احمد جنيدي در گفتوگو با فارس افزود: نهر فيروزآباد در جنوب تهران و آبياري مزارع جنوب تهران با اين نهر و فاضلابهاي اين منطقه مطمئناً خطر بيماري وبا، انواع بيماريهاي انگلي و آلودگي مواد غذايي را در پي دارد، ضمن اينكه مسيلهاي اين نهر به علت سرپوشيده نبودن علاوه بر اينكه عاملي براي تجمع پشه، موش و جوندگان است، بوي بد و منظره نامطلوبي را به وجود ميآورد و در عين حال خطر افتادن بچههاي اين مناطق به آن و بروز بيماريهاي ديگر را در پي دارد.
وي ادامه داد: نهر فيروز آباد قدمت طولاني دارد اما از حدود 20 سال پيش مسئله آلودگي و خطرات زيست محيطي و بيماريزاي آن در دولتهاي مختلف مطرح بوده است اما همواره هر يك از ارگانهاي مسئول در اين زمينه شامل وزارت نيرو، وزارت جهاد كشاورزي، وزارت كشور و شهرداري ديگري را مسئول دانسته و حل آن امكانپذير نشده است.
جنيدي گفت: راه حل اساسي اين معضل قديمي ايجاد تصفيه خانه فاضلاب تهران است كه وزارت نيرو اعلام كرده به علت نبود بودجه توانايي ساخت آن را ندارد به همين علت با وجود جلسات مكرر و مكاتبات فراوان در اينباره در سطح وزراي مربوطه هنوز اين مسئله لاينحل باقي مانده است.
رئيس مركز سلامت و محيط كار وزارت بهداشت افزود: سال گذشته تلاش جدي كرديم كه اين مسئله حل شود، جلساتي هم با حضور وزير بهداشت، وزير دادگستري، وزير كشور، معاون وزير جهاد كشاورزي داشتيم اما هنوز راه حل اساسي براي اين مسئله عملي نشده است.
وي گفت: قرار شد مزارع اين منطقه كه با فاضلاب آبياري ميشوند شناسايي شوند و متصديان آنها به دادگاه معرفي شوند، اين اقدام از سال گذشته شروع شد و امسال نيز متصديان مزارعي كه با فاضلاب آبياري شوند به دادگاه معرفي ميشوند.
وي ادامه داد: سال گذشته توانستيم با يكسري اقدامات مقطعي از بروز بيماري وبا جلوگيري كنيم و مورد چنداني از اين بيماري نداشتيم اما راه حل نهايي اين كار ايجاد تصفيه خانه فاضلاب تهران در اين منطقه است و اگر دستگاههاي اجرايي براي ايجاد آن مشكل بودجه دارند دولت بايد به طريقي اعتبار آن را تخصيص دهد تا بيش از اين سلامت ساكنان اين منطقه و مردمي كه به نوعي با محصولات كشاورزي اين منطقه مرتبط هستند به خطر نيفتد.