به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا، محققان ميگويند تلاشهاي بهداشت عمومي بايد بر تشريح آثار زيانبار سيگار بر سلامتي و كمك به مردم براي ترك اين عادت متمركز باشد.
آنها خاطر نشان كردند اگر هدف از اين تلاشها در وهله اول فقط پيشگيري از استعمال دخانيات باشد، ۱۶۰ميليون نفري كه در حال حاضر سيگاري هستند تا قبل از سال ۲۰۵۰جان خود را از دست خواهند داد كه تعداد كثيري از اين تلفات در چين اتفاق خواهد افتاد.
دكتر "ريچارد هاكسلي" از "موسسه بهداشت بينالمللي جرج" در "سيدني" و همكارانش براي تجزيه و تحليل الگوهاي سيگار كشيدن در آسيا، استراليا و نيوزيلند نتايج ۳۱مطالعهدر مورد استعمال دخانيات ، ترك سيگار و سرطان ريه را مورد بررسي قرار دادند.
اين مطالعات در مجموع ۴۸۰هزار و ۱۲۵نفر را در بر ميگرفت.
محققان ميگويند آگاهي از خطر سيگار براي سلامتي در چين اندك است.
۷۰درصد سيگاريهاي چين خطر سيگار بر سلامتي را ناچيز ميدانستند و فقط چهار درصد سيگار را با بيماري قلبي مرتبط ميدانستند.
يك مطالعه نشان داد دو سوم سيگاريهاي انگليس تمايل به ترك سيگار داشتند. اين در حالي است كه سه چهارم از جمعيت ۳۲۰ميليوني سيگاري چين تمايلي به ترك سيگار ندارند.
محققان دريافتند ۲۲درصد از مردان و ۱۴درصد از زنان در استراليا و نيوزيلند در شروع بررسي سيگاري بودهاند.
اين در حالي است كه در آسيا ۵۹درصد از مردان و ۳درصد از زنان سيگاري هستند.
استرالياييها و نيوزيلنديها نسبت به همتاهاي آسيايي خود حدود يك سوم تا ۵۰درصد بيشتر سيگار ميكشند.
محققان دريافتند احتمال مرگ ناشي از سرطان ريه در مردان سيگاري آسيا ۲/۴۸برابر افراد غير سيگاري است. اين خطر در مردان سيگاري استراليا و نيوزيلند ۱۰برابر است.
در مورد زنان، خطر مرگ ناشي از سرطان ريه بر اثر سيگار كشيدن در ميان آسياييها ۲/۳۵برابر است، در حالي كه زنان در استراليا و نيوزيلند ۱۹برابر بيشتر در معرض خطر قرار دارند.
محققان دريافتند خطر مرگ ناشي از سرطان ريه به ازاي هر سالي كه اشخاص سيگاري اين عادت را كنار گذاشتهاند ۱۵درصد كاهش مييابد.
اين مطالعه در شماره ۱۶مارس ، ۲۰۰۷مجله ""Epidemology چاپ شده است.