دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۱۳
کد خبر: 385615

روز گذشته اداره کل هواشناسی استان تهران، هشدار نارنجی هواشناسی برای استان صادر کرد که در آن وزش باد شدید، گرد و خاک و بارش رگباری را می‌توان پیش‌بینی کرد.

هشدار نارنجی تهران

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایران، آب و هوای تهران تا چند روز آینده با رگبار و رعد و برق و گرد و غبار همراه است و احتمال کاهش دما هم وجود دارد. این جمله را احتمالاً در چند روز آینده از زبان کارشناسان هواشناسی می‌شنوید که از طوفان و بادهای شدید خبر می‌دهند. ماجرایی که برای تهرانی‌ها جدید نیست.

چون همین هفته پیش طوفان تندی تهرانی‌ها را شگفت‌زده کرد، رگبار باران و رعد و برق و تندبادها حتی تا اندازه‌ای بود که باعث فوت دو نفر شد و تعدادی مجروح شدند. چند درخت قطع شد و خودروهای زیر درخت‌ها هم آسیب دیدند. شنبه شب هم البرزی‌ها چنین هوایی را تجربه کردند.

در این روزهای بهاری به گفته کارشناسان سازمان هواشناسی کشور، احتمال وقوع چنین طوفان‌هایی طبیعی است و باید توصیه‌ها را جدی‌تر گرفت.

روز گذشته اداره کل هواشناسی استان تهران، هشدار نارنجی هواشناسی برای استان صادر کرد که در آن وزش باد شدید، گرد و خاک و بارش رگباری را می‌توان پیش‌بینی کرد.

با همین بهانه برای آگاهی از آب و هوای تهران و برخی استان‌ها که درگیر این تغییرات آب و هوای بهاری، آسمان‌شان ابری، بارانی و گاهی تندری می‌شود، با صادق ضیائیان، رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی کشور گفت‌وگوی کوتاهی داشتیم.


به گفته ضیائیان، سامانه‌ای روی کشور فعال است و در استان‌های شمال غرب انتظار بارندگی وجود دارد.

امروز در استان‌های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان، زنجان، تهران، مرکزی و همدان هم بارش داریم. روز سه‌شنبه باز هم بارش‌هایی در مناطقی مثل آذربایجان شرقی، شمال اردبیل، خراسان شمالی و شمال سمنان و تهران رخ می‌دهد.


به اعتقاد رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی کشور، بارش‌های بهاری با رشد ابرهای همرفتی شکل می‌گیرد که همین الان هم فعال هستند. از خصوصیات آن هم وزش باد شدید و گرد و خاک محلی و رگبار باران است.


 
تهرانی‌ها توصیه‌ها را جدی بگیرند


او به تهرانی‌ها در این آب و هوای بهاری چنین توصیه می‌کند: «کسانی که در حریم و بستر رودخانه‌ها حضور دارند، در ساعات بعداز ظهر این مناطق بسیار خطرناک هستند.

ممکن است مدت زمان بارش‌ها کم باشد، ولی به دلیل میزان بارش‌ها می‌توانند خطراتی با خود به دنبال داشته باشند. شهروندان باید هنگام وزش باد از ساختمان‌های نیمه کاره دور شوند، چرا که خطر سقوط اجسام و پرت شدن وسایل در چنین هوایی می‌تواند اجتناب‌ناپذیر باشد. همچنین دقت داشته باشید که خودروهای خود را کنار دیوارهای فرسوده و درختان پارک نکنید.»

ضیائیان در ادامه توضیح می‌دهد: «در تهران تا روز سه‌شنبه به ویژه در ساعات بعد از ظهر احتمال بارش و رگبار و وزش شدید باد داریم.»


اما سؤالی که مطرح می‌شود این است، چرا رگبارها و تندبادها بیشتر در ساعات بعد از ظهر و بعد از غروب آفتاب رخ می‌دهند؟ رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی کشور می‌گوید: «در بهار به دلیل اینکه ساعات بعد از ظهر گرمای زمین به اوج می‌رسد و اختلاف دمای آن با جو زیاد می‌شود، ناپایداری شکل می‌گیرد که به صورت محلی است و در بسترهای بیابانی مانند دشت‌های جنوب تهران بیشتر رخ می‌دهد.»

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha