یکشنبه ۱۳ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۱:۳۱

پزشکان هشدار می‌دهند که افزایش دمای ناشی از بحران اقلیمی، خطر ابتلای افراد به سنگ کلیه را در دهه‌های آینده افزایش خواهد داد.

گرمای جهانی و خطر ابتلا به سنگ کلیه

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا از ایندیپندنت، بیماری سنگ کلیه عارضه‌ای دردناک است و در اثر تشکیل رسوب‌های سفت مواد معدنی به‌ وجود می‌آید که در ادرار غلیظ، ایجاد و هنگام عبور از مجاری ادراری موجب بروز درد می‌شوند.

بر اساس تحقیق جدید بیمارستان کودکان فیلادلفیا (سی‌اچ‌اوپی)، افزایش فراوانی و شدت امواج‌ گرما، احتمالا موجب افزایش شمار مبتلایان به بیماری سنگ کلیه و فشار بیشتر بر نظام‌های درمانی می‌شود.

این یافته‌ها که بر اساس داده‌های جمع‌آوری‌ شده از کارولینای جنوبی به‌ دست آمده در نشریه دانشگاهی "ساینتیفیک ریپورتز" (‌Scientific Reports) منتشر شد.

تحقیقات پیشین نشان داده است افزایش دمای هوا خطر ابتلا به سنگ کلیه را افزایش می‌دهد. در ایالات متحده پس از روزهای گرم شمار بیماران مبتلا به این عارضه به‌شدت افزایش می‌یابد.

دکتر "گرگوری‌ای. تاسیان"، متخصص مجاری ادراری کودکان و نویسنده اصلی این مطالعه گفت: اغلب در مورد اثرات بد تغییر اقلیم بر سلامت انسان‌ها به‌ویژه کودکان صحبتی نمی‌کنیم اما گرمایش کره زمین بر سلامت انسان اثرات چشمگیری خواهد داشت.

وی افزود: ما پژوهشگران متخصص کودک وظیفه داریم در مورد فشاری که تغییر اقلیم بر سلامت انسان وارد می‌کند تحقیق کنیم، زیرا کودکان امروز در آینده با این واقعیت زندگی خواهند کرد.

این متخصص تاکید می‌کند: باید با قطعیت روند کند یا تند شدن انتشار گازهای گلخانه‌ای و تغییر اقلیم انسان‌ساخت بر اثر خط‌مشی‌های آینده را تعیین کنیم و دقیقا بدانیم دمای روزانه هوا در آینده چقدر خواهد بود اما در هر حال تحلیل‌های فعلی ما نشان می‌دهد که گرمایش زمین احتمالا باعث افزایش مبتلایان به بیماری سنگ کلیه و فشار مضاعف بر نظام‌های درمانی خواهد شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha