به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری، برنامه جامع مقابله با پدیده گردوغبار که قرار است بهزودی با حضور مدیران ۱۵دستگاه اجرایی کشور به تصویب برسد، بر پایه ۴سیاست کلی و ۱۰راهبرد اصلی باهدف کاهش فشار بر منابع زیستی تا تحکیم دیپلماسی محیطزیست برای کنترل کانونهای فرامرزی تدوین شده است. این سند راهبردی، طی 2ماه و ۱۰۰ساعت جلسه کارشناسی با نهادهای مسئول بهعنوان گامی عملیاتی برای کنترل منشأهای داخلی و خارجی گرد و غبار، نهایی شده است.
۴ سیاست و ۱۰ راهبرد
دبیر ستاد ملی سیاستگذاری و هماهنگی مدیریت پدیده گردوغبار، با اشاره به تکلیف قانونی سازمان حفاظت محیطزیست براساس بند(ج) ماده۲۲ قانون برنامه هفتم توسعه میگوید: «طبق این بند، سازمان مکلف شده برنامه جامع مقابله با پدیده گردوغبار را تدوین و اقدامات مربوط به دستگاهها را مشخص کند. امروز، سهشنبه(24تیر) این برنامه با حضور مدیران کل این دستگاهها به تصویب خواهد رسید.»
بهزاد رایگانی میگوید: «در این سند، ۴سیاست کلی کاهش فشار بهرهبرداری از منابع زیستی، ارتقای توان آمادگی، مقابله و سازگاری با پدیده گردوغبار، ارتقای اعتماد و سرمایه اجتماعی در مناطق غبارخیز، ارتقای همکاریهای بینالمللی برای کنترل منشأهای خارجی گردوغبار تدوین شده است.»
تعیین تکلیف دستگاهها
دبیر ستاد ملی سیاستگذاری و هماهنگی مدیریت پدیده گردوغبار با تأکید بر اینکه برنامهها بهصورت دقیق و قابل ارزیابی تدوین شدهاند، میافزاید: «هر راهبرد شامل مجموعهای از برنامهها و اقدامات است، با مسئولیت مشخص برای یک دستگاه و تعیین دستگاههای همکار. اقدامات نیز بهصورت سالانه، حجمی و هزینهای برنامهریزی شدهاند و مشخص است که کدام نهاد باید چه کاری را با چه بودجهای انجام دهد.»
بهزاد رایگانی با بیان اینکه یکی از راهبردهای مهم برنامه، تمرکز بر کنترل کانونهای خارجی گردوغبار است، میگوید: «تحکیم دیپلماسی محیطزیست و همکاری منطقهای در دستور کار قرار گرفته است. همچنین درباره کانونهای داخلی مطالعات بسیاری انجام شده و کانونها اولویتبندی شدهاند. تفاوت ما با رویکردهای قبلی این است که روی کاهش گردو غبار تمرکز کردهایم.»
دستور فوری رئیسجمهور برای بحران محیطزیستی
افزایش بحران گردوغبار در کشور، دولت را به واکنش سریع واداشته است. رئیسجمهور با اشاره به پیامدهای خطرناک این پدیده برای سلامت عمومی و توسعه پایدار دستور فوری تشکیل کارگروه ویژهای را صادر کرد و خواستار تدوین طرحهای عملیاتی و علمی شد.
نظر شما