به گزارش سلامت نیوز به نقل از وب ام دی ،یک مطالعه جدید هشدار می دهد که این پیرسینگ ها می توانند به دندان ها و لثه های شما آسیب وارد کنند.
دکتر کلمنس والتر، استاد دانشگاه پزشکی گریفسوالد در آلمان، نویسنده این مطالعه، گفت: «مطالعه ما نشان داد که بسیاری از افرادی که پیرسینگ دهان داشتند، شکافهای عمیقی در اطراف دندانهایشان وجود داشت و لثههایشان در حال عقبنشینی و خونریزی بود. اینها همه نشانههای پریودنتیت هستند که بیماری لثه نیز نامیده میشود، که میتواند منجر به از دست دادن دندان شود.
والتر و همکارانش هشت مطالعه را تجزیه و تحلیل کردند که شامل 408 نفر با 236 سوراخ لب و 236 سوراخ زبان بود. در مجموع، از هر 5 نفر 1 نفر بیش از یک پیرسینگ دهان داشته است. شرکتکنندگان گزارش کردند که پیرسینگهایشان از یک ماه تا 19 سال متغیر بوده است و بیشتر افراد در سوراخهای خود از جواهرات فلزی استفاده میکنند.
محققان گزارش دادند که از هر 5 مطالعه، 3 مورد شکاف های عمیقتری در اطراف دندانها در کنار سوراخهای زبان پیدا کردند و از هر 4 مورد، 3 مورد شکافهای بزرگتری بین دندانها یافتند. از هر 3 نفر 2 نفر خونریزی لثه داشتند و چهار مطالعه که به دنبال عقب نشینی لثه بودند در هر چهار مورد آن را یافتند.
علاوه بر این، 3 مطالعه از 4 مطالعه که در مورد سوراخ کردن لب انجام شد، لثهها را در این ناحیه فرورفته نشان داد.
بررسی مطالعه روز چهارشنبه در نشست فدراسیون پریودنتولوژی اروپا در کپنهاگ ارائه شد. تحقیقات ارائه شده در جلسات معمولاً مقدماتی در نظر گرفته می شود تا زمانی که در یک مجله معتبر منتشر شود.
والتر در بیانیه خبری نشست گفت: «یافتهها حاکی از آن است که پیرسینگهای دهان، بهویژه در زبان، روی دندانها و لثههای مجاور تأثیر منفی میگذارد. در افرادی که سوراخ زبان داشتند، آسیب به ویژه در اطراف دو دندان جلویی پایین، به نام دندانهای ثنایای فک پایین، که برای گاز گرفتن و جویدن غذا مهم هستند، قابل توجه بود.
وی افزود:« به نظر می رسد احتمال آسیب دندان و لثه با گذشت زمان افزایش می یابد. افرادی که سوراخهای زبان و لب دارند باید برای محافظت از دندانها و لثههایشان در برابر آسیب بیشتر، آنها را خارج کنند.»
حدود 5 درصد از بزرگسالان سوراخ های دهانی دارند که زبان شایع ترین محل است. به گفته نویسندگان این مطالعه، زنان حدود چهار برابر بیشتر از مردان در معرض پیرسینگ دهان هستند.
تحقیقات قبلی نیز یافته های مشابهی را به دست آورده است. محققان در مطالعه جدید از دندانپزشکان خواستند تا به بیماران خود در مورد خطر عوارض ناشی از پوشیدن پیرسینگ دهان اطلاع دهند.
پرسینگ لثه
پرسینگ لثه یا پیرسینگ لثه یکی از انواع پیرسینگهای دهانی است که در آن یک زینتآلات فلزی یا جواهری به لثهها (بافت نرم دندانها) متصل میشود. این نوع پیرسینگ به دلیل نادر بودن و غیرمتداول بودن آن، به ویژه در مقایسه با پیرسینگهای دیگر مانند پیرسینگ زبان یا لب، کمتر شناخته شده است. در زیر به برخی از جنبههای مهم پیرسینگ لثه پرداخته شده است:
پیرسینگ لثه به دلیل ظاهر خاص و منحصر به فردی که دارد، میتواند به عنوان یک شکل بیانی متفاوت برای افراد باشد و این نوع پیرسینگ میتواند به انواع مختلفی از جواهرات و طراحیها صورت گیرد، از جمله مهرههای کوچک، نگینهای درخشان و غیره اما در عین حال خطراتی دارد که بهتر است قبل از انجام آن درباره اش بیشتر تحقیق کنید :
خطرات و مشکلات احتمالی
- عفونتها: با توجه به اینکه لثهها باکتریهای زیادی دارند و مستقیماً با دهان و دندانها در تماس هستند، پیرسینگ لثه میتواند به عفونتهای باکتریایی و قارچی منجر شود.
- خونریزی و تورم: ممکن است هنگام انجام پیرسینگ لثه خونریزی و تورم موقتی رخ دهد. همچنین، در صورت عدم رعایت مراقبتهای بهداشتی مناسب، این مشکلات ممکن است ادامه پیدا کنند.
- مشکلات دندانی: پیرسینگ لثه میتواند به دندانها آسیب برساند، از جمله خراشیدگی یا آسیب به ساختار دندانها و لثهها. همچنین ممکن است باعث جابجایی دندانها شود.
- مشکل در صحبت و غذا خوردن: در ابتدا، پیرسینگ لثه میتواند مشکلاتی مانند درد، عدم راحتی در صحبت کردن و غذا خوردن ایجاد کند.
مراقبتهای بعد از پیرسینگ
- بهداشت دهان و دندان: برای جلوگیری از عفونت، رعایت بهداشت دهان و دندان به ویژه پس از انجام پیرسینگ بسیار مهم است. شستوشوی منظم دهان با محلول ضدعفونیکننده و استفاده از مسواک نرم میتواند کمککننده باشد.
- پرهیز از مواد غذایی تحریککننده: در دوران بهبودی، بهتر است از مواد غذایی داغ، تند یا حاوی قند زیاد پرهیز شود تا از تحریک لثهها جلوگیری شود.
- پیگیری منظم با دندانپزشک: انجام بررسیهای منظم توسط دندانپزشک برای ارزیابی وضعیت لثه و دندانها و پیشگیری از مشکلات احتمالی ضروری است.
در نهایت، اگر به فکر انجام پیرسینگ لثه هستید، مشاوره با یک متخصص با تجربه و بررسی مزایا و معایب این نوع پیرسینگ میتواند به شما در تصمیمگیری کمک کند.
نظر شما