دکتر کرمانپور در رابطه با ضرورت توجه به تروما درحوادث بیان می‎کند: «یکی از عوارض تلخ دوران جنگ و به طورکلی حوادث، اختلال روحی و روانی است که برای بیمار و اطرافیانش ایجاد می‎شود. به غیر از موضوعات جسمی و جراحات بدنی که افراد ممکن است در این شرایط تجربه کنند باید حواس‌مان  به روح و روان مجروحان و به خصوص افراد خانواده آنها هم باشد تا از این مرحله آسیب روانی ناشی از حادثه گذر کنند. به همین دلیل همکاران ما در مراکز درمانی به صورت مشاور حضور دارند تا به مشکلات روانی بیماران هم رسیدگی شود. همچنین خطوط مشاوره تلفنی رایگان (1480) برای ارائه پشتیبانی عاطفی فعال شده‌است.»

آماده‌باش خطوط مشاوره تلفنی رایگان (1480) برای ارائه پشتیبانی عاطفی

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایران،  دکتر حسین کرمان‌‎پور، رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت با اعلام آمادگی کامل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و مراکز درمانی کشور برای ارائه خدمات به مردم  می‎گوید: «ملت عزیز خیال‌شان از فرزندان درمانگر خود راحت باشد. پس از وقوع حملات، در اولین اقدام ستاد بحران را با حضور دکتر محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت و معاونین مربوطه در اورژانس کشور تشکیل دادیم. طی دو روزگذشته با تمام استان‎هایی که مورد حمله و تجاوز قرارگرفته‎اند، ارتباط برقرار کردیم تا لیست کمبود اقلام دارویی، تجهیزاتی و نیروی انسانی را اعلام کنند و اگر مشکلی برای اعزام نیرو وجود دارد، پیگیری کنیم و شرایطی مهیا شود تا بیماران به مراکز دیگر منتقل شوند. خوشبختانه هیچ یک از استان‎های کشور نیاز به کمک نداشته و با تمام تجهیزات درحال خدمات‌رسانی به مردم هستند.»


دکتر کرمانپور با بیان اینکه بسیاری از مصدومان حملات رژیم صهیونیستی که به بیمارستان‎های دانشگاهی وزارت بهداشت منتقل شدند، ترخیص شده‎اند، توضیح می‎دهد: «برخی از مصدومان بعد از مداوا و دریافت خدمات درمانی مرخص شدند، آنهایی که نیاز به جراحی داشتند، بعد از عمل بستری هستند. تا این لحظه، اوضاع خدمات درمانی تحت کنترل کامل وزارت بهداشت قرار دارد، از بهورزان درخانه های بهداشت گرفته تا فوق تخصص

‎ها در مراکز استان، همگی آماده خدمت‎رسانی هستند. بسیاری از نیروهای سلامت طی تماس‎هایی اعلام آمادگی کردند تا در صورت لزوم به سایر استان‎ها اعزام شوند. همین جا اعلام می‎کنم، خیال مردم بابت دریافت خدمات درمانی‎شان راحت باشد و در این شرایط مثل دوران کرونا و دوران جنگ، کادر سلامت کنار مردم ایستاده است. بیمارستان‌ها در سراسر کشور تاکنون به بیش از ۸۰۰ مصدوم که اغلب زنان، کودکان و غیرنظامی هستند، خدمات داده‌اند و بیش از ۲۳۰ نفر از مصدومین ترخیص شده‌اند.»


وزارت بهداشت اعلام کرد که تیم‌های روانشناسی و مددکاری اجتماعی در بیمارستان‌ها مستقر شده‌اند تا از عدم آسیب روانی جدی به بازماندگان و خانواده‌های شهدا اطمینان حاصل شود. دکتر کرمانپور در رابطه با ضرورت توجه به تروما درحوادث بیان می‎کند: «یکی از عوارض تلخ دوران جنگ و به طورکلی حوادث، اختلال روحی و روانی است که برای بیمار و اطرافیانش ایجاد می‎شود. به غیر از موضوعات جسمی و جراحات بدنی که افراد ممکن است در این شرایط تجربه کنند باید حواس‌مان  به روح و روان مجروحان و به خصوص افراد خانواده آنها هم باشد تا از این مرحله آسیب روانی ناشی از حادثه گذر کنند. به همین دلیل همکاران ما در مراکز درمانی به صورت مشاور حضور دارند تا به مشکلات روانی بیماران هم رسیدگی شود. همچنین خطوط مشاوره تلفنی رایگان (1480) برای ارائه پشتیبانی عاطفی فعال شده‌است.»


 
کارشناسان سلامت روان وزارت بهداشت در کنار مردم آسیب دیده


دکتر محمدرضا شالبافان مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت نیز با اشاره به آمادگی کامل کارشناسان سلامت روان برای حمایت از آسیب‌دیدگان می‎گوید: «در مواجهه با چنین حوادثی، بسیاری از شهروندان ممکن است احساساتی مانند ترس، اضطراب، غم، خشم یا سردرگمی را تجربه کنند، این واکنش‌ها در چنین اتفاقات ناگواری طبیعی هستند، آنچه اهمیت دارد آگاهی نسبت به مدیریت سلامت روان در مواقع بروز بحران و افزایش تاب‌آوری است.»


او درباره عوارض پیگیری مداوم اخبار استرس‌زا، می‎گوید: «دریافت مداوم اخبار ناگوار می‌تواند اضطراب را افزایش دهد. توصیه می‌شود زمان مشخصی را در روز به پیگیری اخبار اختصاص بدهید و فقط از منابع رسمی و معتبر استفاده و از دنبال کردن شایعات و اطلاعات نادرست به‌ویژه در فضای مجازی و بازنشر آنها پرهیز کنید. توجه داشته باشید کودکان و سالمندان  همچنین افرادی با سابقه اختلالات روانی، بیش از دیگران به حمایت نیاز دارند. با آرامش و صداقت و در نظر گرفتن سطح درک آنها، وضعیت را برایشان به ویژه برای کودکان توضیح بدهید.»


به گفته دکتر شالبافان، بالغ بر 3 هزار روانشناس در سراسر کشور در ساختار نظام شبکه بهداشتی درمانی و مراکز جامع سلامت در حال خدمت‌رسانی به مردم برای ارتقای سلامت روانی اجتماعی جامعه هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha