سازمان غذا و دارو نسبت به توزیع غیرقانونی واکسن تقلبی گارداسیل ۹ به فرم ویال در کشور هشدار داد. این واکسن فاقد مجوز واردات و ثبت رسمی است و تمامی نمونه‌های موجود در بازار قاچاق محسوب می‌شوند.

هشدار جدی درباره واکسن تقلبی گارداسیل ۹؛ ویال‌ها قاچاق و غیرقابل مصرف هستند

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،سازمان غذا و دارو با صدور اطلاعیه‌ای رسمی اعلام کرد واکسن گارداسیل ۹ ظرفیتی (Gardasil 9) به فرم ویال فاقد مجوز قانونی برای ثبت و واردات در کشور است و تاکنون هیچ محموله‌ای از این نوع واکسن به صورت رسمی وارد ایران نشده است.

بر اساس این اطلاعیه، تمامی ویال‌های موجود از این واکسن در سطح عرضه، غیرمجاز و قاچاق محسوب می‌شوند و به‌دلیل احتمال بالای نقض زنجیره سرد و شرایط نگهداری نامناسب، کاملاً غیرقابل استفاده و پرخطر هستند.

سازمان غذا و دارو با تأکید بر حساسیت این فرآورده، از معاونت‌های غذا و داروی دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی سراسر کشور خواست در صورت مشاهده چنین واکسن‌هایی، اقدامات قانونی لازم را در اسرع وقت انجام داده و مراتب را به اداره کل نظارت بر دارو گزارش دهند.

همچنین برای تشخیص واکسن اصل ساخت شرکت MSD، استفاده از برچسب اصالت و کد ۱۶ رقمی زیر لایه محافظ سیاه‌رنگ (scratch label) ضروری اعلام شده است.

در پایان، این سازمان تأکید کرد مسئولیت پیگیری و حسن اجرای این دستورالعمل بر عهده معاونت‌های غذا و دارو در سراسر کشور است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha