بر اساس گزارش جدیدی که به تازگی از سوی سازمان ملل متحد در خلال نشست عالی رتبه سیاسی در مورد توسعه پایدار این سازمان در نیویورک ارائه گردید، درک مبانی علمی برای اقدام به منظور دستیابی به آرمان‌های بلندپروازانه و تحول آفرین دستورکار 2030 برای توسعه پایدار مورد نیاز خواهد بود.

سلامت نیوز: بر اساس گزارش جدیدی که به تازگی از سوی سازمان ملل متحد در خلال نشست عالی رتبه سیاسی در مورد توسعه پایدار این سازمان در نیویورک ارائه گردید، درک مبانی علمی برای اقدام به منظور دستیابی به آرمان‌های بلندپروازانه و تحول آفرین دستورکار 2030 برای توسعه پایدار مورد نیاز خواهد بود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد، بر اساس گزارش جهانی توسعه پایدار 2016، عوامل کلیدی دستورکار 2030، مانند آن‌چه برای تضمین این‌که هیچ‌کس نادیده گرفته نشود، همچنان باید به صورت کامل پژوهش شوند. این گزارش نشان می‌دهد دستورکار جدید نیازمند طرح پرسش‌هایی متفاوت است که بسیاری از آن‌ها هنوز به وسیله پژوهش پاسخ داده نشده‌اند.
گزارش مزبور، که ارزیابی گستره ای از آثار علمی مربوط به دستورکار توسعه پایدار است، از سوی اداره امور اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد تهیه شده و برگرفته از تخصص فنی 245 دانشمند و کارشناس است.
گزارش جهانی توسعه پایدار 2016 تأکید می‌کند "با اشاره صرف به موضوعاتی که این گزارش پوشش داده است، چنان‌چه مققر باشد هیچ‌کس در 2030 نادیده انگاشته نشود، با مفهوم فراگیری نمی‌توان به عنوان اقدام بعدی برخورد کرد. بلکه باید بخش جدایی‌ناپذیر طرح و عملکرد نهادی، پژوهش و توسعه، و برنامه‌ریزی و توسعه زیرساخت‌ها باشد".
وو هُنگبو، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور اقتصادی و اجتماعی اظهار داشت این گزارش "بر اهمیت حفظ دریچه‌ای برای تعامل میان علم و سیاست در نشست عالی رتبه سیاسی تاکید می‌کند".
وی افزورد "این امر یکی از نوآوری‌های پیشگامانه از زمان ریو+20 بود. برای شکل بخشیدن به اجرای دستورکار جدید بلندپروازانه، به علم بیش از پیش نیاز است. در عوض، لازم است علم پاسخگوی پرسش‌هایی باشد که این دستورکار جدید مطرح می‌سازد. به گفتگو نیاز است و نشست عالی رتبه سیاسی باید بستر اصلی چنین گفتگویی باقی بماند".
گزارش نشان می‌دهد به منظور تضمین نادیده انگاشته نشدن هیچ‌کس، لازم است به صورت مشخص تعیین شود چه کسانی نادیده انگاشته می‌شوند؛ افرادی که پنداشته می‌شود اغلب متأثر از فقر، شرکت داده نشدن، تبعیض و نابرابری هستند. در نظر گرفتن ماهیت پویای محرومیت و نابرابری از اهمیت برخوردار است؛ در این خصوص، در حالی‌که سایرین از فقر و محرومیت فرار می‌کنند، سیاست‌های پیشگیرانه برای تضمین نادیده انگاشته نشدن افراد یا گروه‌های جدید حیاتی است.


بر اساس این گزارش، راهبردهای موفق برای دسترسی به آنانی که نادیده انگاشته شده‌اند، به عوامل بسیاری، از شرایط ویژه کشور گرفته تا طراحی، شیوه‌های هدف‌گیری، و اجرای عملی بستگی خواهد داشت. نمونه‌هایی از مداخلات بررسی‌شده برای گزارش که نخست دسترسی به افرادی را هدف قرار می‌دهد که بیش از همگان نادیده انگاشته شده‌اند شامل موارد زیر است: هدف قرار دادن آنانی که بیشتر از کمبود رشد رنج می‌برند، مداخلات مبتنی بر ناحیه که فقیرترین مکان‌ها را هدف می‌گیرد، و راهبردهایی به منظور فراهم آوردن سرپناهی برای افراد بی‌خانمان.
گزارش جهانی توسعه پایدار 2016 همچنین میزان گسترده‌ای از پژوهش‌های علمی در مورد ارتباط‌های میان زیرساخت، نابرابری، و تاب‌آوری، یافتن پیوند‌های احتمالی بین زیرساخت و نابرابری را مورد کاوش قرار می‌دهد.


"مانند هر پیوندی، استفاده از اقدام‌های جمعی و پرداختن به مصالحه‌ها برای سیاست‌گذاری حیاتی است. پژوهش‌های بررسی شده برای این گزارش تأکید می‌کنند تمرکز بر کارآمدی و عدالت برای استفاده از اقدام‌های جمعی میان زیرساخت، نابرابری، و تاب‌آوری مورد نیاز است."
مسائل دیگر مورد بررسی گزارش شامل نقش فناوری برای دستیابی به آرمان­های توسعه پایدار و نیاز به نهادهای فراگیر برای توسعه پایدار است.

 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha