حجاب، ارزشی فرهنگی و قانونی اسلامی است. مروری بر تاریخ کهن سرزمین‌مان نشان می‌دهد که حتی قبل از ظهور اسلام و قبول این دین، زنان این سرزمین در پوشش خود دقت می‌کردند و حجاب خاص خود را داشتند.

سلامت نیوز:حجاب، ارزشی فرهنگی و قانونی اسلامی است. مروری بر تاریخ کهن سرزمین‌مان نشان می‌دهد که حتی قبل از ظهور اسلام و قبول این دین، زنان این سرزمین در پوشش خود دقت می‌کردند و حجاب خاص خود را داشتند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه  صبح نو ،موضوع حجاب را همیشه حتی دیگر ادیان حاضر در کشورمان براساس تأکیدات مذهبی رعایت می‌کنند. این در حالی است که در ماه‌های اخیر، برخی افراد تلاش می‌کنند رعایت حجاب را امری اجباری معرفی کنند.


در هفته‌های گذشته، شاید شما هم صحنه‌هایی از درگیری افراد بی‌حجاب با آمران به معروف را دیده باشید؛ رفتاری قانون‌شکنانه که منشأ آن به جریان رسانه‌ای خاص و ضددین بازمی‌گردد. این در حالی است که شهروندان نیز با چنین رفتارهایی همراهی نمی‌کنند و حتی آن ‌را تقبیح می‌کنند. غیر از شهروندان که بارها خواستار برخورد با قانون‌شکنان و افرادی شده‌اند که ارزش‌های اسلامی را زیرپا می‌گذارند، مسوولان انتظامی و قضایی نیز بر مقابله با هنجارشکنی تأکید کرده‌اند.


روز گذشته نیز، رییس قوه ‌قضاییه در جلسه شورای عالی قضایی با بیان اینکه بی‌دقتی و غفلت برخی افراد در رعایت حجاب لزوما به‌معنای مخالفت این افراد با ارزش‌های نظام نیست، بر لزوم بازنگری دستگاه‌های مسوول در عمل به وظایف قانونی خود درزمینه حجاب و عفاف تأکید کرد.

آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در تاریخ تمدنی کشور ما موضوع حجاب، حیا و عفاف در بین زنان و مردان مسأله‌ای کاملا ریشه‌دار است و مردم ما همواره در طول تاریخ تمدن خود عفیفانه زندگی کرده‌اند، خاطرنشان کرد: حجاب فریضه مسلم شرعی الهی است؛ اما همچنان که مقام معظم رهبری در یکی از سخنرانی‌های خود در خراسان‌شمالی فرمودند، نباید تصور کنیم کسی که درباره حجاب غفلت یا بی‌دقتی دارد، لزوما مخالف ارزش‌های نظام، اسلام و انقلاب است.

بازنگاه به عملکرد
رییس قوه‌ قضاییه با اشاره به تصویب سند عفاف و حجاب به‌وسیله شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۱۳۸۴ و تعیین وظایف هریک از دستگاه‌های اجرایی، فرهنگی، اجتماعی، انتظامی و قضایی در‌این‌زمینه، یادآور شد: در این سند، برای 26 دستگاه وظایفی تعیین شده است.

به‌عنوان مثال، وزارت ارشاد 21 وظیفه، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری 17 وظیفه، وزارت آموزش‌و‌پرورش 21 وظیفه و سازمان صداوسیما، وزارت کار، وزارت ارتباطات و... هریک وظایف فراوانی به‌عهده دارند که کمترین آن‌ها پنج وظیفه است.آیت‌الله رئیسی افزود:

اکنون بعد از گذشت 14 ‌سال، باید همه این دستگاه‌ها بازنگاهی به عملکرد خود داشته باشند تا ببینند آیا به وظایف قانونی خود عمل کرده‌اند یا خیر که البته به اعتقاد ما، به این وظایف عمل نشده است. بر همین مبنا، از سازمان بازرسی کل کشور در اجرای وظیفه نظارت بر حسن جریان امور و اجرای صحیح قانون می‌خواهم که ضمن نظارت بر عملکرد دستگاه‌ها در‌این‌زمینه، گزارش لازم را ارائه کند.


مشکل بی‌توجهی به قانون است
رییس قوه ‌قضاییه در بخش دیگری از جلسه شورای عالی قضایی، با بیان اینکه در‌این‌زمینه کمبود قانون نداریم و اتفاقا یکی از مشکلات کشور ما حجم زیاد قوانین و مقررات در زمینه‌های مختلف است، مشکل اصلی را در بی‌توجهی به اجرای قانون دانست و تأکید کرد:

رؤسای سازمان‌ها، نهادها و دستگاه‌ها باید هوشیار باشند و فراموش نکنند که امروز دشمن تمام داشته‌های ما، یعنی باورها و ارزش‌های ما را هدف قرار داده و اگر دستگاه‌ها به وظیفه قانونی خود عمل کنند، به‌هیچ‌عنوان نباید نگران عملکرد مردم بود. آیت‌الله‌ رئیسی با بیان اینکه امروز مسأله اصلی ما مبارزه با فساد، تبعیض و تجاوز به حقوق عامه است، در‌عین‌حال گفت: اینکه کسی در جایی مرتکب فساد اقتصادی می‌شود، مجوزی برای قانون‌شکنی دیگران نیست.

کسی که از چراغ‌قرمز عبور می‌کند، نباید بگوید به‌جای برخورد با من، بروید با مفسدان برخورد کنید. هر دو نقض قانون است و باید با آن برخورد شود. البته، طبیعی است که حساسیت ما دربرابر جرایم بزرگ‌تر بیشتر است که به حقوق مردم تعرض می‌کند؛ اما باید این فرهنگ در کشور نهادینه شود که جرم کوچک و بزرگ فرقی ندارد و هرگونه نقض قانون، ضدارزش است. بنابراین فساد اقتصادی عده‌ای نباید مجوز کم‌کاری، رشوه‌گرفتن و ترویج بی‌حیایی در جامعه شود.

رییس قوه ‌قضاییه حیا را به‌عنوان یکی از پایه‌های اخلاقی جامعه دانست و اظهار کرد: حیا برای زنان، مردان، صاحبان تریبون، مسوولان و همه دست‌اندرکاران امور کشور از مبانی بسیار مهمی است که باید موردتوجه قرار گیرد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha