ماده هشیارکننده قهوه، تنها بخش خواب و بیداری مغز را تحت تاثیر قرار نداده بلکه موجب تقویت حافظه هم می‌شود.

این نوشیدنی گرم به تقویت حافظه شما کمک می‌کند!

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایندیپندنت، به طور حتم اکثر افراد با این مسئله آشنا هستند که نوشیدن قهوه موجب بیدار نگه داشتن افراد می‌شود و بسیاری از افرادی که نیاز به بیدار ماندن در ساعات آخر شب دارند از این نوشیدنی جذاب استفاده می‌کنند. کافئین موجود در قهوه، نقاطی از مغز را فعال می‌کند که در بیداری نقش دارد، ولی تاثیر کافئین به همین جا ختم نمی‌شود.

مطالعه جدیدی که در دانشگاه مینهو در پرتغال انجام شد، نشان می دهد که ماده هشیارکننده قهوه، تنها بخش خواب و بیداری مغز را تحت تاثیر قرار نداده بلکه موجب فعال کردن مناطقی از مغز می‌شود که در حافظه و فرآیند تفکر نقش دارند.

بیشتر بدانید: روش لاغری با قهوهبر اساس مطالعه اخیر محققان این دانشگاه که اخیراً در مجله Frontiers in Behavioral Neuroscience منتشر شده است، آن‌ها دریافتند قهوه هوشیاری و عملکرد روانی حرکتی را نیز افزایش می‌دهد.

نونو سوزا، یکی از نویسندگان این مطالعه، توضیح داد: «وقتی مکانیسم های نهفته در یک پدیده بیولوژیکی را بهتر درک کنید، مسیرهایی را برای کشف عواملی که ممکن است آن را تعدیل کنند و حتی مزایای بالقوه آن مکانیسم به دست خواهید آورد.»

در این مطالعه، افرادی که حداقل یک فنجان قهوه در روز می‌نوشیدند، انتخاب شدند و از آنها خواسته شد حداقل سه ساعت قبل از مطالعه از خوردن یا نوشیدن نوشیدنی‌های کافئین دار خودداری کنند.

سپس داده‌های اجتماعی و جمعیت‌شناختی شرکت‌کنندگان جمع‌آوری شد و آنها تحت دو اسکن مغزی کوتاه MRI قرار گرفتند؛ یکی قبل و دیگری 30 دقیقه پس از مصرف کافئین یا نوشیدن یک فنجان قهوه.

بیشتر بدانید: آیا میتوانم در دوران پریود قهوه بخورم؟

در طول اسکن، به شرکت کنندگان دستور داده شد که آرام باشند و اجازه دهند ذهنشان آزاد باشد.

دانشمندان دریافتند که مصرف قهوه و کافئین منجر به کاهش اتصال عصبی در شبکه حالت پیش‌فرض مغز می‌شود که در فرآیندهای درون‌بینی و خود انعکاسی نقش دارد.

محققان می‌گویند این تغییر می‌تواند نشان‌دهنده آمادگی افراد برای حرکت از حالت استراحت به حالت انجام وظایف باشد.

محققان این دانشگاه می‌گویند نوشیدن قهوه ممکن است مزایای بیشتری در افزایش اتصال در شبکه عصبی پیشرفته‌تر کنترل بینایی مغز و سایر بخش‌های دخیل در حافظه کاری، کنترل شناختی و رفتار هدفمند داشته باشد.

با این حال، محققان معتقد هستند، اگر کسی بخواهد هم احساس هوشیاری کند، هم آماده حرکت و انجام فعالیت باشد، کافئین به تنهایی ممکن است آن را فراهم نکند.

مطالعات دیگری نیز درباره تاثیر قهوه و نوشیدنی‌های کافئین‌دار منتشر شده است که البته هنوز رابطه معناداری با کافئین به دست نیامده است و ممکن است قهوه دارای مواد دیگری غیر از کافئین باشد که روی حافظه و هوشیاری تاثیر دارد.

بیشتر بدانید: چای بهتر است یا قهوه؟

یافته‌های جدید همچنین نشان می‌دهد که در حالی که نوشیدنی‌های کافئین‌دار برخی از اثرات قهوه را به اشتراک می‌گذارند، هنوز هم نوشیدن قهوه مزایای بیشتری نسبت به آنها می تواند داشته باشد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha