سلامت نیوز: از هر ۱۰ ایرانی ۴ نفر با آلودگی هوا دست و پنجه نرم کرده و صدمات روزانه گازهای آلاینده را تحمل میکنند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری،روزهای آلودگی هوای تهران در شرایطی امروز (یكشنبه) نوزدهمین روز متوالی را پشت سر میگذارد كه به جز تعطیلی 3روزه مدارس و اجرای طرح تشدید برخورد با وسایل دودزا از سوی پلیس، هیچ اقدام درخوری برای كاهش آلودگی هوا صورت نگرفته است. دیگر كلانشهرها هم وضعیت بهتری ندارند.
«30میلیون نفر از جمعیت كشور با آلودگی هوا تحتتأثیر قرار گرفتهاند.» این جمله را چندی پیش مهمترین مسئول دولتی مقابله با آلودگی هوا یعنی معصومه ابتكار رئیس سازمان حفاظت محیطزیست كشور اعلام كرد. آلودگی هوا یك معضل انسانی محیطزیست است كه سالانه بخش قابل توجهی از كشور را دچار مشكلات و محدودیتهای خود میكند و مسئولیت مقابله با آلودگی هوا با این سازمان است اما مسئولان این سازمان در هفتههای اخیر تنها به ارائه آماری كفایت كردهاند كه وضع عمومی سال 94را بهتر از سالهای 93و 92میداند.
لزوم اجرای مدیریت یكپارچه
تجارب متعدد كلانشهرهای جهان درخصوص آلودگی هوا نشان داده كه برای كنترل آلودگی هوا به مدیریت واحد نیاز است. نمونههای چنین مدیریتی در شهرهای مكزیكوسیتی، پراگ، میلان، برلین، آمستردام، پاریس و لندن موجب شد در كنار بهبود وضعیت سوخت و ساخت ماشینهای باكیفیت، وارد حوزه طرحهای ترافیكی محدودكننده نظیر طرح كاهش(LEZ) شوند و به سرعت استاندارد تردد در شهر را افزایش دهند.
نتیجه این شد كه گازهای آلاینده حاصل از وسایل نقلیه در این شهرها به شاخص هوای پاك رسید. به علاوه درخصوص مدیریت واحد شهری، بودجههای مورد نظر كاهش آلودگی هوا نیز بدون واسطه در اختیار این شهرها قرار میگیرد تا برای نوسازی وسایل نقلیه عمومی هزینه شود. شهردار تهران پیش از این هم بهطور رسمی اعلام كرده بود كه درصورت تفویض اختیارات مربوطه در بحث مدیریت واحد و یكپارچه، میتوان آلودگی هوای تهران را به نحو مشخصی كاهش داد.
اكنون با مقایسه تهران و كلانشهرهای مذكور این پرسش در اذهان ایجاد میشود كه چگونه میتوان آلودگی هوا را بدون در اختیار داشتن صنایع، كیفیت سوخت و سایر تصمیمات مربوطه مدیریت كرد؟ محمدباقر قالیباف چندی قبل هم در گفتوگو با همشهری اظهار داشته بود: متأسفانه ارادهای برای حل ریشهای آلودگی هوا وجود ندارد و رفع این معضل متولی واحدی ندارد. به گفته وی، اگر به اندازه صنعت خودروسازی برای جان انسانها ارزش قائل بودیم، وضع خیلی بهتر از این بود.
یك سال وعده
یكی از قوانین كه مصوب هیأت وزیران است، استقرار سامانه معاینه فنی یكپارچه(سیمفا) است كه قرار بود به مناسبت روزهوای پاك سال گذشته(29دی) اجرا شود تا همه شهرها با استاندارد مشخص و بالا معاینه فنی خودروها را انجام دهند.در عین حال دیروز، در هجدهمین روز هوای ناسالم پایتخت معصومه ابتكار دوباره وعده داد كه سیمفا در 29دی امسال بهرهبرداری شود. حال یكسال از وعدهای كه بدان عمل نشد، میگذرد.
دولت باید حساس باشد
حسین سبحانینیا، نماینده مردم نیشابور گفت: برخی مسائل مانند معضل آلودگی هوا تنها منوط به تصمیمگیری از سوی یك سازمان نیست بلكه به جهت كلان بودن موضوع و حساسیت در مورد آن باید مجموعه دولت وارد میدان شده و راهكاری برای رفع آن درنظر بگیرند. دولت باید جدیتر و با حساسیت بیشتری وارد عمل شده و راهكار دقیقی برای كاهش آلودگی هوا بیندیشد.
برخورد انفعالی توجیهناپذیر است
غلامعلی جعفرزاده ایمنآبادی، نماینده رشت گفت: درخصوص كاهش آلودگی هوا مردم امیدوار نیستند، در كشوری مانند چین مسئولان برای رفع آلودگی هوای شهرهای شانگهای و پكن به مردم برنامههای موردنظر را اعلام و مشخص میكنند كه در مدت زمان معین چه میزان از آلودگی كاهش مییابد و دولت متعهد است اما در كشور ما، دولت انفعالی برخورد میكند.
برای دیدن عکس در سایز بزرگتر بر روی آن کلیک کنید.
نظر شما