«در روزی که گذشت از اهواز به سمت باغملک می‌رفتم و حدود ٣کیلومتر مانده به باغملک، آسمان ناگهان سیاه شد و رعد و برق‌های شدیدی به زمین اصابت کرد و در یک لحظه بارش باران آغاز شد.

ویرانگری 50 هزار میلیاردی مونسون

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه ایران، شاید همه شما باران‌های شدیدی دیده باشید اما این باران با تمام باران‌هایی که دیده‌اید، فرق دارد. حجم باران آنقدر زیاد است که قابل درک از طریق فیلم و فضای مجازی نیست. رعد و برق به زمین اصابت می‌کند و در صورت برخورد با درخت یا انسان باعث از بین رفتن درخت و کشته شدن انسان می‌شود. به هیچ عنوان زیر این باران نمی‌توانید بایستید! شدت باران شما را به سمتی پرتاب خواهد کرد.


هنگام باران دید افقی به کمتر از یک متر می‌رسد و شما قادر به رانندگی نخواهید بود، چون جلوی خود را نخواهید دید. این سامانه عجیب و غریب است و هیچ کس نمی‌تواند با آن شوخی کند. بشدت قدرتمند و هولناک است.باغملک روی شیب قرار داره و سریعاً آب به سمت دره‌ها تخلیه می‌شه، واقعاً باران عجیبی بود.


من هنوزم برام سؤاله که این همه قدرت در یک سامانه بارشی چه جوری به‌وجود میاد. انگار آسمان سوراخ شده و آب یک رودخانه می‌ریزه روی آدم! هرچی هم می‌باره از حجم بار ابرها کم نمی‌شه. من فکر می‌کنم علت تلفات بالای سیل اینه که هم مردم و هم بسیاری از مسئولان نمی‌دانند مونسون یعنی چه؟ فقط می‌تونم بگم مونسون شوخی‌بردار نیست!»


آنچه خواندید مشاهدات یک شهروند خوزستانی از مواجهه با سیل و باران شدید در مسیر اهواز - باغملک است که در صفحه مجازی خود در یکی از شبکه‌های اجتماعی منتشر کرده است. شاید به قول این شهروند خوزستانی اگر مردم و مسئولان قدرت ویرانگری مونسون را باور می‌کردند با چنین حجم خسارت‌های بالای جانی و مالی مواجه نبودیم.


به گفته معاون فنی و هماهنگی بازسازی و بازتوانی سازمان مدیریت بحران کشور، شمار جانباختگان سیل اخیر در سراسر کشور به 69نفر رسیده است که با توجه به ادامه عملیات جست‌وجو در برخی از نقاط، احتمال افزایش جانباختگان وجود دارد.نژاد جهانی با بیان اینکه از میان ۶۹نفر فوتی شش نفر تبعه کشور عراق هستند، گفت: همچنین طبق آخرین آمارها ۴۵نفر مفقودند که سه نفرشان تبعه عراقی هستند و تلاش‌ها برای یافتن این افراد از سوی امدادگران هلال‌احمر، آتش‌نشانی و... ادامه دارد.


معاون فنی و هماهنگی بازسازی و بازتوانی سازمان مدیریت بحران کشور شمار مصدومان سیل در سراسر کشور را ۳۹مصدوم اعلام کرد و گفت: در میان این افراد، سه تبعه کشور عراق نیز حضور دارند. براساس پیگیری‌های انجام‌شده حال عمومی عمده مصدومان خوب بوده و برخی نیز از مراکز درمانی ترخیص شده‌اند.جهانی در عین حال گفت: اجسادی که از سیل کشف شده‌اند به پزشکی قانونی انتقال یافته و در نهایت این سازمان آمار قطعی و دلیل مرگ افراد را اعلام خواهد کرد.


وی درباره خسارات ناشی از سیل نیز گفت: گزارش‌های اولیه از ارزیابی‌های انجام شده حاکی از آن است که دست‌کم ۲۰هزار واحد مسکونی در سیل‌های اخیر کشور دچار آسیب شده‌اند که از این تعداد ۱۳هزار واحد نیازمند تعمیر و هفت هزار واحد نیز نیازمند بازسازی کامل است.به گفته معاون فنی و هماهنگی بازسازی و بازتوانی سازمان مدیریت بحران کشور، ارزیابی‌ها برای تخمین خسارات واردشده به بخش‌های زیرساختی، حوزه کشاورزی، دامداری، باغات و... درحال انجام است و پس از تکمیل، اعلام خواهد شد.


