به گزارش سلامت نیوز، دکتر مسعود مهاجری نژاد دکترای حرفهای پزشکی در سایت خود نوشت: عرق سوزی یک مشکل پوستی است که منجر به مشکلاتی همچون خارش شدید پوست، ایجاد جوش های ریز و قرمز شدن پوست می شود. این مشکل ممکن است در نوزادان نیز رخ دهد و هیچ محدودیت سنی ندارد زیرا این مشکل زمانی ایجاد می شود که پوست افراد بیش از حد تعرق داشته باشد و جریان هوای کافی در آن ناحیه از پوست، وجود نداشته باشد. آمار نشان می دهد افرادی که در نواحی گرم و مرطوب زندگی می کنند نسبت به باقی افراد، بیشتر دچار این مشکل می شوند.
انواع عرق سوز شدن پوست
همان طور که اشاره شد، عرق سوزی یک مشکل پوستی است که به علت گرمای بیش از حد هوا و تعرق زیاد صورت می گیرد. تعرق بیش از حد سبب مسدود شدن منافذ خروج عرق از پوست می شود و در نهایت افراد دچار علائم عرق سوزی پوست می شوند. این مشکل معمولاً در مناطقی از بدن رخ می دهد که تعرق زیادی دارند و حرارت در آن مناطق زیاد است. به طور مثال می توان به زیر بغل، زیر سینه، کشاله ران، آرنج، پشت زانو و کمر اشاره کرد. این مناطق از شایع ترین نواحی پوست هستند که معمولاً دچار این مشکل می شوند.
زمانی که افراد تعرق دارند، باعث می شود تا منافذ پوست بسته شود و دیگر پوست نمی تواند تعرق داشته باشد. بنابراین قطره های عرق در پوست حبس می شوند که این موضوع باعث می شود تا عرق سوز شدن به چند دسته تقسیم شود و این دسته ها عبارتند از:
- کریستالی: این عرق سوزی به حبس شدن قطرات عرق در بالا ترین سطح پوست گفته می شود.
- خاردار: این نوع زمانی ایجاد می شود که قطرات عرق در سطح زیرتری از پوست حبس شوند.
- چرکی: این مشکل زمانی رخ می دهد که جوش های عرق سوز شدن در پوست، چرکی باشند.
- عمیق: این نوع در سطح عمیق پوست رخ می دهد که منجر به ایجاد مشکلاتی همچون ایجاد ضایعاتی سفت و گوشتی بر روی پوست می شود.
علائم و علت عرق سوز شدن پوست
زمانی که این مشکل در پوست رخ می دهد، همراه با آن مشکلاتی همچون لکه های قرمز رنگ و تاول های ریز و شفاف پدیدار می شود. همچنین امکان دارد در برخی از افراد دانه های ریز بدون رنگ بر روی پوست ایجاد شود که این موضوع نشانگر بسته شدن مسیر عرق به سمت پوست است.
از دیگر علائم رایج عرق سوز شدن موارد زیر هستند.
- خارش
- سوزش پوست
- قرمزی پوست
- تورم خفیف در پوست
- ایجاد تاول های ریز بر روی پوست
- ایجاد برجستگی یا ضایعات کوچک بر روی پوست
اینک علت عرق سوز شدن را بررسی می کنیم. این مشکل به دلایل متعددی شکل می گیرد اما مهم ترین دلایل عرق سوزی موارد زیر به شمار می آیند:
- ورزش کردن و پیاده روی در هوای گرم
- پوشیدن لباس های گرم و چسبان به خصوص در فصل گرما
- استفاده بیش از حد معمول از لوسیون ها و کرم ها در فصل گرما
- بی تحرکی
- اضافه وزن شدید
درمان مشکل عرق سوز شدن
عرق سوزی مشکل خاصی برای افراد به وجود نمی آورد و می توان آن را با روش های خانگی درمان کرد اما اگر عرق سوزی جدی باشد باید برای درمان آن به دکتر مراجعه کرد.
مشکل عرق سوز شدن بعد از گذشت مدتی درمان می شود اما اگر این مشکل بعد از یک هفته برطرف نشد و علائم آن بیشتر شد حتماً باید به پزشک مراجعه کنید. پزشک برای شما درمان های مخصوصی تجویز می کند که با انجام آن ها می توانید بهبودی خود را به دست آورید همچنین اگر بر روی پوست حالت چرکی و ورم رخ دهد یا شدت این موضوع افزایش یابد حتماً باید به پزشک متخصص پوست و مو مراجعه کنید. بیشترین ناحیه ای که عرق سوزی در آن رخ می دهد؛ کشاله ران است. همان طور که اشاره شد عرق سوز شدن دو درمان دارد که به صورت خانگی و مصرف دارو قابل استفاده است.
درمان با دارو و پمادها
اگر مشکل عرق سوزی جدی باشد و علائم آن شدید باشد باید سریعاً به پزشک مراجعه کنید و از پماد یا داروهایی که پزشک تجویز کرده است، استفاده کنید. معمولاً پزشکان از پماد کالامین یا کرم هیدروکورتیزون برای درمان این مشکل استفاده می کنند؛ همچنین در برخی از موارد افراد باید از قرص آنتی هیستامین نیز استفاده کنند تا حساسیت آن ها سریع تر بهبود یابد.
امکان دارد پوست افراد دچار عفونت شود که در این مواقع باید از آنتی بیوتیک برای درمان خود استفاده کنند.
درمان خانگی عرق سوز شدن
برای درمان خانگی این مشکل، راهکارهای زیادی وجود دارد که انجام آن ها منجر به تسکین درد و خارش در ناحیه مورد نظر می شود. انجام این موارد از ایجاد التهاب و عفونت نیز جلوگیری می کند. در نظر داشته باشید که خارش پوست در زمان درمان باعث تحریک پوست می شود که در نهایت منجر به عفونت پوست خواهد شد. بنابراین باید برای درمان موثر باید از خارش پوست خود خودداری کنید. موارد زیر از رایج ترین درمان های خانگی برای مشکل عرق سوز شدن هستند:
- استفاده از دوش آب سرد باعث باز شدن منافذ پوست می شود که در نتیجه کاهش التهاب را به همراه دارد.
- سعی کنید در جای خنک همانند مقابل پنکه یا کولر قرار بگیرید.
- از لباس های گشاد و نخی استفاده کنید تا جریان هوای کافی به پوست برسد.
- از کمپرس آب سرد، ژل آلوئه ورا و ماسک جو دو سر و آب استفاده کنید زیرا باعث کاهش التهاب پوست می شود.
روش های پیشگیری از عرق سوز شدن
برای پیشگیری از مشکل عرق سوزی باید چندین کار را انجام دهید که عبارتند از:
- همان طور که اشاره شد باید از لباس های گشاد و نخی استفاده کنید تا جریان هوای کافی به پوست شما برسد و دچار این مشکل نشوید.
- از لوسیون ها و کرم های نرم کننده به اندازه متعادل استفاده کنید زیرا استفاده بیش از حد از چنین محصولاتی باعث بسته شدن منافذ پوست می شود.
- مهم ترین روش برای جلوگیری از عرق سوز شدن این است که بیش از حد در معرض نور خورشید قرار نگیرید.
- برای شست و شوی بدن از شوینده های بدون بو و بدون رنگ استفاده کنید.
نظر شما