک البته به غیر از شکم می تواند منجر به تسکین درد شود.
پیشنهاد سردبیر
-
ملاتونین باعث کاهش اثربخشی قرصهای ضدبارداری میشود؟
اگر برای پیشگیری از بارداری از قرصهای ضدبارداری خوراکی استفاده میکنید، طبیعی است که بخواهید اثربخشی آنها را به حداکثر برسانید. در همین راستا، ممکن است شنیده باشید که مکمل ملاتونین که برای بهبود خواب مصرف میشود میتواند بر عملکرد قرصهای ضدبارداری تأثیر بگذارد. اما آیا این موضوع صحت دارد؟
-
میزان نرمال A1C بر اساس سن
آزمایش A1C که با نامهای «هموگلوبین A1C» یا «HbA1c» هم شناخته میشود، تصویری کلی از میانگین سطح قند خون در دو تا سه ماه گذشته ارائه میدهد.
-
این داروها را با قهوه و چای نخورید
مطالعات نشان میدهد که قهوه میتواند معده را تحریک کند و زمان عبور غذا از سیستم گوارش را تغییر دهد. نوشیدن قهوه یا چای در حین مصرف دارو ممکن است بر اثربخشی آن تاثیر بگذارد، زیرا کافئین که ماده مشترک در هر دوی این نوشیدنیهاست میتواند به طور قابل توجهی بر جذب، توزیع، متابولیسم و دفع دارو تاثیر بگذارد.
-
۳۰ میلیون ایرانی از گواتر نجات یافتند؛ موفقیت بزرگ برنامه یدرسانی
رئیس پژوهشگاه غدد کشور اعلام کرد با اجرای برنامه یدرسانی از ابتلای بیش از ۳۰ میلیون ایرانی به گواتر جلوگیری شده است. او با اشاره به موفقیتهای گسترده این برنامه، بر ضرورت تجویز مکمل ید برای زنان باردار و پایش مستمر مصرف نمک یددار تأکید کرد.
-
مرگ روزانه ۱۷۵ ایرانی در اثر دود سیگار؛ زنگ خطر دخانیات به صدا درآمد
مصرف دخانیات در ایران به یکی از عوامل اصلی مرگومیر تبدیل شده و سالانه جان ۶۴ هزار ایرانی را میگیرد. آمارها نشان میدهد روزانه نزدیک به ۲۰۰ میلیون نخ سیگار در کشور دود میشود و استفاده از دخانیات بهویژه در میان نوجوانان بهطرز نگرانکنندهای در حال افزایش است.
-
قطع ناگهانی دارو برای بیماران آسمی میتواند مرگبار باشد!
آسم، برخلاف تصور رایج، یک بیماری گذرا نیست. متخصصان میگویند بیماران آسمی باید داروهای خود را حتی در زمان کنترل علائم نیز ادامه دهند؛ چرا که قطع خودسرانه درمان، خطر حملات تنفسی شدید و حتی مرگ را به همراه دارد. در این میان، کمبود اسپریهای تنفسی و افزایش قیمتها هم به چالشی جدی برای بیماران تبدیل شده است.
-
۸ دلیل علمی برای ترک فوری الکل
مطالعات جدید نشان میدهد که حتی مصرف کم الکل میتواند به سلامت شما آسیب جدی بزند و خطر بیماریهایی مانند سرطان، مشکلات کبد و مغز را افزایش دهد. سازمانهای بهداشتی معتبر جهان تأکید دارند که هیچ میزان مصرف الکل بیخطر نیست و ترک فوری آن بهترین راه برای حفظ سلامت بلندمدت است.
-
خداحافظی با سنگ کلیه با مصرف این میوهها
میوهها بهدلیل محتوای غنی از مواد مغذی و آب بالا، نقش کلیدی در حفظ سلامت کلیهها دارند.
نظر شما