به گزارش سلامت نیوز به نقل از پايگاه اينترنتي رويترز از واشنگتن، محققان دريافتند احتمال تشخيص پاركينسون در سالهاي بعدي عمر بيماران مبتلا به ديابت نوع دو، ۸۳ درصد بيشتر از افراد عادي است.
اين خطر براي مردان و زنان مساوي است و مستقل از ساير عوامل خطرزا ميباشد.
محققان در شماره آوريل نشريه "مراقبت از بيماران ديابتي" نوشتند، ديابت تا حدودي به دليل ايجاد اضافه وزن خطر ابتلا به پاركينسون را افزايش ميدهد.
داشتن اضافه وزن و انجام ندادن كافي حركات ورزشي با ابتلا به ديابت نوع دو كه شيوع آن در سراسر جهان رو به افزايش است، ارتباط دارد. ديابت ميتواند به نابينايي، از دست دادن دست و پا، بيماري قلبي و مرگ زودهنگام منجر شود.
پاركينسون يك اختلال حركتي است كه بر اثر نابودي برخي سلولهاي مغزي بروز ميكند.
افراد مبتلا به پاركينسون ابتلا به لرزش مبتلا ميشوند اما اين بيماري غيرقابل علاج ميتواند به فلج و نهايتا مرگ منجر شود.
عوامل اصلي خطرساز براي ابتلا به پاركينسون هنوز شناخته نشده است اما برخي مطالعات نشان ميدهند كه احتمالا برخي موارد ابتلا به پاركينسون بر اثر قرار گرفتن در معرض مواد شيميايي مانند آفت كشها بوده است.
تنها در آمريكا حدود يك ميليون نفر دچار پاركينسون هستند.
دكتر "گنگ هو" و همكارانش در موسسه ملي بهداشت عمومي در هلسينكي در فنلاند، وضعيت ۵۱هزار و ۵۵۲مرد و زن فنلاندي ۲۵تا ۷۴ساله را براي مدت ۱۸سال پيگيري كردند.
هيچيك از اين افراد در ابتداي اين مطالعه بيماري پاركينسون نداشتند.
محققان دريافتند كه حدود ۶۰۰نفر از اين افراد در انتهاي اين مطالعه به پاركينسون مبتلا شدند و در ميان آنان ، احتمال داشتن ديابت تقريبا دو برابر افرادي بود كه دچار اين بيماري نبودند.