بیمارانی که به علت شدت و وخامت بالای بیماری نیاز به درمان و نظارت دقیق تری دارند یا بعد از انجام عمل جراحی باید تحت مراقبت های ویژه قرارگیرند تا به بهبودی آن ها کمک شود.

درمان زخم های ای سی یو و زخم های زخم بستر + پیشگیری

آی سی یو و زخم:

آی سی یو از بخش های تخصصی بیمارستان است که درمان و مراقبت از بیمارانی که وضعیت وخیم دارند را شامل می شود. این بخش از متخصصین آموزش دیده و ویژه کار و تجهیزات مخصوص به خود برخوردار است.

چه کسانی در ICU بستری می شوند؟

بیمارانی که به علت شدت و وخامت بالای بیماری نیاز به درمان و نظارت دقیق تری دارند یا بعد از انجام عمل جراحی باید تحت مراقبت های ویژه قرارگیرند تا به بهبودی آن ها کمک شود.

ازدلایل رایج بستری شدن در ICU:

  • تصادفات شدید، آسیب جدی به سر(آسیب تروماتیک مغزی)، سقوط از ارتفاع یا سوختگی شدید
  • عفونت شدید مانند سپسیس
  • اعمال جراحی ماژور
  • شوک،کاهش جریان خون به اندام های حیاتی مانند مغز،ریه،قلب وکلیه ها و...
  • سکته مغزی
  • بیماران مبتلا به سرطان که نیاز به نظارت و درمان بیشتر دارند
  • نارسایی های تنفسی

درمان زخم های ای سی یو و زخم های زخم بستر + پیشگیری

آی سی یو و زخم بستر:

امروزه زخم فشاری پس از سرطان و بیماریهای قلبی عروقی سومین بیماری پرهزینه محسوب میشود.زمانی که حرکت بیماران بدحال با محدودیت روبرو می شود، همین بی حرکتی باعث بروز زخم های فشاری (که عمده ترین آن زخم بستر است) می شود.

نواحی مستعد ابتلا :

زخم فشاری اغلب در برجستگی های استخوانی مثـل ساکروم، برجستگیهای ایسکیال، پاشـنه، تروکـانتر، ناحیـه پـس سری و کتفها ایجاد میشود و بندرت در بینی و گوشها و لبها هم دیده میشوند. پس هر بـافتی کـه در مقابـل سـطوح سـخت تحت فشار باشد، ممکن است دچار زخم فشاری شود.

علت زخم فشاری: سن بالای 70 سال، جنس مذکر، نژاد سفید پوست، استعمال دخانیات، شاخص توده بدنی پایین، کم تحرکی، کاهش سطح هشیاری، بی اختیاری ادراری مدفوعی، سوء تغذیه فشار ممتد و طولانی مدت لایه های زیرین بر پوست.

زخم بستر بیشتر در بیمارانی دیده می شود که توان حرکت ندارند و به ناچار برای مدت طولانی در یک وضعیت قرار می گیرند.

درمان زخم های ای سی یو و زخم های زخم بستر + پیشگیری

درمان زخم های ای سی یو:

  1. جابه جایی مکرر: بیمار باید حداکثر هر دوساعت یکبار در تخت تغییر وضعیت پیدا کند. به این شکل: دو ساعت به پشت – دو ساعت بعد به پهلوی سمت راست – دو ساعت بعد به پهلوی سمت چپ سپس دو ساعت به پشت و تکرار حالت های قبل. این چرخه باید در طی شبانه روز و در تمام روزهای هفته مرتب تکرار گردد. حین تغییر وضعیت باید سعی شود به پوست کشش و آسیبی وارد نشود.
  2. استفاده از تشک مواج: از تشک های مواج با قطر و ارتفاع بالا استفاده نمایید تا اثرات کاهش فشار مناسب ایجاد کنند. باید توجه داشت که برای پیگیری از زخم فشاری و درمان آن از انواع مختلف تشک مواج استفاده می شود.
  3. استفاده از سطوح حماین کننده و کاهنده فشار: استفاده از بالش یا بالشتک ها برای کاهش فشار در محل مستعد و یا درگیر زخم بستر روشی کمک کننده خواهد بود.
  4. برداشتن بافت های آسیب دیده و مرده مانند نکروز در بستر زخم: از هیدروژل ژل ایکس پلاس برای دبریدمان ( برداشت بافت های مرده) اتولایتیک می توان استفاده کرد. این روش دبریدمان بدون درد، خون ریزی، روشی غیر تهاجمی و آهسته می باشد.
  5. شستشو زخم و نواحی اطراف: استفاده از محلول آنتی سپتیک مناسب مانند طباسپت باعث پیشگیری از عفونت و یا درمان آن در زخم های فشاری می شود.
  6. استفاده از پانسمان مناسب برای زخم های فشاری: با توجه به وسعت، درجه و شرایط زخم از محصولات مختلفی از جمله طبادرم، طبادرم پلاس، طباگرن، ژل ایکس و فوم آنتی باکتریال طبافلکس برای درمان موثر و سریع تر زخم های فشاری می توان استفاده کرد.

تریتا | بزرگ ترین تولید کننده محصولات پیشرفته ترمیم زخم در خاورمیانه

دریافت مشاوره زخم و درمان با تماس با شماره های ثابت شرکت تریتا : 02167354000

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha