ربات آشپز به بازار ميآيد
دانشمندان چيني در ايالت گانگ دانگ جنوب چين، پس از تلاشهاي بسيار، توانستند اولين رباتهاي آشپز را وارد بازار كنند.
اولين ربات آشپز چيني كه AIC-AI نام دارد، ميتواند اكثر غذاهاي سنتي چيني را طبخ كند. براي تكميل اين ربات چهار سال زمان و 250 هزار دلار صرف شده است.
براي بهتر شدن دستپخت اين ربات، روشهاي آشپزي انساني ترجمه و به زبان ماشيني در حافظة آن قرار داده شده است.
اين ربات، كه علاقة بسياري به سرخ كردن، پختن، جوشاندن و دم كردن غذا دارد، با اشتياق تمام، غذاهاي سنتي چيني ميپزد. همچنين قادر است غذاهايي با طعم و بوي بسيار عالي بپزد و آنها را تزيين كند. اين ربات تخصص خاصي در آماده كردن غذاهاي حاضري دارد و احتمالاً در سال 2007 به فروش خواهد رسيد و به خانهها وارد خواهد شد.
هشدار در مورد ژلهاي حجمدهنده
استفاده از ژلهاي حجمدهنده براي افراد دچار مشكلات عصبيـعضلاني، زنان باردار و شيرده، و همچنين مصرفكنندگان برخي از انواع آنتيبيوتيكها مضر است.
ژلهاي حجمدهنده غالباً براي حجم دادن به نواحي مختلف پوست و عضلاتي كه بر اثر افزايش سن و همچنين مواجهه با نور خورشيد تغيير شكل يافتهاند و چين و چروك ايجاد كردهاند بهكار ميروند. به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران، اكثر مصرفكنندگان اين ژلها زنان هستند و بخش عمدة مصرف آن با مقاصد زيبايي است.
ژلهاي مذكور حاوي اسيد هيالورونيك هستند و در لايههاي مياني و عمقي پوست تزريق ميشوند. اين ژلها بخصوص براي افرادي كه بافت چربي زيرپوستي آنها به هر علتي نازك شده يا از بين رفته كاربرد دارند.
دكتر فريبا قلمكارپور، متخصص بيماريهاي پوست، مو و زيبايي، فقط مصرف ژلهايي را مجاز ذكر ميكند كه از سوي سازمان غذا و داروي امريكا و اروپا تأييد شده باشند. وي حركت ژل از ناحيهاي به ناحية ديگر، بروز آبسه، انواع عفونت و واكنشهاي آلرژيك را از عمدهترين عوارض استفاده از ژلهاي تأييدنشده برميشمارد.
هر 10 ثانيه، 2 نفر به ديابت مبتلا ميشوند
ديابت بيماري مرموزي است كه علائمي از خود نشان نميدهد و فرد مبتلا ممكن است سالها از وجود آن آگاه نباشد، درحاليكه بيماري بهطور پيشرونده در حال آسيب رساندن به بدن است و فقط در مواردي كه قند خون بسيار بالا باشد علائم خفيفي نظير افزايش حجم و تعداد دفعات دفع ادرار و تشنگي بروز ميكند. ضمن اينكه ممكن است احساس ضعف، دردهاي موضعي و ناراحتيهاي خفيفي از اين دست هم مشاهده شود.
دكتر رشيد رمضاني، معاون بيماريهاي غيرواگير مركز مديريت بيماريهاي وزارت بهداشت، 23 آبان، مصادف با روز جهاني ديابت، ديابت را شايعترين بيماري غيرواگير كشور دانست كه درحالحاضر 3 تا 5 درصد يعني معادل 2 تا 5/3 ميليون نفر از جمعيت كل كشور را مبتلا كرده است.
وي اضافه كرد: «طبق آمارهاي جهاني، در هر 10 ثانيه، 2 نفر به ديابت مبتلا ميشوند و 1 نفر بهدليل ابتلاي به اين بيماري فوت ميكند. از آنجا كه اين عوامل تحت تأثير زندگي مدرن امروزي تشديد ميشوند، آمار مبتلايان به ديابت سالانه در حال افزايش است و لزوم پيشگيري، كنترل و مراقبت از اين بيماري اهميت بيشتري يافته است. مصرف سيگار، بيتحركي، تغذية غيربهداشتي و افزايش وزنْ افراد را بهشدت در معرض ابتلا به ديابت قرار ميدهد.»
معاون بيماريهاي غيرواگير مركز مديريت بيماريها افزود: «ميل زياد به خوردن، ادرار زياد، تشنگي و خستگي از علائم شاخص بيماري ديابت است و افراد ميتوانند با كنترل سادة قند خون نهتنها از اختلال در ترشح انسولين، بلكه از كمبينايي و نابينايي، اختلال در فعاليت اعصاب محيطي، نارسايي كليه و سكتههاي مغزي و قلبي پيشگيري كنند.»
وي با بيان اين مطلب كه ديابت نوع اول ناشي از اختلالات ژنتيكي، نقص دستگاه ايمني، عوامل ويروسي و تغذية نامناسب است، گفت: «ديابت نوع دوم از كمتحركي منجر به چاقي، وزن نامناسب و فشارهاي روحيـرواني ناشي ميشود. از آنجا كه ديابت نوع دوم بهطور معمول بدون هيچ علامتي بروز ميكند، افزايش سطح آگاهي مردم در خصوص كنترل عوامل ايجاد ديابت حائز اهميت است و با رعايت نكات سادهاي، نظير متعادل نگه داشتن وزن بدن، كنترل فشار و قند خون، و ورزش، قابل پيشگيري است و ميتوان از عوارض اين بيماري، ازجمله پاي ديابتي، كه از علل شايع قطع اندام در كشور است، و نيز اختلال در خونرساني به اندامهاي تحتاني جلوگيري كرد.»
معاون بيماريهاي غيرواگير مركز مديريت بيماريها گفت كه 15 درصد مردان و 30 درصد زنان دچار اختلال تحمل گلوكزند. همچنين شمار افراد بالاي 30 سال مبتلا به ديابت يا دچار اختلال تحمل گلوكز در استان تهران بيش از 20 درصد است.»
با توجه به اينكه ديابت نوع دوم هيچ علامتي ندارد، لازم است افراد بالاي 30 سال با كنترل قند خون غربالگري شوند تا از افزايش تعداد مبتلايان به اين بيماري جلوگيري شود.
افسردگي در زنان يائسه
خطر بروز افسردگي در زنان با نزديك شدن آنها به سنين يائسگي افزايش مييابد.
به گزارش خبرگزاري آسوشيتدپرس، در تحقيقي كه بر روي 231 زن به مدت هشت سال انجام شد نشان داد كه بين بروز افسردگي و تغييرات هورموني ارتباط وجود دارد. البته افسردگي زنان در سنين ميانسالي فقط منشأ مغزي ندارد و بسياري از زنان، بدون آنكه افسرده شوند، يائسه ميشوند.
زناني كه در سنين باروري از سندروم پيش از قاعدگي (PMS) رنج ميبرند به احتمال بيشتري به افسردگي در آستانة يائسگي مبتلا ميشوند. براساس تحقيق مذكور، اين افسردگي در زنان نبايد ناديده گرفته شود و استفاده از مشاوره، دارو و گاه هر دو آنها ضروري است. هورموندرماني نيز در برخي از زنان مفيد است.
در تحقيق ديگر آمده است زناني كه نشانههاي افسردگي دارند احتمال اينكه در آستانة يائسه شدن قرار داشته باشند پنج برابر بيشتر است. همچنين زناني كه علامت گرگرفتگي داشتهاند و رويدادهاي پرتنش زندگي نظير مرگ يك عضو خانواده يا طلاق را پشت سر گذاشتهاند بيشتر در معرض خطر ابتلا به افسردگي قرار دارند.