جهانی همچنین از جبران خسارات ناشی از سیل خبر داد و گفت: پس از تکمیل گزارش‌ها پیشنهادات برای نحوه جبران خسارات به دولت محترم ارائه خواهد شد. بخشی از خسارات به شکل مستقیم و بخشی با استفاده از ظرفیت صندوق‌های بیمه‌ای و... جبران می‌شود. علاوه بر آن مبالغی تحت وام بلاعوض و همچنین وام‌ها و تسهیلات کم‌بهره ارائه می‌شود که جزئیات و رقم آن پس از تصویب دولت اعلام خواهد شد.


هر چند برآورد قطعی خسارت های مالی سیل نیاز به زمان دارد و بسیاری از استان ها همچنان درگیر بحران هستند، اما جمع بندی همین برآوردهای اولیه رقم خسارت‌ها را به بالاتر از 50 هزار میلیارد تومان می برد.بر اساس اعلام سازمان هواشناسی، شرایط جوی همچنان در کشور در وضعیت «خطرناک» قرار دارد و مردم باید تا ساعات پایانی امروز مراقب باشند.

بر این اساس امروز دوشنبه (۱۰‌مردادماه) بارش همچنان در سیستان‌وبلوچستان، کرمان، هرمزگان، فارس و دامنه‌های زاگرس واقع در کهگیلویه‌وبویراحمد، چهارمحال‌وبختیاری و شرق خوزستان ادامه خواهد داشت . البته از روز چهارشنبه (۱۲مردادماه) این سامانه تضعیف شده و جوی به نسبت پایدار در کشور حاکم می‌شود.


ثبت بارش ۱۵۲ میلیمتری باران در ایستگاه سراک ایذه


مدیرکل هواشناسی خوزستان گفت: ایستگاه باران‌سنج روستای سراک ایذه با ۱۵۲میلیمتر بالاترین میزان بارش را در شبانه‌روز یکشنبه به خود اختصاص داد.محمد سبزه‌زاری بیان کرد: سامانه بارشی مونسون همراه با رعد و برق از عصر روز شنبه برخی شهرهای خوزستان را فراگرفت و طوفان گرد و غبار در نقاطی از جمله اهواز، آبادان و خرمشهر دید افقی را کاهش داد.


به گفته محمد سبزه‌زاری مدیرکل هواشناسی خوزستان، با توجه به تقویت سامانه مونسون در خوزستان تا اواخر روز سه‌شنبه (فردا) همچنان شاهد رگبار، رعد و برق و احتمال ریزش تگرگ در مناطق مستعد، وزش باد متوسط گاهی تندباد لحظه‌ای، خیزش گرد و غبار محلی و همرفتی و سیلابی شدن مسیل‌ها در سطح استان بویژه در مناطق شرقی، شمال‌شرقی و جنوب‌شرقی استان خواهیم بود.


صدیقی مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان نیز با اعلام آماده‌باش در استان، نسبت به احتمال آبگرفتگی معابر، فعال شدن رودخانه‌های فصلی و جاری شدن سیلاب در شهرستان‌های اندیکا، باغملک، ایذه، رامهرمز، هفتکل، رامشیر، امیدیه، آغاجاری، بهبهان، مسجدسلیمان، لالی، دزپارت، ماهشهر و هندیجان هشدار داده بود.


خطر ورود سیلاب از استان‌های همجوار به هرمزگان وجود دارد


«مهرداد حسن‌زاده» مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان با اشاره به هشدارهای هواشناسی به «ایران» گفت: سازمان هواشناسی وضعیت جوی قرمز را برای استان‌های کرمان و فارس اعلام کرده به همین جهت خطر ورود سیلاب و روان‌آب‌ها از مسیل روستاها و شهرهای همجوار به استان بسیار جدی است و از شهروندان می‌خواهیم همچنان نکات ایمنی را رعایت کنند.

وی ادامه داد: در حال حاضر بارندگی در مناطق شمالی استان آغاز شده و بر اساس پیش‌بینی‌ها این سامانه بارشی تا بعدازظهر امروز دوشنبه دراستان فعال است. در این مدت شدت بارش‌ها بویژه در شهرستان‌های بشاگرد، حاجی‌آباد، بستک، میناب رودان و ارتفاعات مرکزی، غربی و سواحل خواهد بود.


مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان افزود: علی‌رغم شدت بارش‌ها با اقدامات پیشگیرانه‌ای که با دستور ویژه استاندار از انتهای اسفندماه سال گذشته و فروردین ماه سال‌جاری در حوزه مدیریت سیلاب و ساماندهی رودخانه‌ها انجام شده در بارش‌های اخیر شاهد مشکلات و آسیب‌های کمتری نسبت به بارندگی‌ها و سیلاب‌های گذشته بودیم.


وی با تأکید بر اینکه احتمال گسترش دامنه براثر تداوم فعالیت سامانه بارشی در نقاط دیگر استان نیز وجود دارد، افزود: توصیه می‌شود مردم در جزایر هرمز، قشم، لارک، هنگام و کیش از انجام فعالیت‌های تفریحی و شنا پرهیز کنند و تمهیدات لازم جهت رفت‌وآمد ایمن شناورها بویژه در بنادر غربی استان اندیشیده شود.


حسن‌زاده خاطرنشان کرد: طبق دستور استاندار هرمزگان تا عادی شدن وضعیت جوی استان و استان‌های همجوار، تمام نیروهای امدادی، راهداری، تیم‌های فنی و خدماتی، مدیران استانی، فرمانداران، بخشداران و دهیاران همچنان در حال آماده‌باش کامل هستند. لازم است مردم استان هم در مناطق شهری و روستایی همچنان از قرار گرفتن در مسیر رودخانه‌های فصلی، مراتع و ارتفاعات خودداری کنند و هنگام مشاهده نور صاعقه از قرار گرفتن در محوطه باز، کنار درختان، پنجره، وسایل برقی و گازی پرهیز کرده و مراقب خود و خانواده بویژه کودکان و سالمندان باشند.


هشدارهای بموقع شدت خسارت‌ها را کاهش داد


«حسین مدرس‌خیابانی» استاندار سیستان‌وبلوچستان با تأکید بر اینکه هنوز احتمال بارندگی غافلگیرکننده در ارتفاعات استان وجود دارد، اظهار داشت: با توجه به هشدار و اطلاع‌رسانی بموقع با وجود شدت بارش‌ها تلفات به طرز محسوسی نسبت به بارش‌های قبلی کاهش داشته است، البته خسارت به زیرساخت‌ها زیاد بوده است.


وی با بیان اینکه سامانه بارشی همچنان در منطقه فعال است، افزود: بر همین اساس طی روزهای آینده همچنان احتمال بارش‌های شدید و آبگرفتگی قریب‌الوقوع وجود دارد. به همین جهت نیروهای امدادی در آماده‌باش هستند.استاندار سیستان‌وبلوچستان با اشاره به حضور میدانی مدیران افزود: با وجود پهنه وسیع استان، همکاری نیروهای امدادی و خود مردم سبب شد امدادرسانی‌ها در این مدت به بهترین شکل ممکن انجام شود. همچنین حضور میدانی مدیران استانی هم موجب شد تا علاوه بر مدیریت درست، امدادرسانی بموقع انجام شود.


مدرس‌خیابانی با اعلام اینکه هیچ دغدغه‌ای مبنی بر کمبود آرد و نان در استان وجود ندارد، گفت: تمام امکانات استان را به کار گرفته‌ایم تا در ایام باران و سیل مردم دغدغه‌ای در این خصوص نداشته باشند. همچنین در پایگاه‌های اورژانس نیز تأمین دارو انجام شده و هیچ کمبودی در این حوزه نداریم.


امدادرسانی‌ها ادامه دارد


«علیرضا میربهاءالدین» مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر سیستان‌وبلوچستان از استمرار امدادرسانی به مناطق سیل‌زده استان خبر داد و اظهار داشت: با تلاش نیروهای امدادی تاکنون یک‌هزار و ۵۳۱خانوار آسیب‌دیده در 13شهرستان و ۱۹۹روستای استان امدادرسانی شده‌اند. وی ضمن تأکید بر توزیع اقلام امدادی بین حادثه‌دیدگان سیل اخیر افزود: ۵۸۲دستگاه چادر امدادی و مسافرتی، هزار و۴۴۲تخته موکت، سه هزار و ۱۵۵تخته پتو و چهارهزار و ۵۹۸کیلوگرم نایلون در بین آسیب‌دیدگان توزیع شده است.

