محققان یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در حوزه زیست‌فناوری کیت‌هایی را برای تشخیص سکته قلبی به بازار معرفی کردند که از طریق نمونه خون می‌تواند بروز سکته را با دقت بالا تشخیص دهد.

تشخیص بروز سکته قلبی از نمونه خون تا ۱۰ روز بعد از ایجاد آسیب

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،حامد باقری، مدیر عامل این شرکت دانش‌بنیان کیت تشخیص سکته قلبی را از محصولات تولیدی این شرکت دانش‌بنیان نام برد و گفت: میزان واردات این محصول سالانه ۶ میلیون دلار است و توانستیم این محصول را داخلی‌سازی کنیم و هم‌اکنون توانستیم بیش از ۱۰ درصد از سهم بازار را در ۱۰ ماه گذشته کسب کنیم.

وی یکی از مزیت‌های رقابتی این محصول نسبت به نمونه‌های خارجی را هزینه تمام‌شده پایین‌تر به دلیل کسب دانش فنی آن دانست و اظهار کرد: این محصول ۲۰ درصد از نمونه‌های چینی ارزان‌تر است و این موضوع منجر به گرفتن سهم بازار از واردکننده‌ها شده است.

باقری با اشاره به مکانیزم تشخیصی این کیت،‌ توضیح داد: پس از وقوع سکته قلبی، نشانگر تروپونین قلبی (cTnI) توسط ماهیچه آسیب‌دیده قلب به درون خون آزاد می‌شود. سطح این نشانگر بین ۶ تا ۱۰ روز پس از وقوع سکته همچنان بالا می‌ماند و به عنوان نشانگر جهت تشخیص سکته قلبی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مدیر عامل این شرکت دانش‌بنیان، ادامه داد: تروپونین قلبی در ماهیچه قلبی وجود دارد و در همراهی با تروپونین T و تروپونین C کمپلکس سه زیر واحدی را تشکیل می‌دهد و این کمپلکس در همراهی با تروپومیوزین نقش حیاتی در انتقال سیگنال انقباض در عضلات اسکلتی دارد. به دنبال آسیب بافت قلبی در اثر سکته قلبی ۴ تا ۶ ساعت پس از شروع درد،‌ تروپونین به درون خون آزاد می‌شود و غلظت آن برای ۶ تا ۱۰ روز همچنان بالا است.

وی با تاکید بر اینکه این کیت بازه زمانی بیشتری را برای تشخیص آسیب قلب برای متخصصان فراهم می‌کند، خاطر نشان کرد: اختصاصی بودن و حساسیت بالا تروپونین، آن را به مارکر ترجیحی برای تشخیص سکته قلبی تبدیل کرده است.

باقری یادآور شد: این تست با روشی ساده و سریع وجود مقادیر بیشتر از حد نرمال این ماده را در نمونه‌های خون کامل،‌ سرم و یا پلاسما را ارزیابی کرده و به صورت کیفی و قابل تشخیص با چشم، نمونه‌های مثبت را مشخص می‌کند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha