به گزارش سلامت نیوز به نقل ازايسنا، دكتر پريدار در مراسم جشن روز جهاني تالاسمي كه در فرهنگسراي نياوران برگزار شد با اعلام اينكه پايان سال 85 به عنوان پايان خون جايگزين نامگذاري شد، خاطرنشان كرد: اكنون 100 درصد خون كشور را خونهاي اهدايي تشكيل ميدهد كه از اين مقدار بيشترين قسمت به بيماران تالاسمي اختصاص مييابد.
وي با اشاره به به كارگيري روش اتوماسيون در مراحل تهيه خون از سال 85 گفت: اين روش كه هم اكنون در استان تهران در حال اجراست، ميزان خطا در نمونههاي خوني را به ميزان قابل توجهي كاهش داده است.
پريدار افزود: تا پايان سال 86 ، 12 استان ديگر كشور به دستگاههاي اتوماسيون آزمايش خون مجهز ميشوند و به اين صورت تا پايان سال 70 تا 75 درصد خون كشور به اين روش در اختيار نيازمندان قرار ميگيرد.
معاون اداري مالي سازمان انتقال خون در خصوص بحث محصولات خوني كه از سال گذشته به عنوان عاملي براي بيماران مصرف كننده خون مطرح شد، ابراز كرد: در اين خصوص سال گذشته طرح صندوق حمايت از بيماراني كه دچار عوارض ناشي از مصرف خون آلوده ميشوند با يك فوريت به مجلس ارائه شد كه يك فوريت آن به تصويب رسيد و در حال حاضر در انتظار تصويب نهايي به سر ميبرد.
وي همچنين در اين رابطه به طرح بيمه محصولات خوني اشاره كرد و گفت: اين طرح در حال حاضر در دستور كار مجلس شوراي اسلامي قرار دارد كه اميدواريم با تصويب آن، مشكلات بيماراني كه بر اثر استفاده از خونهاي احتمالا آلوده دچار عارضه شدهاند كمتر شود.
به گزارش ايسنا، در مراسم جشن روز جهاني تالاسمي رييس هيات مديره انجمن حمايت از بيماران تالاسمي با بيان اينكه پيشگيري از تولد نوزاد مبتلا به تالاسمي مهمترين ركن در مبارزه با اين بيماري است، گفت: اما با اين وجود بسياري از زوجهاي در شرف ازدواج اين موضوع را جدي نگرفته و در انجام آزمايشات ژنتيكي كوتاهي ميكنند.
وي با اشاره به اقدامات موثر انجام شده توسط انجمن در 17 سال گذشته تاكيد كرد: اما هنوز مشكل داريم چرا كه با وجود داروي دسفرال تزريقي، روند درمان بيماران به خوبي انجام نميگيرد.