سلامت نیوز: از مجموع ١٨,١٢ میلیون خانوار شهری کشور، ٨.١٣ میلیون خانوار در واحدهای مسکونی آپارتمانی و ٩.٩٧ میلیون خانوار در واحدهای مسکونی غیر آپارتمانی زندگی میکنند و ٠.٠١ میلیون خانوار در سایر انواع واحدهای مسکونی (چادر، کپر، آلونک، زاغه) زندگی میکنند. مجموع کل زیربنای واحدهای مسکونی معمولی شهری (آپارتمانی و غیرآپارتمانی)، ١٨٥٣.٣ میلیون مترمربع است.
به گزارش ایلنا، طرح آمارگیری از مصرف حاملهای انرژی و ویژگیهای محیط زیستی خانوارهای شهری -١٣٩٥ در مرداد ماه سال ١٣٩٥ توسط مرکز آمار ایران برای خانوارهای معمولی ساکن و گروهی در نقاط شهری کشور (که از این پس به اختصار "خانوار شهری" نامیده میشود) به اجرا گذاشته شد. هدف از اجرای این طرح، براورد مقدار مصرف انرژی و بررسی ویژگیهای محیطزیستی خانوارهای شهری کشور است. پیش از این نیز مرکز آمار ایران در سال ١٣٩٠ طرح آمارگیری از "مصرف حاملهای انرژی در بخش خانوار در نقاط شهری" را بهاجرا درآورد.
نگاهی به اهم نتایج طرح در سال ١٣٩٥ نشان میدهد:
تعداد خانوارهای شهری معمولی ساکن و گروهی ١٨,١٢ میلیون است که در ١٧.٦٨ میلیون واحد مسکونی زندگی میکنند.
از مجموع ١٨,١٢ میلیون خانوار شهری کشور، ٨.١٣ میلیون خانوار در واحدهای مسکونی آپارتمانی و ٩.٩٧ میلیون خانوار در واحدهای مسکونی غیر آپارتمانی زندگی میکنند و ٠.٠١ میلیون خانوار در سایر انواع واحدهای مسکونی (چادر، کپر، آلونک، زاغه) زندگی میکنند. مجموع کل زیربنای واحدهای مسکونی معمولی شهری (آپارتمانی و غیرآپارتمانی)، ١٨٥٣.٣ میلیون مترمربع است.
خانوارهای شهری کشور، ٧٩,٨ درصد از کل زیربنای واحدهای مسکونی خود را در ماههای سرد سال، گرم و ٧٦.٠ درصد از کل زیربنای واحد مسکونی خود را در ماههای گرم سال، خنک میکنند.
بررسی سهمی از زیربنای واحد مسکونی معمولی که گرم میشود نشان میدهد، استانهای قزوین (٩٤,٧ درصد) و تهران (٩٣.٨ درصد) زیربنای بیشتری را نسبت به سایر استانها، گرم میکنند.
بررسی سهمی از زیربنای واحد مسکونی معمولی که خنک میشود نشان میدهد، استانهای هرمزگان (٩٧,١ درصد) و تهران (٩٦.١ درصد) زیربنای بیشتری از واحد مسکونی را نسبت به سایر استانها خنک میکنند.
در میان وسایل و تجهیزات گرمایشی، بخاری گازی، سهم عمدهای از وسایل گرمایشی را در بین خانوارهای شهری که واحد خود را گرم میکنند، داراست. به طوریکه ٧٥,١ درصد از خانوارهای شهری فقط با بخاری گازی واحد مسکونی خود را گرم میکنند. متوسط ساعت استفاده هر خانوار شهری از وسیله گرمایشی در یک شبانهروز در فصل زمستان ١٥ ساعت است.
در میان امکانات و وسایل سرمایشی، کولر آبی با ٥٦,٨ درصد و کولر آبی و پنکه با ١٤.٠ درصد، سهم عمدهای از وسایل و امکانات سرمایشی را در بین خانوارهای شهری که واحد خود را خنک میکنند، دارا است. متوسط ساعت استفاده هر خانوار شهری از وسایل و امکانات سرمایشی در یک شبانهروز در فصل تابستان ١١ ساعت است.
خانوارهای شهری کشور بهطور متوسط در هر هفته ١٧٥٥٤٨ تن پسماند تولید کردهاند. سرانه پسماند تولید شده توسط هر خانوار شهری ٩,٧ کیلوگرم در هفته بوده است.
٥٩,٨ درصد خانوارها، پسماندها را مجدداً استفاده میکنند و کیسه پلاستیکی با ٥٨.٧ درصد، بیشتر از سایر پسماندها، توسط خانوارهای شهری مجدداً استفاده شده است.
٥,٤ میلیون خانوار شهری، بهطور متوسط در هر ماه از حداقل یکی از وسایل یکبار مصرف پلاستیکی (لیوان، بشقاب و ...) استفاده کردهاند. بهطور متوسط ١٤.٥ میلیون کارد، قاشق و چنگال، ٤٥.٩ میلیون لیوان، ١٨.٩ میلیون بشقاب، کاسه یا دیس و ٣٢.٥ میلیون متر سفره یکبار مصرف پلاستیکی در هر ماه استفاده شده است.
بررسی متوسط استفاده از کیسه فریزر، کیسه مخصوص زباله و کیسه پلاستیکی شفاف در هفته توسط خانوار، نشان میدهد، ٩٥,٤ درصد خانوارهای شهری از کیسه فریزر استفاده کردهاند و سرانه کیسه فریزر استفاده شده ١١ عدد در هفته به ازای هر خانوار بوده است. ٧٨.٣ درصد خانوارها از کیسه مخصوص زباله استفاده میکنند و سرانه استفاده این خانوارها از کیسه مخصوص زباله ٤ عدد در هفته بوده و ٨٦.٢ درصد خانوارها از کیسه پلاستیکی شفاف استفاده میکنند و سرانه استفاده از کیسه پلاستیکی شفاف توسط این خانوارها ٨ عدد در هفته بوده است.
نتایج آمارگیری و جداول تفصیلی این طرح، در وبگاه مرکز آمار ایران به آدرس www.amar.org.ir قابل دسترسی است.
پیشنهاد سردبیر
-
علل شایع ریزش مو در حمام
یکی از ریزشهای نگران کننده، ریزش موی شدید در حمام است که به دلایل مختلف رخ میدهد. اما دلایل ریزش مو در حمام چیست؟
-
برای سلامت کبد چه ویتامینهایی مصرف کنیم؟
کبد یکی از اعضای مهم بدن و مسئول اصلی متابولیسم داروها، تجزیه خون و مواد مغذی برای بدن است. هنگامی که کبد به درستی کار نکند، ممکن است عوارض مختلفی از جمله عفونت، کمبود الکترولیت و خونریزی ایجاد شود. بهترین ویتامینها و مکملها برای به حداکثر رساندن سلامت کبد عبارتند از: ویتامین B، ویتامین C، ویتامین D، ویتامین E، روی (زینک).
-
چرا افراد سالم نباید روغن ماهی مصرف کنند؟
روغن ماهی به عنوان منبعی غنی از اسیدهای چرب امگا ۳، اغلب به عنوان یک پیشگیرانه غذایی برای جلوگیری از پیشرفت بیماریهای قلبی عروقی توصیه میشود. اما تحقیقات جدید نشان میدهد مصرف این مکمل محبوب در واقع میتواند شانس بیماری قلبی و سکته مغزی را در بزرگسالان سالم افزایش دهد، در حالی که خطر ابتلا به آن را در افراد دارای سابقه بیماری کاهش میدهد.
-
مصرف نادرست این مواد غذایی باعث مرگ می شود
احتمالاً میدانید که باید غذاهای خاص و کممغذی را در حد اعتدال مصرف کنید، اما آیا میدانستید حتی باید در مصرف موادی که برای بدن مفید هستند نیز اعتدال را رعایت کنید؟
-
کمبود ویتامین باعث بروز کدام بیماری ها می شود؟
خداوند بدن ما را جوری آفریده است که هر مشکل درونی را به نحوی و با علامتی هشدار میدهد، در واقع هر زمان درون بدن نیازی وجود داشته باشد، تغییری در ظاهر ایجاد میشود تا ما متوجه آن نیاز شویم.
-
تأثیر استفاده زیاد والدین از تلفن همراه بر مهارتهای زبانی کودکان
مطالعات جدید نشان میدهد که استفاده زیاد والدین از تلفن همراه میتواند به رشد مهارتهای زبانی کودکان آسیب بزند. بر اساس تحقیقاتی که در کشور استونی انجام شده است، والدینی که بیشتر وقت خود را با گوشیهای موبایل میگذرانند، به طور غیرمستقیم بر مهارتهای گفتاری و زبانآموزی فرزندانشان تأثیر منفی میگذارند.
-
یک لیوان شیر حاوی چه موادی است؟
شیر منبع خوبی از بسیاری از مواد مغذی ضروری از جمله کلسیم، پروتئین و ویتامین D است. بسیاری از مردم آن را بخشی حیاتی از یک رژیم غذایی متعادل می دانند اما برخی دیگر دلایل مختلفی برای عدم مصرف آن ذکر می کنند.
-
پیادهروی؛ راز پیری سالم و کاهش خطر بیماریهای مزمن
پیادهروی روزانه بهعنوان یکی از سادهترین و موثرترین روشهای ورزشی، نه تنها به حفظ سلامت قلب و کنترل قند خون کمک میکند، بلکه میتواند با کاهش خطر ابتلا به بیماریهای مزمن نظیر دیابت نوع ۲، زوال عقل و بیماریهای قلبی، روند پیری را سالمتر سازد. تحقیقات نشان میدهد که حتی پیادهروی کوتاه بعد از غذا نیز میتواند اثرات مثبتی بر قند خون و سلامت کلی داشته باشد.
نظر شما