همچنین یک‌هزار و۱۷۲بسته غذایی ۷۲ساعته و ۲۹بسته غذایی یک ماهه، ۷۱۵کیلوگرم برنج، ۹۲۹قوطی کنسروجات و اقلام دیگر از قبیل چای، قند و شکر، والور، فانوس، ست ظروف و نان در مناطق آسیب‌دیده توسط امدادگران و نجاتگران این جمعیت توزیع شده است. میربهاءالدین خاطر نشان کرد: جمعیت هلال‌احمر استان همچنان با تمام توان به همراه نجاتگران پرتلاش جهت ارائه خدمات به آسیب‌دیدگان و حادثه‌دیدگان آماده است و تا رسیدن به وضعیت مطلوب در کنار حادثه‌دیدگان خواهد بود.


صدور دوباره هشدارهای هواشناسی برای کرمان


«محمدمهدی فداکار» استاندار کرمان هم با اشاره به اینکه در حال حاضر همه استان‌ها درگیر بارش‌ها هستند، اظهار داشت: سامانه‌ای که از سه روز گذشته فعالیت خود را در استان آغاز کرده بود همچنان فعال است. البته این سامانه در 4شهرستان شرقی استان تضعیف شده اما بقیه شهرستان‌ها با شدت و ضعف متفاوت درگیر این مسأله هستند.


وی ادامه داد: با تلاش نیروهای امدادی راه‌های اصلی باز شده البته به علت شدت بارش‌ها تاکنون بعضی از راه‌ها چندین مرتبه مسدود شده‌اند. برای مثال راه کرمان به یزد تاکنون چندین‌بار باز و بسته شده و این مسأله در روستاها و شهرهای مختلف دیگر استان‌ها هم وجود دارد.استاندار کرمان با تأکید به صدور دوباره هشدارهای هواشناسی گفت: براساس اعلام هواشناسی، یک سامانه بارشی جدید از سمت ماهان و جوپار شروع شده و تا منطقه نوق و زرند ادامه دارد به همین جهت از مردم عزیز استان درخواست داریم از سفرهای غیرضروری خودداری کنند.


فداکار اطلاع‌رسانی درست را بسیار ضروری دانست و خاطرنشان کرد: بارش‌های اخیر آسیب زیادی به زیرساخت‌های استان وارد کرده اما اولویت اول ما حفظ جان مردم است و ترمیم زیرساخت‌های اساسی و تأمین آب، برق و ترمیم آسیب‌دیدگی‌ها در مرحله بعد قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر بخش زیادی از استان درگیر مسأله سیل است، بیان کرد: در شهرستان رفسنجان بدترین وضعیت را داریم و از مردم درخواست داریم خودشان وارد صحنه شوند و اگر بعضی از خانواده‌ها بستگانشان در مناطق آسیب‌دیده هستند به آنها اسکان دهند و امیدواریم این سامانه تا 2روز آینده تضعیف شود.


خسارت‌های یک هزار میلیارد تومانی سیل در چالوس


همزمان با فروکش کردن سیلاب چند روزه اخیر در مازندران، سطح و میزان خسارت‌ها آشکارتر شد و طبق اعلام مدیریت بحران استانداری، فقط در چالوس که کانون این سیلاب بوده، برآورد اولیه میزان خسارت یک‌هزار میلیارد تومان است.مردم ۲۴روستای بالادست چالوس تا عصر روز شنبه با قطعی آب، برق، مخابرات و انسداد راه مواجه بودند اما با حضور میدانی مسئولان بویژه استاندار مازندران در مناطق سیلزده، ارائه خدمات و رفع مشکلات تسریع یافت به‌طوری‌که سرپرست مدیریت بحران استانداری مازندران از رفع کامل مشکلات این روستاها خبر داد.


به گفته سرپرست مدیریت بحران استانداری مازندران، برآورد اولیه خسارت سیل به شهرستان چالوس یک هزار میلیارد تومان است که البته اعلام میزان دقیق خسارت‌ها منوط به بازگشایی تمامی مسیرها و حضور کارشناسان و ارزیابان در آن منطقه است.بنا بر اعلام اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران، بیش از ۷۰رستوران پذیرایی در جاده کندوان فعالیت می‌کنند که قدمت برخی از این واحدها به نیم قرن نیز می‌رسد.
مهدی ایزدی افزود: میزان خسارت به این واحدهای پذیرایی بیش از۸۰درصد است که امکان ادامه فعالیت برای این واحدها به‌ دلیل خسارت وارده وجود ندارد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha