مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران گفت: صندوق بیماران خاص و صعب العلاج با اعتبار کمتر از هزار میلیارد تومان به بیش از ۷ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ و به ۹ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۳ رسید.

اعتبار صندوق بیماران خاص به ۹ میلیارد تومان رسیده است

به گزارش سلامت نیوز به نقل از سازمان بیمه سلامت ایران، محمد مهدی ناصحی به مناسبت روز بیماران خاص، نادر و صعب العلاج افزود: شکل گیری این صندوق بیمه‌ای برای حمایت از بیماران نادر، خاص و صعب العلاج بسیار اهمیت دارد و همکاری همه جانبه‌ای از طرف معاونت درمان وزارت بهداشت در این زمینه انجام شد و در این یک سال و نیم توانستیم به سمتی برویم که افزایش بودجه مناسبی در این زمینه داشته باشیم.

وی ادامه داد: تاکنون بسته مربوط به ۱۰۷ گروه بیماری نادر، خاص و صعب العلاج در سامانه‌های بیمه سلامت قرار گرفته است و امسال نیز بسته خدمتی مربوط به تعدادی از بیماری‌ها تهیه شده و بخشی ابلاغ شده و بخشی در حال ابلاغ هستند. امیدواریم امسال بتوانیم بخش زیادی از این بسته‌های خدمتی را در سامانه‌ها وارد کنیم. بسته‌های خدمتی به طور مداوم در حال بازبینی هستند و سیر تکمیلی این صندوق در حال طی شدن است.

تدوین بسته خدمتی دندان پزشکی برای ۱۰ بیماری خاص و صعب العلاج

ناصحی گفت: بسته خدمتی دندان پزشکی برای ۱۰ بیماری خاص و صعب العلاج در سامانه‌ها بارگذاری شده که این بیماران می‌توانند از بسته خدمتی دندان پزشکی نیز استفاده کنند. این بیماری‌ها شامل هموفیلی، تالاسمی، ام اس، دیالیز، متابولیک، بال پروانه‌ای، پیوندها، سرطان، اختلالات مزمن روان و اتیسم هستند. همچنین هزینه بستری پیوند و کاشت حلزون نیز برای همه بیمه شدگان پرداخت شده است. بسته خدمتی بیماری هپاتیت سی در سامانه‌های الکترونیک سازمان نیز مدتی است که بارگذرای شده و خدمات این بیماران به صورت رایگان در کشور ارائه می‌شود.

وی اظهار کرد: در حال حاضر بیش از دو میلیون بیمار نشان دار شده تامین اجتماعی در سامانه بیمه سلامت ثبت شده‌اند و به دنبال این هستیم که همه بیمه شدگان بتوانند از خدمات استفاده کنند. سامانه‌های مربوط به بیماران خاص و صعب العلاج در سازمان تامین اجتماعی به بیمه سلامت متصل شده و بخشی از هزینه‌های این بیماران که بیمه شده سازمان تامین اجتماعی هستند، توسط بیمه سلامت پرداخت می‌شود.

مدیر عامل سازمان بیمه سلامت بیان کرد: تالاسمی، هموفیلی، ام اس، نارسایی مزمن کلیه، ام پی اس، هپاتیت سی، انواع سرطان‌ها، سیستیک فیروزیس، طیف اتیسم، بیماری اس ام ای، بیماری‌های قلبی عروقی، انواع سکته مغزی، پیوند اعضا، بیماری‌های روانی مزمن، دیابت، صرع مقاوم به درمان، جراحی‌های مربوط به پارکینسون، آسیب‌های نخاعی، دیستروفی عضلانی، بیماری‌های متابولیک از جمله بیماری‌های تحت پوشش صندوق بیماران خاص و صعب العلاج هستند.

پوشش خدمات دارویی و تجهیزات پزشکی در صندوق بیماران خاص و صعب العلاج

ناصحی اظهار کرد: در بخش دارویی تلاش کردیم عمده هزینه‌ها در این صندوق پرداخت شود و در زمینه لوازم و تجهیزات پزشکی نیز هزینه‌ها پرداخت می‌شود. هزینه اندام مصنوعی مثل قطع عضو ناشی از دیابت نیز در این صندوق قابل پرداخت هستند. همچنین برخی خدمات پاراکلینیک گران قیمت نیز در هزینه‌های پرداختی این صندوق قرار دارند.

حمایت از بیماران مبتلا به تالاسمی

مدیر عامل سازمان بیمه سلامت درباره حمایت از بیماران مبتلا به تالاسمی گفت: در کشورمان توجه ویژه‌ای به بیماران تالاسمی می‌شود که مهمترین موضوع، پیشگیری است. در حال حاضر تولد بیمار تالاسمی ماژور در کشور به حداقل و حتی صفر رسیده است. در زمینه تامین منابع برای تشخیص بیماری و ادامه درمان در زمینه جراحی یا تامین داروهای جدید، از ردیف مربوطه در سال‌های قبل انجام می‌شد و در حال حاضر در صندوق بیماران خاص و صعب العلاج، حمایت بیشتری انجام می‌شود.

محمد اسماعیل کاملی، مدیر کل دفتر خدمات تخصصی در توضیح خدمات تحت پوشش برای بیماران تالاسمی اظهار کرد: بیماری تالاسمی جزو ۵ بیماری خاص بوده که از سال‌ها قبل جزو پوشش حمایتی بوده و اکثر خدمات ارائه شده به این بیماران، رایگان بود. با ایجاد صندوق بیماران خاص و صعب العلاج، خدمات ارائه شده به این بیماران گسترش پیدا کرد. از جمله این موارد، خدمات پرتو پزشکی، ۲۶ نوع آزمایش، خدمات روان شناسی، توان بخشی، ویزیت در ۸ گروه تخصصی، خدمات دندان پزشکی از جمله این موارد هستند. همه نیازهای بیماران تالاسمی در صندوق بیماران خاص و صعب العلاج تحت پوشش هستند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha