قائم مقام وزیر بهداشت معتقد است، کاهش یک درصدی هزینه های درمانی از جیب مردم مستلزم تخصیص اعتبار ۸۰۰ میلیارد تومانی است.

سلامت نیوز:قائم مقام وزیر بهداشت معتقد است، کاهش یک درصدی هزینه های درمانی از جیب مردم مستلزم تخصیص اعتبار ۸۰۰ میلیارد تومانی است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر، دکتر ایرج حریرچی در خصوص وضعیت اعتبارات اجرای طرح تحول نظام سلامت، اظهار داشت: سال گذشته مقرر شده بود، دولت اعتباری را از محل ۱۰ درصد درآمدهای حاصل از هدفمندی یارانه ها و یک درصد مالیات بر ارزش افزوده به وزارت بهداشت تخصیص دهد.


وی یادآور شد: امکان تخصیص اعتبار پیش بینی شده به طور کامل فراهم نشد و در طول سال به جهت تحریم های ناجوانمردانه و کاهش قابل توجه قیمت نفت، تنها ۸۵ درصد از اعتبار پیش بینی شده محقق شد.


قائم مقام وزیر بهداشت در خصوص بودجه سال جاری نیز اظهار داشت: امسال نیز با توجه به محدودیت های بودجه ای، سهم اعتبار سه ماهه اول از محل هدفمندی یارانه ها و یک درصد مالیات بر ارزش افزوده به انضمام اعتبار دولت برای اجرای طرح تحول نظام سلامت، به طور کامل تخصیص پیدا نکرده است.
حریرچی با اشاره به تدابیر وزارت بهداشت برای اجرای طرح تحول نظام سلامت، گفت: این وزارتخانه در بسته خدماتی الف با ارائه خدماتی همچون ارائه خدمات پایه بهداشت و درمان، رایگان شدن زایمان طبیعی، حضور پزشکان متخصص، ارائه خدمات بهداشتی درمانی در روستاها و حاشیه شهرها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر با تمام توان مشغول ارائه خدمات است و کاهش اعتبارات خدشه ای به خدمت رسانی وارد نکرده است.
وی با تاکید بر اینکه خط قرمز دولت هزینه کردن از جیب مردم است، گفت: دولت، وزارت بهداشت و وزارت رفاه اجازه نخواهند داد به وضعیت نامطلوب گذشته که طی آن بیش از ۶۰ درصد از هزینه ها از جیب مردم پرداخته می شد، بازگردیم.


قائم مقام وزیر بهداشت با بیان اینکه هم اکنون در مسیر درستی قرار گرفتیم و با کاهش هزینه هایی که انجام می دهیم امیدواریم هیچ خدشه ای به اهداف برنامه تحول سلامت وارد نیاید، گفت: بر اساس سند چشم انداز باید در حوزه بهداشت و درمان پرداختی از جیب مردم کمتر از متوسط پرداختی از جیب مردم منطقه باشد، در حال حاضر متوسط پرداخت از جیب مردم در منطقه ۳۹ درصد و در جهان ۱۸ درصد است.
حریرچی همچنین با مرور دستاوردهای اجرای برنامه تحول نظام سلامت در خصوص کاهش پرداختی از جیب مردم گفت: با اجرای برنامه تحول نظام سلامت روستاییان به طور متوسط سه درصد و ساکنان شهرها تنها شش درصد صورتحساب هزینه های درمانی در مراکز بهداشتی درمانی را از جیب پرداخت می کنند.
وی افزود: برای کاهش هر یک درصد پرداختی از جیب مردم به ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.


حریرچی در ادامه در خصوص سایر اقدامات وزارت بهداشت برای اجرای هرچه بهتر برنامه تحول نظام سلامت اظهار داشت: بخش دیگری از کارهایی که باید انجام بدهیم، جلوگیری از هزینه های غیرضروری است. وزیر نیز بارها تاکید کرده است که این اقدام در کوتاه مدت ممکن نیست و پروسه ای دراز مدت دارد که امید می رود با اهتمام جدی دولت و وزارت بهداشت و همراهی جامعه پزشکی به این نقطه برسیم.
وی عنوان کرد: با توجه به تحریم های ناجوانمردانه شرایط دولت را درک می کنیم و برای رسیدن به نقطه مطلوب با در نظر گرفتن اولویت ها در تلاشیم در دستیابی به اهداف اصلی نظام از طریق گفتمان ،روند رو به رشدی را داشته باشیم.
معاون کل وزارت بهداشت همچنین از مردم درخواست کرد اگر هنگام مراجعه به بیمارستان های دولتی و خصوصی شاهد درخواستی مبنی بر پرداخت غیر قانونی بودند، دانشگاه های علوم پزشکی و وزارت بهداشت را مطلع سازند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha