به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس، كامران باقري لنكراني، امروز در مراسم اختتاميه جشنواره آموزشي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي افزود: اعضاي هيئت علمي دانشگاههاي علوم پزشكي بايد در هر دو عرصه آموزشي و تحقيقاتي فعال باشند و به خصوص در علوم باليني نبايد دچار روزمرگي شوند بايد فضايي را به وجود آورند كه فرصت طلبي و برنامهريزي براي آموختن در محيط آموزشي يك ارزش باشد.
وي گفت: فرصتطلبي براي آموختن را با بخشنامه و دستورالعمل و امريه نميتوان ترويج داد بلكه نياز به يك كار مداوم و مستمر از سوي اعضاي هيئت علمي دانشگاهها دارد.
وي همچنين گفت: با توجه به الزامي كه شوراي عالي انقلاب فرهنگي اعلام كرده است آئيننامه ارتقاي هيئت علمي دانشگاهها در دو وزارتخانه بهداشت و علوم تا مهر امسال تغيير ميكند، تاكنون اين طور بوده است كه مربيان فني، استادياران يا دانشياران هر كدام پس از گذشت 5 سال تدريس خود به خود با كسب 65 امتياز ارتقاي جايگاه پيدا ميكردند تمايزي بين مدرسان مبتكر و خلاق و ديگران وجود نداشت كه در آئيننامه جديد اين نقطه ضعف برطرف ميشود.
وي اضافه كرد: تغيير فرآيند ارتقاي هيئت علمي دانشگاهها با محوريت ارزش گذاشتن به نوآوري در آموزش مدتهاست در شوراي سياستگذاري وزارت بهداشت مورد بحث است و در اينباره خود اعضاي هيئت علمي دانشگاههاي علوم پزشكي نيز ميتوانند نظرات خود را به اين شورا منعكس كنند.
وزير بهداشت گفت: مسئله ديگر اين است كه معمولاً در هر دانشگاه تعدادي استاد به عنوان اساتيد مورد توجه يا ستاره بين دانشجويان مطرح هستند و اين امر توجه به ساير مدرسان را كم ميكند به همين علت در نظام جديد ارتقاي مدرسان دانشگاهها پيشرفت و رشد آنان طي سال مورد توجه قرار ميگيرد و البته در عين حال كاركرد كل مؤسسه آموزشي نيز در ارتقاي مدرسان آن نقش خواهد داشت.
وي همچنين خبر داد: يكي ديگر از سياستهايي كه در حوزه آموزش پزشكي مورد توجه وزارت بهداشت است افزايش رشتههاي بين گروهي و بين رشتهاي است كه با وجود آنها بتوانيم نيروهاي جامع نگرتر و عالم تري را تربيت كنيم كه در اين قسمت توجه به رشتههاي جديد از جمله زيست فناوري، نانوتكنولوژي و اخلاق پزشكي مورد توجه است.
وزير بهداشت گفت: سال 84 براي گسترش آموزش تحصيلات تكميلي و ايجاد رشتههاي جديد تخصصي و دكترا 33 ميليارد تومان بين دانشگاههاي علوم پزشكي براي تأمين وسايل كمك آموزشي توزيع شد، در سال 85 نيز در دو مرحله يكي 15 ميليون دلار از محل صرفهجويي يارانه بنزين و ديگر 66 ميليارد تومان به عنوان پول نشاندار آموزشي براي گسترش بخشهاي آموزشي و پژوهشي دانشگاههاي علوم پزشكي هزينه شد و در مجموع در سال 2006 ميلياردي نسبت به 2005 رشد اعتبارات آموزشي وزارتخانه در حدود 20 درصد بود.