به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر، رئیس کل سازمان نظام پرستاری در نامهای به رئیس سازمان برنامه و بودجه، به اجرا نشدن مصوبه افزایش حق اضافهکاری پرستاران در بسیاری از دانشگاههای علوم پزشکی اشاره کرد. این نامه که رونوشت آن برای وزیر بهداشت نیز ارسال شده، شامل توضیحاتی درباره مشکلات جدی پرستاران در تأمین نیازهای خدمات درمانی کشور است.
در این نامه، احمد نجاتیان به وضعیت بحرانی پرستاران اشاره کرده و عنوان کرده است که به دلیل کمبود شدید پرستار، نسبت پرستار به تخت در کشور ایران کمتر از نصف حداقل استاندارد جهانی و حتی یک چهارم کشورهای منطقه است. وی علت این کمبود را به سرمایهگذاری اندک کشور در جذب و نگهداشت نیروهای پرستاری و جاذبه کشورهای دیگر برای جذب نیروی کار ایرانی نسبت داده است.
نظام سلامت کشور بهویژه در بخش پرستاری با مشکلات زیادی روبهرو است و بسیاری از پرستاران مجبور به انجام اضافهکاریهای اجباری برای تأمین ۳۰ درصد از خدمات پرستاری کشور هستند. این افزایش در ساعتهای کاری در حالی رخ میدهد که دولت وعده داده بود مبلغ اضافهکاری پرستاران را افزایش دهد. در همین راستا، شورای حقوق و دستمزد در دی ماه ۱۴۰۳ مصوبهای را به تصویب رسانده بود که بر اساس آن، قرار بود مابهالتفاوت این افزایش از ابتدای آبان ۱۴۰۳ پرداخت شود. اما با گذشت بیش از ۷ ماه، هنوز بسیاری از دانشگاههای علوم پزشکی نتواستهاند این مصوبه را اجرا کنند.
مشکل اصلی، به گفته مسئولین، عدم پرداخت سهم دولت بوده و این تأخیر در کنار عدم پرداخت ترمیم حقوق سال گذشته که بر اساس مصوبات قانونی انجام نشده است، باعث نگرانیهای فراوانی شده است.
در بخشی از نامه آمده است: «پرستاران در زمان بحرانها، مانند حادثه اخیر آتشسوزی بندر عباس، بدون هیچ چشمداشتی در خدمت مردم بودهاند و خواهند بود.» اما سازمان نظام پرستاری اعلام کرده که عدم انجام اضافهکاریهای اجباری در شرایط عادی باید به رسمیت شناخته شود. این سازمان هشدار داده که در صورت ادامه این روند و عدم پایبندی دولت به تعهدات خود، ممکن است مراقبتهای درمانی در یک سوم تختهای بستری کشور دچار مشکل جدی شود.
در پایان، رئیس کل سازمان نظام پرستاری از رئیس سازمان برنامه و بودجه خواسته است تا هر چه سریعتر مشکل پرداخت مابهالتفاوت اضافهکاری پرستاران حل و فصل شود تا از بیاعتمادی عمومی نسبت به مصوبات قانونی جلوگیری شود.
نظر شما