به گزارش سلامت نیوز به نقل از پايگاه اينترنتي شينهوا، از آنجايي كه سرطان پروستات زمينه ارثي دارد نقش ژنها در بروز اين بيماري بركسي پوشيده نبوده است.
به گفته "استفان چانوك" محقق موسسه ملي سرطان، اگر چه وجود يك عامل ژنتيكي در ابتلا به سرطان پروستات محرز بود، اما شواهد قاطع و محكمي كه همه با آن توافق داشته باشند، وجود نداشت.
تحقيقات اخير نشان ميدهد تمام اين واريانها بر روي يك كروموزوم يافت شدهاند و ژن نيستند. اين واريانها در بخشي از ژنوم كه پروتئين نميسازد يافت شده است.
"برايان هندرسون" رييس دانشكده پزشكي دانشگاه كاليفرنياي جنوبي گفت عملكرد اين نقايص ژنتيكي هنوز براي دانشمندان روشن نشده است. اما يافتههاي اين سه گروه تحقيقاتي مختلف پس از ۱۵سال مطالعه مشابه بوده است.
در يكي از اين تحقيقات به رهبري هندرسون و "ديويد رايش" از دانشكده پزشكي هاروارد محل قرار گرفتن اين هفت واريان ژنتيكي مشخص شد. ظاهرا همه اين واريانها در كروموزوم شماره هشت كه هيچ ژني در آن وجود ندارد، قرار دارند.
در دو تحقيق ديگر موقعيت اين نقايص ژنتيكي تاييد شده است و نقش آنها در بروز سرطان پروستات در مردان به اثبات رسيده است.
سابقه خانوادگي ابتلا اين سرطان كه در يك ششم از مردان بروز ميكند نميتواند بطور قاطع ابتلا فرد را به اين بيماري را پيش بيني كند. نژاد نيز در ابتلا به اين بيماري موثر است.
به گفته رايش بر اساس اين تحقيقات، اگر چه اين هفت واريان ژنتيكي در همه گروههاي نژادي وجود دارد، اما در برخي نژادها شايعتر است و در سياهپوستان بيشتر از سفيدپوستان بيشتر ديده ميشود.
به گفته هندرسون واريانهاي كشف شده بر روي كروموزوم هشت در بسياري از موارد ابتلا به سرطان پروستات مشاهده ميشود. اما بخشهاي ديگر ژنوم نيز قطعا در بروز اين بيماري نقش دارند.
اين هفت واريان احتمالا با يك ويژگي غير عادي كروموزوم هشت مرتبط است و فقط زماني كه سلول سرطاني ميشود مشخص ميشود.
ژنوم تومورهاي سرطاني با سلولهاي سالم متفاوت است، بروز جهش در اين سلولها امكان رشد و نمو را براي آنها فراهم ميكند.
به گفته رايش سلولهاي سالم دو نسخه كروموزوم هشت دارند، اما در برخي از سلولهاي سرطاني شمار آنها تا ۱۰نسخه نيز ميرسد.
نتايج اين تحقيقات در شماره آوريل نشريه "نيچر ژنتيك" به چاپ رسيده است.